Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P36a80v26e38l 65H59e35k

4. 4. 2024 20:13

Tak, zajímavé. Nejsou známé všechny okolnosti, jako třeba kolik pan továrník platí, třeba má paní učitelka pravdu. Ale to pana Zieglera, známého komunistobijce nezajímá, jednou komunista, nevždy komunista. A co pan president, pane Zieglere?

2 1
možnosti

Podle mne je špatně, že školy mohou využívat sponzorských darů, pocházejících od rodičů jejich žáků. Ten pan podnikatel může říkat co chce, ale vždycky bude mít pocit, že si za své peníze něco zaslouží. A naopak, vedení školy se bude vždycky cítit zavázáno. Takže když už sponzoring, tak jedině tam, kde sponzor nemá žádné osobní zájmy. Ale i tak se může stát, že se bude snažit ovlivňovat vedení školy z jiných, než osobních důvodů.

0 0
možnosti
Foto

Sponzoring nikdy nebývá projevem altruizmu, ač se tak často prezentuje

1 1
možnosti
MR

"A jak se říká konec dobrý, všechno dobré". Nová učitelka byla "poučena". Tak to už jsme vážně a dobrovolně zpátky skoro tam, odkud nás před 35 lety vytáhli. A "liberální" demokraté o tom píší oslavné články. Jenom mne trochu uklidňuje, že se nejspíše jedná o tvorbu ze sekce "čistá fikce".

3 1
možnosti

Když to mírně (ale opravdu jen mírně) přeženu, tak nechat tu učitelku ovlivňovat žáky komunistickou ideologií je v podstatě totéž, jako kdyby v poválečném Německu po zrušení NSDAP nechali tamější učitele šířit nacistickou ideologii. Názor na sponzoring jsem napsal výše.

4 0
možnosti
Foto

Třídní nenávist? Kde jsem to už slyšela?

5 0
možnosti
Foto

17 smazaných příspěvků. Není to nějak málo?

0 0
možnosti
Foto

Pokud ta kantorka řekla žákovi, že lže, je pitomá. Jinak ale měli pravdu oba. Já bych řekl, že ten podnikatel poskytuje pracovní příležitosti. Je pravděpodobné, že nebýt jeho podnikání, zaplnil by trh, někdo jiný. Tedy, že ti jeho zaměstnanci by neskončili nutně pod mostem nebo trvale na soc. dávkách.

1 1
možnosti
Foto

Tak tohle se panu Zieglerovi vůbec nepovedlo. Obhajovat kamaráda, který v podstatě vydíra vedení školy, aby vyhodili učitelku, jinak nebude školu sponzorovat, to je velký úlet pana Zieglera.

Předpokládám, že synáček pana podnikatele má samé jedničky, protože učitelé se bojí mu dát horší známku, aby neskoncili na dlažbě.

9 2
možnosti
OF

Ale pán Honza píše i pěkné články. Asi byl včera na pivu.

3 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že se vám, jako novináři, tento článek hodně nepovedl.

2 0
možnosti
OF

Zdeňku, vítej doma. Přestupní lístky ti hned podepíši.

0 0
možnosti
PC

Naše školství dospělo tak "daleko", že podstatně více než ředitel už delší dobu víceméně řídí chod školy "aktivní" rodiče, často právě sponzoři, političtí matadoři apod.

Ředitelé, aby měli "klid" (a také ze strachu z ČŠI, která je též pod vlivem výše uvedených),se často podřizují zájmům těchto skupin (často až k hranici vydírání), namísto toho, aby jejich prvotním zájmem bylo řádné vzdělávání, tedy především děti a zaměstnanci školy.

Učitelka si "dovolila" říci svůj pohled, což vůbec nemusela myslet špatně (!) - a je z toho to, co se nyní bohužel vcelku běžně na školách stává. A mnozí se radují, jak s ní zametli...

Nevím, zda pan autor slyšel i verzi p. učitelky (spíše ne), ale má naprosto jasno, kdo tu šikanuje, vydírá apod.

P.S. Pokud tu budeme mít zase vystrašené, nesebevědomé učitele, kteří se budou bát říci svůj názor (jak tomu bylo za totality), jak asi bude vypadat náš vzdělávací systém? Jaké absolventy bude produkovat? A vůbec - kdo jen trochu chytrý, sebevědomý a se sebeúctou bude mít zájem stát se učitelem?

13 0
možnosti
Foto

A pak se mi někdo diví, že jsem z toho blbince vypadla. 😂

5 0
možnosti
  • Počet článků 3356
  • Celková karma 21,89
  • Průměrná čtenost 1798x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz