ČSSD a KSČM ohrožují naši existenci, jsou nevolitelné

Levičáci všeho druhu, tedy i naši sociální demokraté a komunisté, rádi hodují na úkor druhých. Jenomže v současné coronavirové době to můžeme odnést likvidací ekonomiky a všeobecnou bídou.

Ten svět socialistů je tak jednoduchý, my si navymýšlíme nesmysly, ale platit to za nás budou druzí. Tak ministryně práce a sociálních věcí Jana Venezuela Maláčová a její sociální demokracie už mají jasno, zvýšíme minimální mzdu na 18 000 Kč měsíčně a bude lépe. V tom jí zdatně sekundují komunisté, kteří chtějí minimální mzdu na 50% průměrné mzdy, což by v současné době činilo 19 000 Kč. A Maláčová, jako by chtěla soudruhy trumfnout, přišla nedávno s tím, že by minimální mzda měla být 20 000 Kč měsíčně. Mám obavy, že jestli ještě více klesnou sociální demokratům preference, tak úměrně tomu poroste návrh na zvýšení minimální mzdy.

Jistě, z cizího se to rozdává a hýří snadno. Napadá mě taková asociace z filmu o Švejkovi, kde feldkurát Katz v nezapomenutelném provedení Miloše Kopeckého pronesl: „To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou.“ A mírně upravená rudooranžová verze by zněla: „To se nám to hoduje, když to jiní platí.“

Jenomže legrace končí. Podle webu irozhlas.cz klesly poskytovatelům služeb v roce 2020 neočištěné tržby meziročně o 11,7 procenta. Je to nejvyšší pokles za posledních 20 let, uvedl před časem ve své zprávě Český statistický úřad (ČSÚ). Nejvýrazněji klesly tržby v odvětvích spojených s cestovním ruchem. Tržby cestovních kanceláří a agentur se propadly zhruba o 75 procent, v letecké dopravě o 69 procent a v ubytování o 56 procent. V pohostinství pak klesly tržby třetinu o třetinu. Příjmy klesají i dopravním společnostem.

Takže chtít za takové situace přehnaně zvyšovat minimální mzdu je cestou do pekel. Řada firem je na tom špatně a nemůže si zvyšování mezd dovolit. A nejde jen o minimální mzdu, její růst by znamenal obecný tlak na vyšší platy. Ty však mají být odrazem reálné situace v daných firmách a ne výsledkem byrokratického rozhodování bez znalostí konkrétních podmínek od zeleného stolu.

Nedávno jeden známý zavřel hospodu a propustil personál bez odstupného. To je samozřejmě špatně, jenomže! On těm lidem řekl. „Vím, že ze zákona máte na odstupné nárok, avšak vláda mi zakázala podnikat a vydělávat peníze, tak ať se o Vás postará. Já zkrátka prachy nemám. Tak můžete jít za Maláčovou, třeba Vás založí.“

Takže, sociální demokraté a komunisté jsou pro mě absolutně nevolitelní. Udělejme tedy všechno proto, aby se nedostaly do sněmovny. 

https://www.irozhlas.cz/ekonomika/csu-trzby-pokles-statistici-cestovni-ruch-cestovni-kancelare-letectvi-ubytovani_2102091229_ban

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 6.9.2021 16:06 | karma článku: 25,89 | přečteno: 656x