Komunikace s adminy BLOGU IDNES aneb dvojmetrovost široce kritizované „Terezy Janků“

Po nedávném přechodu na nové rozhraní BLOGu IDNES mi připadá horší vše kromě přehlednější komunikace s HELPDESKem, kdy je zachycena nejen mnou vnímaná „cenzura“ a „dvojmetrovost“ od 3/2022.Tudíž uveřejňuji pro budoucí sebereflexi.

13.03.2022 10:21:14 Kateřina Mikovcová

https://zboril.blog.idnes.cz/c/784870/al-jazeera-desetilety-zakaz-cestovani-pro-propusteneho-blogera-raifa-badawiho.html

Dobrý den,

dovolte upozornění k vašemu poslednímu blogu: nejde vkládat odkazy do perexu. Jsou vidět v náhledu článku, ale dál se nepromítnou, a když článek vyjde, jsou nefunkční. Tady by bylo určitě třeba ho přemístit na viditelné místo.

Za administraci s pozdravem

Kateřina Míkovcová

18.04.2022 11:11:48 Kateřina Mikovcová

Vážený pane Zbořile,

Váš článek https://zboril.blog.idnes.cz/c/786309/odstiny-sedi-v-rusko-ukrajinske-valce.html byl stažen z hlavní strany Blogu iDNES pouze na Váš soukromý blog; v současné situaci nepovažujeme za přijatelné ospravedlňování ruské agrese.

Děkujeme za pochopení.

Za administraci blogu

Kateřina Míkovcová

18.04.2022 11:23:06 Kateřina Mikovcová

https://zboril.blog.idnes.cz/c/786310/polsko-zidovsky-novinar-odesel-z-novin-pote-co-vyzadovaly-jiny-popis-pro-neonacisty.html

Vážený pane Zbořile,

váš poslední článek byl stažen pouze na váš soukromý blog; vzhledem k různým zdrojům článků vzniklo důvodné podezření, že nemáte ošetřená práva k překladu. Můžete je prosím doložit?

Děkuji za pochopení

Kateřina Míkovcová

18.04.2022 12:01:37

Zdravím,

v příloze zaslaný dotaz na JPOST, jak přijde odpověď dám vědět. Překlad je originální a původní.

Že by někde v US nebo Izraeli řešili práva na překlad jsem se dosud nesetkal - dotazoval jsem se dříve různých webů včetně top autora Harriho a všude byli rádi za zmínku a šíření, ale JPOST jsem překládal nyní poprvé a na základě předchozí zkušenosti už se nedotazoval.

Jinak já chápu, že to teď máte těžší v administraci. A nestáhnete mi to příště, že je to jen překlad? Nemám to tedy rovnou dát do jiného slohu s okomentováním daného článku a rozšířit např. ze 2-3 článků v jeden kompilovaný - k tomuto by se např. hodilo protinacistické pobouření řeckého parlamentu po projevu Zelenský + představitel AZOVU, který jej zastínil a které se českým médiím také nějak vyhnulo. Např. Reuters uvedlo: Podle předseda Syriza party Alexis Tsipras uvedl, že „Solidarita s ukrajinským lidem je samozřejmostí. Ale nacisté nemohou mít v parlamentu slovo“. Zdroj: https://www.reuters.com/world/europe/azov-fighter-video-overshadows-zelenskiys-address-greek-lawmakers-2022-04-07/

S pozdravem

Josef Zbořil

18.04.2022 12:28:36

Zdravím opět,

tak to si nejsem jistý, jestli jste to vyhodnotila správně.

O ospravedlnění ruské agrese nejde, protože je v článku uvedeno: „...Řekněme si to jasně: Vladimir Putin a jeho ruská vláda se svobodně rozhodli poslat vojenské síly přes hranice na Ukrajinu. Jejich vojenský personál jim vyhověl. V konečném důsledku nesou odpovědnost za svá rozhodnutí, a tedy i za smrt, zranění a chaos, k němuž dochází...“

Určitě jde o nabourání v současné době regionálního a periferního informačního narativu českých médií o tomto konfliktu, se kterým se už v zahraničních médiích prakticky nesetkávám. A za měsíc už může být jiný a i plně v dikcích tohoto článku. Tak to zkuste přehodnotit. Asi by dosáhl čtenosti cca 600 - 2300. Tak pokud nepřehodnotíte a nedosáhne dané čtenosti do týdne, tak jej zainzeruju na FB do dosažení této čtenosti. Cenzura je mi proti srsti.

