Nespravedlivé volby v Česku

Také vám to připadá být nespravedlivé, když STAN při přepočítávání hlasů po volbách, musí mít na jedno křeslo dvojnásobný počet hlasů než hnutí Andreje Babiše ANO? To je špatný zákon!

Za ten špatný zákon vděčíme Opoziční smlouvě Václava Klause s Milošem Zemanem, která naši zem přivedla na hranu zločinu. Nešlo jen o propojení politiky se zákulisními kmotry a mafiány, mnoho nechybělo a došlo k politické vraždě novinářky Sabiny Slonkové.

A co bylo příčinou? Václav Klaus a Miloš Zeman se rozhodli, že nám budou „demokraticky“ vládnout na věčné časy, že se budou u moci střídat jako Putin s Medvěděvem. K tomu si udělali i pro sebe vhodné volební zákony. Malé strany by tak neměli právo na aktivní politiku.

Byl to Václav Havel, český prezident, který z větší části zachránil naši svobodu a demokracii přes senát a Ústavní soud, že donutil politiky tuto svoji zhůvěřilost částečně vrátit ke spravedlivějšímu stavu. To mu někteří odeesáci, sociální demokrati, komunisti a okamurovci nemohou dodnes odpustit a jméno Václava Havla neustále polévají špínou, že na něm nezůstala jediná nit čistá.

Kromě znectění Václava Havla došlo ke zneuctění Ústavního soudu, který dbá na čistotu našich zákonů vůči Ústavě, a nadávali Ústavnímu soudu, že si utvořil třetí parlamentní komoru. Také vnímáte to naše postkomunistické, papalášské myšlení některých našich politiků lačných po moci a ovládání ostatních?

Tyto nespravedlivé volební zákony, kdy jedna strana musí mít dvojnásobek hlasů na jedno křeslo než strana druhá, přetrvávají dodnes. Proto toto úterý se touto nespravedlností zabývá Ústavní soud na podnět několika senátorů.

Na našem vztahu k těmto nespravedlivým zákonům se dělí náš vztah k občanským svobodám a ke skutečné liberální demokracii. Mezi námi je hodně občanů, kteří nectí občanské svobody a zcela netuší, co je základem skutečné demokracie.

Ctít demokratickou dělbu moci (zákonodárnou, výkonnou a soudní) je samozřejmou podmínkou, kterou někteří politici (Václav Klaus, Miloš Zeman) se snaží porušovat, ale mnohem základnější podmínkou je náš vztah k Pravdě, naše mravnost a náš vztah k úctě k druhému člověku. Bez splnění těchto podmínek ztratíme demokracii i naše občanské svobody!

Bude dobře, když zahájíme opravou nespravedlivých volebních zákonů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumír Šimek | úterý 2.2.2021 12:34 | karma článku: 22,81 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 13,74

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01