Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Příznivci Ruska a levicoví extrémisté jsou pouhou virtuální realitou

Nebo prachobyčejní zbabělci? Obojí je možné, protože jsou silní pouze na webech a sociálních sítích. Když ale mají vyrazit do terénu, je to velká bída a jejich akce končí fiaskem. Silní jsou pouze přes klávesnice počítačů.

Navazuji na blog Tomáše Luňáka a mohu jej doplnit z vlastní zkušenosti. To bylo křiku na různých facebookových skupinách typu Přátelé Ruska, jak zastaví americký konvoj, jak ho budou blokovat vlastními těly, někde dokonce hrozili barikádami, házením dlažebních kostek atd. Pak nastala chvíle pravdy a vojáci na obrněných transportérech pod symboly hvězd a pruhů vjely na území České Republiky. Po celou dobu jejich spanilé dragounské jízdy se opakoval stejný scénář: Tisíce a možná i desetitisíce lidí s lesy amerických vlajek, kteří je vítali, naproti tomu desítky, maximálně stovky protestujících, kterých si Američané ani nevšimli. Neplánované zpoždění nabral konvoj hned za hranicemi u Ostravy, ale nikoliv kvůli nějaké blokádě, ale nadšené davy jej nechtěly pustit dále.

Byla legrace číst si pak reakce na proruských sociálních sítích. Mohutně se rozčiloval Jiří Vyvadil, který dokonce hrozil své skupině Přátelé Ruska rozpuštěním. Jinde naříkal nějaký penzista z Olomouce, že stál u dálnice s ruskou vlajkou sám jako trubka a musel poslouchat urážky „podplacených sluhů amerického imperialismu“. „Tady ve skupině jste všichni silní, ale to je tak všechno,“ rozčiloval se.

Já mám osobní zážitky z vítání amerických vojáků v Plzni, kteří sem přijeli uctít památku svých padlých předchůdců při osvobozování Plzně v květnu 1945. Právě komunista a zdejší bloger Petr Cvalín svolal proti Američanům demonstraci u plzeňské radnice. Dostavilo se na ní celých třináct účastníků, proti nim stály ovšem minimálně tři stovky lidí vítajících Američany. Sotva začal mluvit do amplionu (jeho spoluprotestující se od něj raději vzdálili), nastal řev a pískot, takže během chvilky raději skončil, protože pochopil, že to nemá smysl. Měl štěstí, že ho chránili policisté, protože někteří horkokrevní jedinci si to s ním chtěli vyřídit, jak se říká, po dělnicku. Později u památníku Díky Ameriko nadšeně zdravila americké vojáky více než tisícovka lidí. Čili konkrétně v západočeské metropoli stálo proti zhruba třinácti stům příznivcům Západu třináct odpůrců, čili stokrát menší síla. Komunisté a další extrémisté tak utrpěli totální debakl.

Z hlediska těchto nezpochybnitelných faktů je jasné, že 71% Čechů hodnotí negativně ruského prezidenta Vladimíra Putina. Češi jsou příznivci Západu a stoupenci Ruska jsou převážně pouhou virtuální realitou, kteří, když už neví kudy kam, obviňují ty, jež s nimi nesouhlasí s nacismu, nadávají jim do fašistů atd. To už jsou zkrátka známky zoufalství z toho, že z Kremlu už brzy přestanou posílat jidášské groše.

Slušný krach zažili levicoví extrémisté nedávno také v Brně, i když na jiné akci, ale tito demonstrant patří do stejné sorty, jako Ti, co bouřili proti konvoji. Nedávno se v moravské metropoli konala vzpomínka na oběti pochodu smrti, tedy na německé obyvatele Brna, kteří zemřeli v roce 1945 při protiprávním vyhnání na cestě k rakouským hranicím. Tuto smutnou událost si připomněly stovky lidí. Proti nim demonstrovalo deset komunistů a ultranacionalistů.

Krátce po této události přijal brněnský primátor Petr Vokřál předáka sudetských Němců Bernda Posselta, který se den předtím přímo v Lidicích omluvil za nacistická zvěrstva a poprosil za odpuštění. Takové gesto je třeba ocenit. Nicméně k Nové radnici, sídlu brněnského magistrátu, dorazilo asi osm protestujících. To, že je nikdo rozumný nebral vážně, nemá snad ani cenu dodávat.

Takže různé proruské a levicově extrémistické aktivity jsou zkrátka záležitostí výrazné menšiny obyvatel České republiky, která však o to více křičí, srší nadávkami, útočí v diskusích a jako správně zbabělá posílá anonymy. To je ovšem jediné, na co se vzmůže a proto nemá cenu se jí zabývat.

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 18.6.2015 17:01 | karma článku: 29,09 | přečteno: 1271x
  • Další články autora

Jan Ziegler

Komunista byl odsouzen za popírání rudé genocidy, není to konec svobody projevu

Nejvyšší soud zamítl dovolání bývalého místopředsedy KSČM Josefa Skály, který dostal osm měsíců podmíněně s odkladem na 1,5 roku za zlehčování katyňského masakru, kdy Sověti zavraždili na 22 tisíc polských důstojníků.

22.3.2024 v 12:40 | Karma: 23,43 | Přečteno: 607x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

S osmi tisíci korunami měsíčně nevyžiji, tak co s tím?

Tohle už jsem zaslechl mnohokrát, po odečtení povinných výdajů mně na měsíc zbude suma, se kterou prostě nevystačím. Nejlepší řešení je samozřejmě to změnit. Psaním naříkavých článků ještě nikdo svoji situaci nevylepšil.

20.3.2024 v 12:13 | Karma: 39,78 | Přečteno: 8250x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma: 25,50 | Přečteno: 516x | Diskuse| Politika

Jan Ziegler

Co se divíte Češi, Hitler Vás neokupoval, pouze prosazoval svoje zájmy

Je potřeba se podívat na 15. březen 1939 poněkud ze široka, ne pouze z českého hlediska. Ano, ze strany Čechů to byla obrovská tragédie, Němci však k tomu přistupovali jinak. Podle nich se jednalo o napravení starých křivd.

16.3.2024 v 12:04 | Karma: 41,74 | Přečteno: 4082x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

V Kremlu totálně zešíleli, Rusové drze vyhrožují vězením občanům jiných zemí

Je to velký skandál a na předvolání ruského velvyslance do Černína na kobereček. Rusové si neuvědomili, že éra SSSR je už minulostí a provokativně se chovají k bývalým státům východního bloku jako ke svým koloniím.

13.3.2024 v 15:35 | Karma: 39,65 | Přečteno: 3883x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,50
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz