Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Perlivé předsudky piráta Profanta

Ti, kdo rádi bojují proti xenofobii jakéhokoli (nejčastěji vymyšleného) druhu, a kteří se tak často identifikuji se světonázorem Pirátů, nyní dostali řádnou dávku střelného prachu do děl svého škuneru, a to z vlastních řad.

Na úvod ocituji v plném znění perex článku na Novinkách:

"Podle pirátského poslance Ondřeje Profanta je Poslanecká sněmovna „plná konzervativních bílých páprdů a velká část inklinuje k fašismu“. Řekl to tento týden na předvolební debatě o manželství pro všechny, kterou v rámci probíhajícího festivalu Prague Pride pořádala iniciativa Jsme fér." /1/

V tom krátkém textu je zhuštěno tolik myšlenkových perel, že je musím podrobit rozboru. Nejprve tedy k té xenofobii, tu máme v Profantově výroku hned třikrát:

1) Předsudky proti starší generaci, alias "konzervativním páprdům". Tato perla pana Profanta je kromě své tuposti pozoruhodná také tím, že právě v předvolební době se Piráti snaží lovit i ve vodách starších voličů /2/. Patrně to teď bude muset u důchodců vyžehlit vrchní pirát Bartoš, držím mu palce, zejména u důchodců se totiž těší široké oblibě. Mimochodem, jste-li také nadšenými bojovníky proti všem možným předsudkům, pak si zařaďte do slovníku označení předsudků proti věku: "Ageismus". 

2) Rasové předsudky: Pro pana Profanta zjevně zcela neočekávaně je Poslanecká sněmovna České republiky plná lidiček bílé pleti, což pan Profant nemůže přenést přes srdce. Z výroku je zároveň zřejmá jasná tendence Pirátů přebírat plnou šíři ideových postojů a hesel západní progresivistické vlny, která se protibělošským rasismem prezentuje už zcela standardně. Profant tedy použil jeden z těchto standardizovaných výkřiků, avšak zapomněl ho inovovat pro české prostředí, kde je jaksi právě bílá barva pleti taktéž velmi standardní. No, snad to už nebude dlouho trvat a vše se napraví dovozem nových občanů vhodnějšího odstínu.

3) Klasismus - další zajímavé slovo do Vašeho slovníku, označuje předsudky proti společenské třídě. Pan Profant se dopustil jasného klasismu vůči těm "konzervativním, kteří inklinují k fašismu". Pochopitelně, že urážet názorového oponenta příslušností k nejzhoubnější ideologii, jakou dějiny přinesly, je xenofobie par excellence.

Nemá cenu déle rozebírat jediný výrok, ostatně jen u samotného Profanta by se výroků k rozboru našla celá řada. Jen na okraj, Profantův výrok zazněl při obhajobě manželství pro všechny. Stačí mi samotné slovní spojení "manželství pro všechny" a jen pro jeho hloupost mě napadá také přehršel perlivých komentářů... Ale nebudu se jich dopouštěti, jelikož se nechci chovat xenofobně a "Jsem fér."

Pirát Profant bohužel není jediný, kdo odhalil pravou podstatu těch, co tak rádi bojují proti xenofobii a nenávisti a přitom ji zhusta využívají jako nátlakového prostředku. Vzpomeňme například "pietní shromáždění" na poctu zemřelého Roma, kterého kvůli jeho agresivitě po předávkování drogami musela zpacifikovat policie a který zemřel při převozu do nemocnice. Chápal bych setkání rodiny a přátel a sdílení zármutku nad zesnulým, ale co se stalo doopravdy? Tato "pieta" se zvrhla v nepovolený protestní pochod, při kterém se křičelo "Policejní vrazi!, "Pojďte nás zabít!" /3/ a podobně. A opět je tu zcela jasný ideologický dovoz od západních progresivistických bojůvek: Spojování případu s případem Floyda (a ne proto, že oba byli zdrogovaní kriminálníci), opět tu vidíme rostoucí moc těchto bojůvek, které si podmanily i oficiální orgány do takové míry, že dokonce i Rada Evropy žádala okamžité vyšetření smrti tohoto Roma /4/. Samozřejmě, že v případě smrti výtržníka bílé pleti by se nic takového nedělo, a ani Amnesty International by hned neměla jasno v tom, že "zákrok byl hrubý a nezákonný" /5/.

