Ubožáci, když se Vám nelíbí cena paliv, choďte pěšky

Já tedy do svého Citroena C5 beru naftu a tak jsem včera přijel k jedné ze svých oblíbených čerpacích stanic a natankoval půlku nádrže za 49,50 Kč za litr. Nebudu kvůli tomu fňukat.

Pro mě je to nevýznamná záležitost. Je třeba si uvědomit, kdo je viníkem drahé ceny paliv. Jsou jimi válečný zločinec a vrah Putin a jeho Rusko, které zákeřně a zbaběle přepadlo Ukrajinu. To jsou zločinci, kteří mohou za dražší plyn a ropu.

Čecháčky, kteří tady brečí nad drahým benzínem, bych upozornil na jednu věc. Na konci neblahého socialistického režimu v roce 1989 stál litr benzínu super 9 korun. Nyní stojí cca v průměru kolem 50 Kč litr srovnatelného Naturalu 95. Čili cena benzínu stoupla za tu dobu zhruba 5,6x. Průměrná hrubá měsíční mzda činila v roce 1989 asi 3200 Kč, nyní činí něco přes 40 000 Kč. Stále tedy vychází benzín levněji než za komunistů.

Nesnáším ufňukance, kteří jenom brečí a naříkají, chlap je povinen uživit rodinu a zajistit ji slušný životní standard. A je jenom jeho věc, jak to udělá! Pokud to lempl nedokáže, tak radím milé dámy, slečny a dívky, pryč od takových. Můj kamarád z Brna úspěšný podnikatel, velmi rázně rozmluvil své dceři partnera, který jenom fňukal a naříkal, jak je draho, svět je nespravedlivý atd. Takže právem letěl. Dcera mého perfektního a schopného kamaráda přece nebude chodit s lemplem. Mám však bohužel někdy dojem, že v Česku je největší hrdina ten, kdo nejvíc brečí a naříká jak se říká, jako stará Blažková. To jsou právě Ti čecháčci. Nuly, které umí akorát nadávat na poměry. 

A pro palivové ufňukance mám jednu rádu. Napadá mě taková pěkná asociace na vyprávění proslulého českého komika Vladimíra Menšíka, jak kdysi poprosil svého hereckého kolegu Jiřího Sováka, aby jej od barrandovských ateliérů vzal svým autem do centra Prahy. Načež Sovák se obořil: „Ty kdybys nechlastal, už dávno mohls mít dvě taková auta.“ Menšík na to: „Jirko, pochop, já mám hodně dětí.“ A Sovák to vyřešil: „Máš hodně dětí, tak, ať tě nosej.“ a ujel mu před nosem.

A já říkám, nemáš na benzín, tak choď pěšky, anebo začni makat, abys na něj měl.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | pátek 11.3.2022 12:23 | karma článku: 43,15 | přečteno: 16537x