Já mám jinak spíše zázemí s přesahem do blízkovýchodního regionu, hodnot otců zakladatelů USA a poslední dva roky nejvíce české státnosti a obrození od cca 1800 včetně loutkového divadla (www.loutkoherna.cz). Jako dobrovolný hasič jsem dělal nerefundovaně na noční 12h směně v KACPU Olomouc na svůj svátek 19. března. Rusky neumím. Takže já nějak zaujatý v tomto konfliktu nejsem a zajímá mě prakticky v mezích omezení svobod české společnosti nějakou „hybridní“ protiputinovskou totalitou, kam řadím i omezování frází „nepřijatelnost z důvodu ospravedlňování ruské agrese“ která se dá naroubovat na kdeco.

S pozdravem

Josef Zbořil

18.04.2022 13:10:00 Kateřina Mikovcová

Dobrý den,

původní překlady - pokud splňují ostatní náležitosti (zdroje apod), určitě problém nejsou. Příště však vynechte komerční odkazy (jako byl ten na Amazon u prvního článku). Nakolik pak jde o názor, a nebo „názor“, a nebo způsob interpretace, následně záleží na každém jednotlivém článku.

KM

18.04.2022 14:30:49

Zdravím,

zasílám ještě pro info, že jsem zaslal ještě dotaz na vládního zmocněnce Klímu (obdobně jsem se dotazoval MV ohledně islámu v 2015, kdy vše bylo „islamofobie“ a dnes jsou tehdejší tzv. „extremistické“ postroje prakticky konstruktivní a racionální mainstream - https://hn.cz/c1-65148280-vinu-za-ohrozeni-islamem-nakonec-politici-svali-na-bezpecnostni-analytiky). Tak jestli z toho bude nějaký použitelný výstup o nějaké mé zas tentokrát „rusofilii či ospravedlňování ruské agrese“, tak zašlu.

JZ

30.04.2022 17:59:39 Irena Salačová

https://zboril.blog.idnes.cz/c/786734/kolik-jsme-ochotni-obetovat-pro-pomoc-usa-vyhrat-propagandistickou-valku-proti-putinovi.html

Dobrý den,

Váš článek jsme byli nuceni stáhnout z hlavní strany Blogu iDNES pouze na Váš soukromý blog. Text totiž obsahuje závažná tvrzení bez relevantních zdrojů, a odporuje tak Kodexu blogera:

„Na titulní straně Blogu iDNES.cz nemohou být články, které se týkají aktuálního politického či společenského dění a nejsou dostatečně zdrojovány, přičemž za relevantní nelze považovat zdroje z nedůvěryhodných webových stránek, hoaxy ap. U závažných témat musí bloger pracovat minimálně se dvěma na sobě nezávislými relevantními a důvěryhodnými zdroji.“

Více viz Kodex blogera:

http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

Přečtěte si také článek:

http://info.blog.idnes.cz/c/483808/zprisnujeme-pravidla-pro-hlavni-stranu-blogu.html

Pokud zdroje doplníte a dáte nám vědět, článek na homepage rádi vrátíme (s původním časem vydání).

Děkujeme za pochopení.

Za administraci blogu

Irena Salačová

30.04.2022 18:37:13

Zdravím,

jelikož jde o překlad osobního názoru australské spisovatelky, tak druhý nezávislý zdroj z logiky není možný. Je to její svobodná polemika. Otázka zda chceme být civilizace založená na pravdě nebo na proti-putinovské propagandě je její původní. A je to výborná otázka, která si zasloužila vlastní blog. Jelikož nedochází k diskusi v médiích na toto téma - není tato absence právě tím druhým zdrojem toto potvrzující? Poslouchal jsem v posledním týdnu prezentace a četl texty o psy-ops AČR/US Army v míru a informačních operacích ve válce a toto je zásadní.

Autorka publikovala knihy a o sobě uvádí: „I am an Australian mother of two who just turned 47. I received a BA in journalism in 2003 but had figured out by then that working in news media would just mean regurgitating garbage from Reuters and AP and the spin jobs of think tanks and PR men...“ tak za mě i důvěryhodná webová stránka autentické osoby.

U toho závažného tématu jsem pracoval s více zdroji a zpracoval článek - https://www.gatestoneinstitute.org/18473/freedom-of-speech-west , kde je tento překlad jedním z cca 50 z nich.

