Quod licet Jovi, non licet bovi!

Tak jsme dnes zjistili, že ani Miloš Zeman ani vrcholní politici nemusí respektovat rozsudky našich soudů a tím ani naše zákony. Nám obyčejným občanům by to tak snadno neprošlo.

Československá strana sociální demokracie ve svém sporu se svým advokátem Altnerem obdržela rozsudek, dle kterého bylo její povinností zaplatit svému dřívějšímu advokátovi část dluhu na jeho účet. Rozsudek byl pravomocný, ale sociální demokraté jej nerespektovali. Podali dovolání, které však neruší  neodkladný účinek soudního rozhodnutí. Tím porušili zákon! Zákonodární politici ČSSD se staví nad zákon!

Miloš Zeman v roli českého prezidenta veřejně pronesl urážlivé výroky o světoznámém novináři Ferdinandu Peroutkovi. Nebyl tolik chlap, aby se za své pochybení omluvil. Kvůli těm hanlivým výrokům podala vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová žalobu k soudu, který nakonec rozhodl, že se musí kancelář prezidenta za Miloše Zemana omluvit. Kancelář prezidenta republiky se v určeném termínu neomluvila, protože podala dovolání. Jenže rozhodnutí soudu o omluvě nemá odkladný účinek!

Zní to jako výsměch vnučce Ferdinanda Peroutky, jestliže advokát prezidentské kanceláře tvrdí, že měla podat žalobu přímo na Miloše Zemana. Víme dobře, že český prezident je dle našich zákonů zcela nezodpovědný za své výroky a činy, pokud se nedopustí vlastizrady. Čiliže paní Terezie Kasalová by se jen dověděla, že prezidenta republiky nemůže žalovat. A hle, stejný vztah k zákonům. Rozhodnutí soudu není respektováno. Prý v zájmu, aby kancelář prezidenta nebyla zahlcena právními spory. Úžasně logické zdůvodnění!

Nedivím se, že občané žehrají na naši demokracii. Všichni jsme si rovni. Jen někteří jsou si rovnější. Miloš Zeman a vrcholní politici ČSSD se zřejmě cítí být nad zákonem! Prostě nadlidé!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumír Šimek | pátek 23.9.2016 23:27 | karma článku: 23,13 | přečteno: 609x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 13,75

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01