Co volíš?

Naši státní svrchovanost zajištěnou soustátím Evropské unie a obranným společenstvím Severoatlantické aliance? Nebo autoritativní demokracii směřující k totalitě potenciálně pod ruským jhem?

Žijeme v postfaktické době, kdy si nebezpečně zvykáme na petrohradský trolling, proměňování pravdy v lež a lži v pravdu, které se stalo programem některých stran v zájmu jejich vítězství ve volbách, a to se všemi důsledky.

Žijeme ve velmi nebezpečné geopolitické situaci, kdy za humny nám ruský, agresivní imperialismus drtí svobodnou zemi, která byla součástí Sovětského svazu. To se děje vůči zemi, které Rusko mezinárodní smlouvou zaručilo neporušitelnost hranic a státní nezávislost za odevzdání atomových zbraní. A již před deseti léty Rusko poslalo na Ukrajinu neidentifikovatelné zelené mužíčky a jimi obsadilo Krym.

Máme u nás strany odpovědné za budoucnost naší společnosti s částečnou vizí do budoucnosti a strany usilující jen o totální uchopení moci. Máme u nás strany s demokratickou strukturou a strany s nedemokratickou strukturou, ve kterých rozhoduje jen majitel těchto stran.

Svoje předvolební sliby prezentovaly již vládní i opoziční parlamentní strany i malinké „strany“ zlákané do soutěže vysokými platy v Eurech. Naše parlamentní strany mají svoji reálnou představu, jak se má stát Evropská unie rovnocenným partnerem světových velmocí, anebo jak má být destruována.

Je pozoruhodné sledovat i programy těchto bizarních straniček. Jejich názory jsou často humorné, když mluví o věcech, o kterých nic neví. Jejich odpovědi na zásadní otázky jsou povětšinou vstřícné ruskému agresivnímu imperialismu a často mi zní jako příprava na uvítání ruských vojsk u nás.

U některých projevů si kladu otázku, zda neohrožují naši liberální demokracii, občanské svobody a právní stát. Sami to nedokážou, ale rozorávají naši zemi k přijetí semen ruské hybridní války. Ruských agentů a členů Putinovy páté kolony je tu dost! A stále se množí!

Proto mám obavu, aby to naše švejkovství nás nepřipravilo o budoucnost! Hlavně si nelžeme a mějme k sobě úctu! V hokeji máme zlato. Budeme zlatem i pro Evropskou unii?

………………………………..

Odkaz

Autor: Bohumír Šimek | čtvrtek 30.5.2024 13:02 | karma článku: 14,81 | přečteno: 354x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,23

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 20,66

Bohumír Šimek

Petrohradský trolling

25.5.2024 v 11:50 | Karma: 20,69

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 14,57