Ostatně, kruh vzájemné intelektuální spřízněnosti různých aktivistů se nám hezky uzavírá jménem Miroslav Brož, což je pán, který je jak členem Pirátů /7/, tak jedním z organizátorů oné "piety", a samozřejmě též aktivistou z neziskovky /8, 9, 10/. 

Není to příliš dlouho, kdy aktivisté z různých neziskových organizací na pomoc různým skupinám občanů měli mezi lidmi tu nejlepší pověst a platili za obětavé lidi s velkým srdcem. Bohužel, tyto organizace a jejich členové se zhusta zpolitizovali, na různých protestních akcích začali řádit jako piráti (ti přece také bojují proti oficiálním pořádkovým silám) a napadat spořádané občany obviněními z xenofobie a všeho možného zla, částečně jako ventilaci pro své mindráky, částečně jako zdroj moci politické či jakékoli jiné, nebo jako prostředek k vynucování neoprávněných výhod nad ostatními občany ("manželství pro všechny" a podobně). Skutečný obětavý člověk s velkým srdcem se však ničeho takového nedopouští, protože je fér.

Je-li na tom všem něco dobrého, pak snad alespoň to, že se tak děje krátce před volbami. Všichni tak budeme mít v čerstvé paměti kdo je kdo.

 

 

Zdroje:

 

1) https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pirat-profant-ve-snemovne-jsou-bili-paprdove-kteri-inklinuji-k-fasismu-40368421#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=kjxParjBby4-202108071644&dop_id=40368421&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

2) https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nejsme-jen-pro-mlade-pirati-vymysli-plan-jak-oslovit-duchodce-142537

3) https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/teplice-protest-romove-policie-zakleknuti_2106261533_kro

4) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/teplice-rom-george-floyd-smrt-policie-zakrok-rada-evropy-vysetrovani.A210623_145934_zahranicni_dtt

5) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/policie-politici-babis-hamacek-okamura-rakusan-zasah-teplice-zakrok-rom-protesty.A210623_112552_domaci_lre

6) https://www.expres.cz/zpravy/miroslav-broz-stanislav-tomas-teplice-smrt-cesky-floyd-konexe-romove-v-cechach.A210727_120937_dx-zpravy_lare

7) https://wiki.pirati.cz/lide/miroslav_broz

8) https://www.novinky.cz/krimi/clanek/rodina-zemreleho-roma-v-teplicich-podala-trestni-oznameni-na-policii-40365001

9) https://www.facebook.com/Konexe/

10) http://www.romea.cz/cz/stitek/konexe-o-s

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Burget | neděle 8.8.2021 11:44 | karma článku: 47,48 | přečteno: 10180x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Atentát na Roberta Fica

Ať je pan Fico jakýkoli, je to bojovník a já věřím, že svůj boj o život vyhraje. Přejme mu plné uzdravení, jeho blízkým mnoho sil a vyšetřovatelům všechny prostředky k usilovné a nezaujaté práci!

15.5.2024 v 16:56 | Karma: 29,30 | Přečteno: 617x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Nemo je jen demo. Bude hůř!

Vítězem Eurovize je nebinární rapper Nemo v sukni, verdiktem Ústavního soudu je, že ke změně pohlaví není třeba změna pohlaví a přesto Česko obtěžuje LGBT+ komunitu nejvíce v Evropě. Co bude dál?

14.5.2024 v 15:30 | Karma: 33,12 | Přečteno: 764x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Fotoblog: Porta Bohemica v saharském prachu a Milešovka ve večerním slunci

Milí přátelé, neobvyklé meteorologické podmínky jsou pro fotografy vždy výzvou - a já jako fotograf ryze amatérský Vám nyní nabízím večerní procházku krajem důvěrně známým za počasí zvláštního a inspirativního.

2.5.2024 v 21:45 | Karma: 20,35 | Přečteno: 228x | Diskuse| Cestování

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,74 | Přečteno: 106x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 234
  • Celková karma 30,25
  • Průměrná čtenost 2684x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik