Zrušme Senát a bude na důchody, dezoláti fakt baví

Příspěvek Davida Budaie zveřejněný na webu Seznammedium.cz mne hodně rozesmál. Někteří neználci rekrutující se především z rajchlovců, tomiokamurovců, apod. přicházejí vskutku s originálním řešením.

Nejhorší však je, že i takoví jedinci mají volební právo. Pan Budai se zabývá důchodovou problematikou a je šéfredaktorem portálu České důchody. Opravdu dostává dopisy typu zrušme Senát a bude na důchody, dokonce prý jako v Německu.

Tak to určitě ano. Rozpočet horní parlamentní komory činí 661 milionů korun na letošní rok. Na vyplácení penzí přitom stát potřebuje stovky miliard korun ročně, konkrétně loni za ně dal 588 miliard korun!

Dovedu si představit, co je to za typy lidí, co razí takové opravdu originální nápady. Jinak než dezoláti, se jim říci nedá. To jsou ti samí, kteří chodí dělat kravál na Václavák, demonstrují „proti bídě“, žijí v přesvědčení , že prezident na jejich pokyn odvolá vládu a jmenuje ministry podle seznamu, který mu předloží, či vláda musí padnout, když začne blokáda vládních budov. A takoví „myslitelé“ nám chtějí řešit penze.

Určitá penzijní reforma je samozřejmě nutná. Já mám také pochyby o nedávném vládním kroku, který omezil nadcházející valorizaci důchodů. Vážnou a legitimní námitkou je retroaktivita. Podmínky k valorizaci podle původního zákona byly splněny už posledního ledna letošního roku, změna přišla později. A rovněž využití nouzové stavu je problematické.

To ovšem nic nemění na tom, že se tato problematika musí seriozně řešit, aby bylo na důchody i v příštích generacích. Jak to udělat, to vám neřeknu, já nejsem odborníkem v tomto oboru. Nicméně zdravý selský rozum mně praví, že se nelze jenom spoléhat na státní důchody z povinného sociálního pojištění, ale je třeba si spořit na staří i z vlastních peněz. Já to tak dělám. 

Zrušme Senát a bude na důchody. A další nesmysly, které mi lidi píšou - Seznam Médium

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 24.3.2023 10:53 | karma článku: 25,09 | přečteno: 750x