Pokud za důvěryhodný zdroj považujete jen vybraný mainstream, tak to je takový monolit, že souhlasím s glosou Miroslava Macka:

„...Čínská televize CGTN: EU zakázala šíření ruských zpráv, neboť je obvinila, že šíří lži o Putinově agresi a tím zasévají v Evropě nejednotu. Existují-li však dva rozdílné úhly pohledu, je v zájmu Evropanů, aby jim bylo bráněno slyšet i druhou stranu? Pokud Západ mluví o svobodě projevu a právu na odlišný názor, kdo rozhodl o tom, kde bude vedena čára mezi jiným názorem a lží? A to nezapomínejme, že se západní media vydávají za učebnicový příklad profesionálního žurnalismu. Navíc vidíme u některých medií snahu pozměňovat (pančovat, ve vysílání „tamper“) informace, které se jim nelíbí, a které by neradi šířily.... Dříve se informace ověřovaly nejméně ze dvou nezávislých zdrojů. Dnes stačí českým mediím jeden závislý.“ (https://www.macekvbotach.cz/public/hledej.phtml?kniha=0&hl_text=jeden+z%C3%A1visl%C3%BD)

S pozdravem

Josef Zbořil

30.04.2022 19:01:22 Irena Salačová

Vážený pane Zbořile,

pokud Váš článek neobsahuje Vaše vlastní autorskou část a je pouze překladem článku australské spisovatelky, rovněž nesplňuje podmínky Kodexu blogera:

„Cizí text lze v článku použít pouze v rámci citace v souladu s autorským zákonem, tedy zejména tehdy, pokud souvisí s obsahem článku, netvoří-li však větší část textu tohoto článku. Přitom je nezbytné uvést zdroj textu a jeho autora, je-li znám. Není možné přetisknout například prohlášení či jiné sdělení někoho jiného (osoby, hnutí, politické strany apod.) jako hlavní či dokonce jediný obsah článku.“

Více viz Kodex blogera:

http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

Prosíme, převzaté články příště zveřejňujte pouze na soukromém blogu, a i tak pouze v případě, že máte svolení autora článku nebo vlastníka autorských práv.

Děkujeme za pochopení.

Za administraci blogu

Irena Salačová

30.04.2022 19:46:10

V příloze výstřižek komunikace z 18.4.2022, kde naopak administrátorka Kateřina Míkovcová uvádí:

„původní překlady - pokud splňují ostatní náležitosti (zdroje apod), určitě problém nejsou.“

Takže buď jste na omylu vy nebo ona.

Podle mě vy, protože původní překlad se standardně bere, že není „cizí text“, ale originální dílo. U tohoto článku autorka schvaluje šíření i překlady a je to v článku blogu uvedeno, že jde o překlad jejího textu.

JZ

30.04.2022 20:33:01 Irena Salačová

Děkuji za informaci, kolegyně má pravdu, omlouvám se. Avšak jak ostatně i ona uvádí, i u původních překladů platí, že článek musí splňovat náležitosti Kodexu blogera - http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

Za administraci

Irena Salačová

05.07.2022 18:42:00 Tereza Janků

https://zboril.blog.idnes.cz/c/789121/virtualni-zeme-kybertonia-prikladem-ukrajinske-a-sovetske-kontrakultury-i-kyber-kultury.html

Dobrý den,

ve Vašem textu je obrázek, jehož nejste autorem. Zdrojujte ho prosím korektně, pokud k němu nemáte ošetřená autorská práva, odstraňte ho.

Děkujeme,

s pozdravem

Tereza Janků

05.07.2022 18:51:13

Zdravím, jde o koláž z původního obrázku z 1965, který jsem ze 75% ořízl, poté o 30% rozšířil, změnil pozadí i odstín. Jde o originál. JZ

05.07.2022 18:54:26 Tereza Janků

Dobrý den, pane Zbořile, oříznutí, rozšíření ani změna pozadí nejsou úpravy, které by opravňovaly k opominutí toho, že onen obrázek má svého autora. Postupujte prosím tak, jak jsem Vás požádala ve své první zprávě.

S pozdravem

Tereza Janků

14.07.2022 8:39:30 Tereza Janků

https://zboril.blog.idnes.cz/c/789423/cesi-mezi-valecnymi-hrdiny-v-americkych-komiksech.html

Dobrý den, pane Zbořile,

Váš poslední blog jsme stáhli na Vaši soukromou stránku, porušuje totiž hned několik bodů Kodexu blogera.

1) Blog musí být vlastním dílem blogera, není možné, aby v něm byla převaha cizího materiálu.

2) Blog musí být delší než tři informativní řádky (odkazující na cizí materiál).

3) Blog nesmí propagovat Vaše soukromé aktivity, ať už výdělečné, nebo nevýdělečné (viz odkazy).

Pročtěte si prosím pozorně Kodex blogera.

