Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P64e48t19r 46S59k33á26c54e41l

21. 3. 2024 15:23

Vůdce nacistů chtěl tedy pouze obnovit dřívější uspořádání, kdy české země byly součástí Svaté říše římské s pozdějším přídavkem národa německého. Hitler si zkrátka řekl, bude to jako před lety, Češi budou autonomní součástí Německa.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=814469

---------------------

V tomto se mýlíte, neboť Němce podpořili jejich firmy jen z deseti procent. A kdo jemu dal dalších 90 procent financí a nasměroval jej na Východ, kde jsou suroviny? Takže měli bychom oddělit záminku od základního cíle. Jinak s námi budou stále mávat a rozdělovat nás. Proč?

0 0
možnosti
RP

to je ale blábol. porovnávat neporovnatelné

3 3
možnosti
VB

Můžete kontrolovat své nutkání něco napsat i když nemáte co?

1 2
možnosti
AV

Putin nemal inú možnosť ako napadnúť Ukrajinu vojensky.

Keby bol na Ukrajine mier, tak ju NATO okamžite prijme za

člena. Ako je známe ked je v krajine vojna NATO nemože

podľa svojich stanov krajinu prijať do paktu. Putin musí

hrat vabank, pretože keby sa NATO podarilo rozmiestniť

,

protiraketové systémy poblíž Ruska tak veškeré jaderné

odstrašenie zo strany Ruska by malo z vojenského hľadiska

nulový význam a ako je známe doteraz jadrová rovnováha

bola založená na približnej rovnováhe, možnej úrovni obrany.

Myslím si, že Rusko nemá inú možnosť ako túto rovnováhu za každú cenu udržať. Bolo nám treba túto avantúru? Kolko to stálo peňazí a životov.

1 4
možnosti
LF

L79u32k53a95s 26F85i17k16r

18. 3. 2024 0:39

Na a tak ma NATO ve Finsku a Svedsku a z Baltu je Rybnik patrici NATO, kde pro ruSSacke lodi je misto jen na dne.

5 1
možnosti
OS

Tak čtu tady spusty keců jaká paralela je u napadení Ukrajiny a nás v roce 1939. No to asi neznáte historii ne. USA VB Francie a SSSR defakto Mnichovem dávají Náckům legitimitu k zabrání sudet. To že to všichni pak odvolali a uznali za největší chybu je bezpředmětné. Zde Rusům při vpádu na Ukrajinu nikdo legitimitu nedal. Čili je to vpád čistě agresivní. Tady není žádná paralela. Další věc je že posíláme ukrajině obrovské vojenské a finanční zdroje. Nám v roce 38 nikdo neposlal ani patronu. Proto ti kdo tvrdí že je v tom jak se to vivinulo v 39 a teď vidí paralelu je hňup neznající dějiny. Můj pohled je že se západ poučil a proto podporuje ukrajinu. A mi jako ČR patřící na západ. Máme tu zkušenost s Mnichovem a proto by jsme Ukrajinu podporovat měli.

0 0
možnosti
OS

Samozřejmě USA ne

0 0
možnosti
MM

Je fakt, že Německo mělo po první světové válce omezenou možnost zbrojit a kdyby vítězné mocností důsledně trvaly na dodržování tohoto zákazu tak 2.světová válka prostě nebyla.

1 0
možnosti
LF

L39u58k87a51s 88F56i13k12r

18. 3. 2024 0:41

No SSSR umožnilo od roku 1924 Nemecku vyvíjet a testovat letectvo, tanky a chemicke zbrane na svem uzemi.

3 0
možnosti
SB

Souhlasím s panem Rozsívalem, že Putin hájil své zájmy. A souhlasím s panem Rozsívalem i v tom, že na to nemšl právo.

Já jsem porozuměl tomu, jak to pan Rozsíval mínil.

Zájmy každého z nás daleko přesahují to, na co má jedinec právo. Je v mém zájmu ukrást někomu peněženku? Bezesporu ano, protože si tím přivlastním jeho peníze.

Je v mém zájmu vynutit si nějakým způsobem tělesné sblížení s ženou, která se mi líbí, ale která o mne nestojí? Bezesporu ano, protože tím uspokojím své biologické potřeby.

Je v mém zájmu předbíhat lidi ve frontě u pokladny, když čekám na to, abych zaplatil svlj nákup? Bezesporu ano, jelikož se tím dostanu dříve domů a budu mít více času na své koníčky.

To všechno je v mém zájmu, ale na nic z toho nemám právo.

Stejně tak v Putinově zájmu je podrobit si Ukrajinu. Je to v jeho zájmu, ale nemá na to právo. A když si to právo přisvojuje, je to zločinec.

Domnívám se, že pan Rozsíval to mínil přesně takto, a já s ním v tomto případě souhlasím.

A stejně tak bylo v Hitlerově zájmu podrobit si jiné země včetně Československa, V jeho zájmu to bylo, aole neměl na to právo. A vzhledem k tomu, že do toho šel, stal se z něj zločinec.

To platí pro Hitlera i pro Putina.

22 0
možnosti
Foto

Karma, rozdíl mezi Hitlerem a Putinem je ten, že Putin je horší. Jinak jede jak přes kopírák a kdo to nevidí, je buď slepý, nebo hloupý, nebo s Putinem.

25 11
možnosti
RP

§ 405Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia

Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné genocidium nebo nacistické, komunistické nebo jiné zločiny proti lidskosti nebo válečné zločiny nebo zločiny proti míru, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

0 1
možnosti
DR

"Jistí lidé tvrdí, že Putin vtrhl na Ukrajinu oprávněně, protože bránil své zájmy..."

To je pravda, i takoví jsou. Pak jsou ovšem ještě i tací jistí lidé, včetně mě, kteří tvrdí že Putin opravdu bránil své zájmy, nicméně to ho absolutně neopravňovalo k tomu aby tam vtrhnul.

12 0
možnosti
OD

O64t90a 66D80v64o85r96a40k

16. 3. 2024 18:12

Tím jenom potvrzujete hlavní poselství tohoto blogu. Hitler tedy také bránil své zájmy ale rovněž jako Putina ho to k tomu neopravňovalo. A jsme opět u té analogie s nacistickým Německem

25 0
možnosti
Foto

Aby hezky před světem vypadali, dokáží všichni vládci své činy ospravedlnit a správně vysvětlit. Čeští historici třeba připouští, že za 1. republiky se naše vláda nechovala vůči německé menšině korektně.

2 2
možnosti
Foto

,,Co se divíte Češi, Hitler Vás neokupoval, pouze prosazoval svoje zájmy".Ale kdeže.,,Jenom" vzal Čechy a Moravu pod svou ochranu. Viz:Protektorát (lat. protectio – ochrana)

5 0
možnosti
JK

J85a34n 54K78y34š85k12a

16. 3. 2024 15:42

,,Co se divíte Češi, Hitler Vás neokupoval, pouze prosazoval svoje zájmy a vzal Čechy a Moravu pod svou ochranu."

JE to teď správně, Jirko?

6 2
možnosti
  • Počet článků 3350
  • Celková karma 22,43
  • Průměrná čtenost 1798x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz