Raketový comeback Martina Kuby

Tak mne tak napadlo, že v době vrcholící korupce a protekce by mohl být hejtman Martin Kuba se známým zázemím vhodným následovníkem premiéra Andreje Babiše. Jde o restart ve velkém stylu.

Ani koalice ODS s ANO by mne nepřekvapila.

Martin Kuba a Andrej Babiš? Jako by byli jednovaječná dvojčata nebo dráčata z jednoho hnízda. Pragmatický vztah k politice a politickému byznysu. Ti dva by si určitě rozuměli.

Andrej Babiš je pragmatik, jako byl Václav Klaus. Pragmatismus je pro něho důležitější než pravolevé ideologie, a tak se chová tak, jak mu radí jeho PR agentura. Je schopen spolupracovat s pravicovou ODS i levicovou ČSSD. ODS pod taktovkou Petra Fialy Andreje Babiše odmítla, tak spolupracoval s dnes Hamáčkovou ČSSD jako levičák v rozhazování našich peněz.

ODS má svého předsedu Petra Fialu. Rád by byl premiérem, ale to mu nehrozí. Kdyby se mu při posledních volbách nepodařilo ODS pozdvihnout ze dna, tak by jej možná již dávno nahradil Martin Kupka, chytrý, seriózní člověk. Nebo někdo jiný.

Jihočeský hejtman Martin Kuba se určitě s hejtmanstvím nespokojí. Jede ve velkém stylu. Už má i svoje noviny OČKO, pomocí nichž bezpečně zvládne očkování. Ukázal už i svoje zuby. Za očkování mladších osmdesáti let dávno před oznámením vládní strategie očkování, vyhodil ředitele nemocnice. A tak se zbývající očkovací látka vylévá do kanálu, než by se píchla mladšímu člověku.

Martin Kuba tak ukázal svoji sílu v regionu a svoji servilitu Babišově vládě. Dopřeje Andreji Babišovi ještě jedno vládnutí, než zaútočí na premiérský post? Lidmi je oblíbený za organizaci očkování. Věří mu, že budou včas naočkováni. Martin Kuba je vynikající manažer. Je předsedou asociace krajů. Snadno se vyhoupne na post předsedy ODS. A vadila by mu koalice ODS+ANO? Proč? Ve spolupráci s postkomunistickými oligarchy se už vyzná.

A že jsem pominul předsedu Pirátů? Právě se zdvihla ohavná, špinavá žumpa proti němu. Uvidíme! Zákulisí ho zatím nechce. Ale Martin Kuba je pro zákulisí přijatelný.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumír Šimek | středa 10.2.2021 21:37 | karma článku: 16,96 | přečteno: 647x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 13,74

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01