Tak jsem viděl výstavu rusáckých vraků

V Praze na Letné, když jsem jel kolem tramvají. Nedalo mi to, vystoupl a šel se podívat. Doporučuji všem zájemcům. Výstava byla prodloužena až do 3. srpna.

Jedná se o ukázky zničené ruské vojenské techniky na Ukrajině. Tato výstava se již konala s velkým úspěchem ve Varšavě a nyní je tedy k vidění na pražské letenské pláni. A proč ne. Mám radost z toho, že Ukrajinci dokázali zničit i momentálně nejlepší ruský tank T-90, když tedy nepočítám přehlídkové Armaty, které s poruchami zůstávají stát uprostřed Rudého náměstí v Moskvě.

Chápu, že někomu se tato výstava nemusí líbit, tak ať na ní nechodí. Někdo se nad exponáty dokonce pohoršuje a to nechápu proč. Prý je to nevkusné. Jasně, jenom že daleko nevkusnější jsou ruská vojska na Ukrajině, kde nemají, co dělat. Daleko nevkusnější je fakt, že tam ruští vojáci vraždí, znásilňují, loupí a rabují. To je daleko víc pohoršující než nějaká výstava.

Také mně napadlo, co se stalo s těmi, kteří tuto techniku obsluhovali, stačili utéct, jsou zranění, v zajetí či dokonce padli? Upřímně řečeno, jejich smrt mě vůbec nedojímá, ať je v Rusku více vdov a sirotků. Okupanti si totiž nic jiného nezaslouží. Stejně tak jsem nelitoval i padlé německé vojáky za II. světové války. Daleko víc mně vadí nevinné ukrajinské děti zavražděné rusáckými netvory. Těchto nevinných bytostí je mi vážně líto.

 

A tohle můžeme brát i jako výstrahu všem agresorům.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 28.7.2022 17:47 | karma článku: 23,60 | přečteno: 828x