Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Za komančů "na volné noze"? Hm, to dělal co? Jen se ptám, nějak mě nic nenapadá, co by bez svolení "vrchnosti" šlo dělat "na volné noze".

0 0
možnosti
OS

V uměleckém světě to možné bylo.

1 0
možnosti
MV

Na Slovensku je sociálna davka 82€ mesačne a cení potravín ako v Nemecku. To je adrenalin

0 0
možnosti
ZH

Jezdil jsem jako kapitán na Chvaleticích. Celkem slušný plat. Pak nám oznámili, že se plavba zavírá. Stačilo se jen porozhlédnout a příštích 20 let jsem jezdil v Německu za skoro trojnásobný plat. Když šel v roce 2016 zaměstnavatel do důchodu, tak jsem vypsal na FB výběrové řízení na zaměstnavatele. Jeden uspěl, dá mi +/- 3100 čistého za 14 dnů na lodi. S tím se dá vyžít. Takhle je to dneska jednoduché. Práce je všude habaděj pro toho, kdo se chce postarat o sebe a rodinu. Jen se pro to musí něco udělat. Já se třeba musel rychle naučit německy, naučit se německé zákony a předpisy, udělat si patenty.

9 0
možnosti

Komunisti a polistopadoví překabátění postkomunisti nás naučili nespoléhat se na sebe, ale na stát. Bohužel!

Slovenský estébák Bureš rozhazoval peníze, kde nemusel. Odpovědí byla nemalá inflace!

Proč ti lidé spoléhající se na stát brečí, že mají málo? Naši občané prosázeli více než třetinu našeho státního rozpočtu. Je to možné? Naši občané jsou vysoce bohatí!

11 0
možnosti
Foto

R48o32m54a41n 40K59o78z12e30l

21. 3. 2024 16:16

Vzpomněl jsem si na jednoho politika, který přišel s nápadem zavést státem zaručený příjem, že by každý dostával měsíčně asi čtvrtinu průměrné mzdy a řekl k tomu, že každý občan bude takto od narození až do smrti zajištěn. Byl to pravicový Vlastimil Tlustý.

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JB

J91i30ř89í 85B94o89č41e97k

21. 3. 2024 14:17

Někdy se na stát bohužel spolehnout musíte. Kvůli zdravotnímu postižení beru invalidní důchod. I když bych hodně chtěl, prostě některé práce dělat nemůžu. Beru to jako přivýdělek. Naopak, když jsem byl nezaměstnaný a žádal o příspěvek na bydlení (a to jsme žili z podpory a manželčina důchodu), bylo mi řečeno, že nárok nemám

2 0
možnosti
Foto

A takhle pan Ziegler vydělává psaním peníze...

4 8
možnosti
JJ

Dře jak kůň!!

3 3
možnosti
FK

Po tom co jsem zaregistroval protestující, co si stěžují, že jim chodí pozdě sociální dálky. Teatrálně u toho mávají pivem v ruce, svádějíc to na Ukrajince....S vámi nemůžu než souhlasit!

13 0
možnosti
LH

Sice to s Vaším článkem nesouvisí, ale nadzvedla mně Vaše věta...„kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody...

V diskuzích si hromada lidí stěžovala, že za komunistů čekali x let na byt.A už jsem u Vaší věty.

Proč čekali a nedělali něco pro to aby bydleli?V novinách hromada inzerátů..přijmeme toho a toho, byt k dispozici, další hromada lidí stavěla svépomocí rodinné domy, já jsem koupil rodinný dům na vesnici a stačilo mně na to PSM+novomanželská půjčka.Pracoval jsem ve fabrice a 6 kluků,co přišlo z vojny, začalo stavět šestibytovku a fabrika jim na to dala nenávratnou půjčku (nevím kolik), ale s podmínkou podepsání na 10 let.

Takže ona Vaše věta lze uplatnit i u těch kdo si stěžují, že za komunistů čekali na byt.A těmto lidem se dopřává sluchu, hlavně že když pomlouvají komunisty.

Byl jsem několikrát nezaměstnaný a když jsem si stěžoval v diskuzích, že nemohu sehnat práci, tak většina diskutujících mně psala..stěhujte se za prací.Takže jaký je rozdíl mezi, za komunistů, stěhovat se za bytem a v nynějším režimu, stěhovat se za prací?

3 4
možnosti

Tak zase až taková "hromada" těch inzerátů nebyla a týkala se vesměs úzkoprofilových odborností, které ne každý ovládal. Pomocným profesím nikdo byty nenabízel. Na vesnicích se stavělo hlavně díky tomu, že si navzájem pomáhali rodinní příslušníci a dobří známí. Ve městech to až tak běžné nebylo. Ale máte pravdu v tom, že málokomu se chtělo stěhovat kvůli bytu, nebo práci. To těm starším zůstalo dodneška, mladší generace už to berou jinak.

12 0
možnosti
Foto

Tradiční český výrobce pian Petrof přemístí část výroby z Česka do Indonésie. Poprvé ve 160leté historii firmy tak dá výrobu „z ruky“. Jen malá poznámka k vámi zmiňované značce Petrof.

https://www.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/petrof-premisti-cast-vyroby-z-ceska-do-indonesie-nechtel-ale-kvuli-nakladum-musi-1413527

4 2
možnosti
JZ

Řeč je o zakladateli firmy.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3356
  • Celková karma 21,89
  • Průměrná čtenost 1798x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz