Učitelka šířila třídní nenávist a nakonec skončila

Můj známý úspěšný podnikatel se rozčílil nad jistou učitelkou, která na základce zavinila šikanu jeho syna. Je fakt, že bývalá komunistka měla postupovat citlivějším způsobem a jejího konce není škoda.

Nedávno známého syn v šesté třídě učitelce řekl, že jeho táta dává práci stovkám lidí a zajišťuje jim tak živobytí. No a paní učitelka to nezvládla, chlapci odpověděla arogantně, že lže, protože je to opačně, a ty stovky těch lidí živí jeho a jeho tatínka i s celou rodinou. Bylo to hodně necitlivé, protože Jirka se kvůli tomu stal obětí šikany některých spolužáků.

Dozvěděl se to však i jeho táta a vyrazil za ředitelem. Tomu lehce připomněl, že škole už dal sponzorské dary řádově ve statisících korunách a že nyní byl opět požádán, aby přispěl na modernizaci školní kuchyně s jídelnou. To on samozřejmě rád udělá, ale očekává také větší vstřícnost. „Nikdy jsem nechtěl protekci pro své děti, ony se musí umět poprat se životem. ale nenechám napadat sebe, svoji rodinu a vůbec všechny slušné podnikatele. Ta učitelka už na škole učí přes čtyřicet let, bývala to velká komunistka a jak je vidět, ještě ji to neopustilo. Na škole musí skončit,“ byl neoblomný.

Avšak, jak se říká, konec dobrý, všechno dobré, rozumný pan ředitel nechtěl přijít o solidního sponzora, o místo se mu přihlásila čerstvá absolventka pedagogické fakulty s aprobací čeština – dějepis, tu samou, kterou měla ona problémová pedagožka stejně už přesluhující v důchodovém věku a tak nastalo „střídání stráží“. Nutno ještě dodat, že exsoudružka po pohovoru s panem ředitelem nakonec rozumně ukončila pracovní poměr dohodou. A nová mladá paní učitelka už byla poučena, jak si nedělat zbytečné problémy. Pro školu je to také dobrá zpráva, protože bude mít peníze na renovaci stravovacích provozů.

Ono to na první pohled vypadá jako marginálie, ale není tomu tak. Učitelé by obecně měli vystupovat citlivě a nevyvolávat rozpory mezi lidmi, což se dotyčné povedlo. To, co řekla bylo absolutně nesmyslné, hloupé. Akorát svými slovy roznítila nenávist k schopným pracovitým lidem. Ve skutečnosti vzkázala, jsi li majitel firmy, tak musíš být zloduch a vykořisťovatel. Co na tom, že třeba i dotyčný známý se vypracoval od nuly, založil firmu a uspěl. Na tom není nic špatného, naopak je to potřebné a užitek z toho má celá společnost. Bohužel, někteří jedinci stále žijí v představách, že podnikání je něco fuj, fuj. Jsou poznamenaní komunistickými bludy, jak je ten kapitalismus špatný a utiskuje nebohé pracující. Nositelé těchto nesmyslů však šíří nenávist mezi lidmi a je třeba je léčit a někdy i za cenu použití šokových terapií. 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | středa 3.4.2024 14:29 | karma článku: 28,92 | přečteno: 1365x