ČSSD vlastně volby prohrála

Někdy se stává, že populismus zvítězí. A k tomu došlo i v těchto krajských volbách. Oranžoví vyhráli zásluhou volebního podvodu na voličích, kteří budou svého rozhodnutí brzy litovat.

Chci podotknout, že v této zemi se i v těchto volbách našla města, kde oranžová demagogie narazila. Jsou to například České Budějovice a Hluboká nad Vltavou. Typickým rysem těchto měst jsou  čistota, krásně udržované historické památky a nízká míra kriminality. Tam, kde neřádí socialisté, se zkrátka dobře žije.  

Ale budiž socialisté za pomocí lží zvítězili, ovšem jejich vítězství se dá počítat k těm Pyrrhovým. Nyní však nemají na vybranou, buď splní sliby, které dali lidem před volbami  a pak to bude znamenat podstatné zhoršení života v krajích nebo nesplní a pak dokáží, že si z voličů dělali udělali lidově řečeno dobrý den.

Pokud tedy skutečně chtějí za lidi platit poplatky v nemocnicích, pak je třeba si říct, že o peníze, které na to dají, ochudí krajský rozpočet. V praxi by to vypadalo asi takto, nemocnice dostanou méně nových přístrojů a tím pádem se zhorší zdravotní péče, bude méně opravených silnic atd. Socialistické kraje půjdou zkrátka a dobře do kytek.

To bude důsledek oranžové nadvlády nad kraji. Třináct potenciálních hejtmanů z řad  ČSSD jsou lidé, kteří problematice krajů absolutně nerozumí. A nebude to dlouho trvat a lidé to sami pochopí. Bohužel to pro ně bude draze zaplacená zkušenost.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | neděle 19.10.2008 12:23 | karma článku: 35,70 | přečteno: 2522x