Babiš předvedl nejen hnus, ale i totální amatérismus

To, že šéf hnutí ANO zneužil smrti mladé ženy na rakovinu, je mimořádně odporné, ovšem, když k tomu přidal pořádnou porci chaotičnosti a boje za nesmyslný projekt, to už je na pováženou.

Ve svém vystoupení před Poslaneckou sněmovnou Andrej Babiš vyčítal vládě Petra Fialy, kde co, a chvástal se kolik peněz za něj šlo na boj s rakovinou, a lidé na ní umírají. No, lidé na rakovinu umírají už dlouhou dobu, protože na některé její formy současná medicína nestačí. Tak to bylo, je a bude.

Ještě horší však bylo, že vrchní anoista kopal za nesmyslný projekt výstavby onkologické kliniky v areálu Fakultní nemocnice v Praze na Královských Vinohradech, která by přišla asi na sedm miliard korun. Prý v Brně už mají onkologické centrum, tak ať je i v Praze. To je ovšem jen takové populistické tlachání, které by nás mohlo stát zbytečně velké peníze.

Jedná se o to, že výstavba nového onkologického institutu je jenom plácnutí do větru a nikoliv realita. Za prvé ve vinohradské nemocnici už je onkologické oddělení, za druhé, část pozemků, na kterých by se mělo stavět je v soukromých rukou, za třetí, stavba není vůbec připravena.

Za čtvrté, a to je nejdůležitější, v Brně již existuje Masarykův onkologický ústav, který je už po desítky takovým hlavním a především osvědčeným centrem boje proti nádorovým onemocněním v České republice. Kdysi se v něm léčil třeba i Jan Werich. A je otázkou, zda by se u nás vůbec vyplatilo zřizovat nějaký další onkologický institut. Nádorová onemocnění jsou specifická a vyžadují náročnou léčbu. Je předmětem diskuse pro odborníky, jestli by se naší zemi takové zařízení vůbec vyplatilo. K tomu jsou potřeba fundované odborné studie a ne prázdná blábolení. Ze strany Andreje Babiše se tak jednalo o pouhý amatérismus, hloupé a zbytečné plácání. Několik jeho kamarádů doktorů něco řeklo, a on to zopakoval.

Je to absurdní, jako vůbec celý Babišův tzv. Národní plán obnovy, což je z velké části snůška nerealistických nesmyslů. Mimochodem, jak to vypadá s rychlobruslařskou halou pro Martinu Sáblíkovou?

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | středa 1.11.2023 13:08 | karma článku: 31,53 | přečteno: 972x