Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O lidství

Komunisti usilovali o vyprázdnění kostelů čtyřicet let a nepovedlo se jim to. Nutili lidi, aby „svobodně“ přestali chodit do kostela. Andreji Babišovi se to podařilo během několika vteřin.

Pravda, pomohl mu koronavirus. Ten komunisti neměli k dispozici. A tak si pomohli vyhazováním ze zaměstnání, odpíráním vysokoškolského vzdělávání a vysmívání se věřícím. Ale o tom nechci psát.

V souvislosti se všeobecnou karanténou, která nás uzavřela v našich domech a bytech, jsem si uvědomil, jak je to nebezpečné pro staré lidi. Hrozí jim pyžamová kultura. Vstanou, mezi lidi nesmí, tak proč by se oblékali?

Jenže právě ta hygiena a oblékání patří k našemu lidství a k naší kultuře. Právě ta hygiena a oblékání je součástí našeho lidství. Pyžamová kultura člověka degraduje. Ve všední dny si obléknu montérky a pracuji na zahradě nebo v lese. V neděli si obléknu oblek a na internetu si pustím mši svatou. Mám pocit přímé účasti. Vytváříme tak sice pouze virtuální společenství, ale duchovně jsme propojeni s knězem a ostatními věřícími.

Tím jsem si uvědomil, jak důležité je pro seniory, zachovávat si svoje lidství a zůstat v současném omezení vnitřně svobodný, zůstat člověkem. Omezili náš pohyb, nemůžeme tak intenzivně pěstovat vnější mezilidské vztahy, ale o to víc můžeme kultivovat své vztahy s nejbližšími.

Jsem přesvědčen, že při pohybu v rouškách na veřejnosti, je další omezování zbytečné. Dokonce dvoumetrový odstup je v rouškách zbytečný. Ale nařízení se musí respektovat, i když hradní Pán s našimi politiky je nedodržují. Quod licet Jovi, non licet bovi! Jen si nedovedu představit realizaci současného příkazu, že při bohoslužbě smí být jen patnáct osob.

Snažím se představit si, jak u vchodu do katedrály svatého Víta bude stát kostelník a odpočítávat lidi, kteří smí být na bohoslužbě. Pan arcibiskup, varhaník, třetí člověk, čtvrtý...patnáctý. A dost! Je to humorné, a je to nesmysl! Jako vždy, když omezujeme svobodu člověka podle levicového inženýrství.

Přes všechna omezení musíme zůstat lidmi! Svobodnými, kulturními osobnostmi!

P.S. Ad informandum pro všechny, kteří vystrašeni vládou mne obviňovali, že chci, aby se u nás navýšila úmrtí na koronavirózu. V Otázkách Václava Moravce nám ředitel fakultní nemocnice v Motole Miloslav Ludvík sdělil statistické údaje, podle kterých je smrtnost chřipky více než sedmkrát vyšší u chřipky než u koronavirové infekce, a nakažlivost na spalničky je u nás nejméně devětkrát vyšší než u koronaviru a na spalničky je také mnohem vyšší úmrtnost ve srovnání s koronavirem. Úmrtnost se díky koronaviru nezvýšila.  Úmrtnost se zvýšila pouze při selhání zdravotní péče, čemuž naši politici úspěšně zabránili.

Autor: Bohumír Šimek | neděle 26.4.2020 22:33 | karma článku: 14,82 | přečteno: 366x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Co volíš?

Naši státní svrchovanost zajištěnou soustátím Evropské unie a obranným společenstvím Severoatlantické aliance? Nebo autoritativní demokracii směřující k totalitě potenciálně pod ruským jhem?

30.5.2024 v 13:02 | Karma: 13,91 | Přečteno: 316x | Politika

Bohumír Šimek

Petrohradský trolling

Co to je? Jde o moderní, efektivní metodu vymývání mozků proměnou pravdy v lež a lži v pravdu, která se stala efektivním nástrojem ruské hybridní války.

25.5.2024 v 11:50 | Karma: 20,30 | Přečteno: 384x | Politika

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

Stát má budoucnost, pokud na tvorbě zákonů spolupracuje vláda s opozicí. Pokud se politici jen perou o moc, takový stát snadno přijde o svoji státní svrchovanost. Položme si otázku, jak jsme na tom u nás.

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 14,30 | Přečteno: 270x | Politika

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

Jen slepý a hluchý ještě nevnímá aktivity ruských agentů u nás po otočení kormidla na Slovensku od směřování k liberální demokracii, občanským svobodám a právnímu státu přímo k obrazu ruské totality.

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06 | Přečteno: 1768x | Politika

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46 | Přečteno: 558x | Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Část Bavorska se potýká s následky lijáků, v Augsburgu platí stav katastrofy

1. června 2024  11:27

Region Švábsko na jihozápadě Bavorska se potýká s následky lijáků. Kvůli mimořádné vydatným dešťům...

V JAR se bude poprvé skládat koalice, skončí dosavadní jednobarevná vláda

1. června 2024  10:45

Africký národní kongres (ANC) ve volbách v Jihoafrické republice po třech desetiletích u moci...

Nový masívní útok na ukrajinské domy a elektrárny. Střely letěly až ke Slovensku

1. června 2024  9:31,  aktualizováno  10:28

Sledujeme online Rusko v noci provedlo rozsáhlý útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Škody hlásí v pěti...

„Ráno to bývá šílenství.“ VELKÝ PŘEHLED samosběrů jahod v Česku

1. června 2024

Jahody mražený zatím není třeba vytahovat. Pěstitelé jahod napříč Českem hlásí, že spustili...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 641
  • Celková karma 23,51
  • Průměrná čtenost 1078x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!