S pozdravem

Tereza Janků

14.07.2022 19:58:13

Zdravím,

promazávám svůj web www.loutkoherna.cz a přenáším z něj některé texty ze „zajímavosti“ na svůj blog, tento příspěvek byl sice trochu kratší, a obrázky jsem už dával na svůj jiný web a na blogu u vás neprojde co by v akademické oblasti prošlo, tak jsem místo obrázků dal odkaz. Hnutí kyber-občané bych nebral jako můj soukromý, je to výzkumně-studijní materiál a týká se celé veřejnosti. Dnes asi málo představitelné, ale v 2028-30 až bude „data-driven“ cokoli kromě správy občanských služeb a povinností (politiky) tak i toto samozřejmé. JZ

15.07.2022 8:09:04 Tereza Janků

Dobrý den,

děkuji za zpětnou vazbu, k Vašemu blogu jsem se však už vyjádřila.

S pozdravem

Tereza Janků

11.09.2022 10:32:02 Helena Skočová

https://zboril.blog.idnes.cz/c/789618/kniha-manifest-ctyr-akademik-fiala-pise-tak-dobre-jak-spatne-politik-fiala-vladne.html

Dobrý den,

Váš článek jsme byli nuceni stáhnout z hlavní strany Blogu iDNES pouze na Váš soukromý blog, protože odporuje Kodexu blogera:

„Bloger nesmí uveřejnit pod vlastním jménem cizí text nebo jeho část. To platí i pro texty, jejichž autor není znám – například ty, které dostal e-mailem.

Cizí text lze v článku použít pouze v rámci citace v souladu s autorským zákonem, tedy zejména tehdy, pokud souvisí s obsahem článku, netvoří-li však větší část textu tohoto článku. Přitom je nezbytné uvést zdroj textu a jeho autora, je-li znám. Není možné přetisknout například prohlášení či jiné sdělení někoho jiného (osoby, hnutí, politické strany apod.) jako hlavní či dokonce jediný obsah článku.“

Zároveň by Váš článek měl být správně zařazen do kategorie Politická aréna.

Více viz Kodex blogera:

http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

Prosíme, převzaté články příště zveřejňujte pouze na soukromém blogu, a i tak pouze v případě, že máte svolení autora článku nebo vlastníka autorských práv.

Děkujeme za pochopení.

Za administraci blogu

Helena Skočová

11.09.2022 11:31:37

Dobrý den,

v rámci autorského práva „recenze knihy“ by citace a výňatky měly projít. JZ

11.09.2022 11:49:12 Helena Skočová

Dobrý den,

děkujeme za zpětnou vazbu. Je mi líto, ale cizí pasáže, podle Kodexu blogera, nesmí tvořit převážnou část textu.

Děkuji za pochopení.

Přeji příjemnou neděli

S pozdravem

za administraci blogu

Helena Skočová

11.09.2022 17:19:16 Tereza Janků

https://zboril.blog.idnes.cz/c/791153/senatni-volby-2022-volme-kovarovou-nk-a-noveskeho-pro-nevolme-strachotu-svobodni.html

Dobrý den,

Váš poslední blog jsem stáhla z titulní strany na Vaši soukromou stránku, reklama je na blogu zapovězena.

Za administraci

Tereza Janků

11.09.2022 17:29:49

Zdravím,

a na co tam dělám reklamu?

JZ

11.09.2022 17:31:35 Tereza Janků

Dobrý den, pane Zbořile,

výzvy ke zvolení jsou reklamou pro daného kandidáta.

S pozdravem

Tereza Janků

11.09.2022 18:00:07

Já to vidím, že je to můj nezávislý názor a výstup analýzy, jak a koho volit na základě Peroutkovy logiky a mé odbornosti koho nevolit. Nic z toho nemám, v obvodech kde nebydlím a nemám k nim vztah. JZ

11.09.2022 18:02:02 Tereza Janků

Děkuji za zpětnou vazbu, k Vašemu blogu jsem se však už vyjádřila.

S pozdravem

Tereza Janků

02.10.2022 9:18:24 Tereza Janků

https://zboril.blog.idnes.cz/c/792557/ctenarsky-vyprask-redaktorce-a-modelce-klare-pukovcove-za-dehonestaci-daniely-kovarove.html

Dobrý den,

Váš poslední blog jsme stáhli z titulní strany. Viz Kodex: V případě, že administrátoři blogu stáhnou článek na osobní blog autora či ho zcela stáhnou z blogu iDNES.cz, bloger tuto skutečnost musí respektovat a nesmí článek zařadit zpět na hlavní stranu bez dohody s redakcí ani vytvořit nový článek se stejným nebo analogickým obsahem. V případě pokusu blogera o znovuzařazení staženého textu na titulní stranu nebo o vložení odkazu na něj do jiného článku mohou administrátoři zakázat blogerovi další publikování jakýchkoli textů na hlavní straně Blog iDNES.cz.

Jedná se o tuto pasáž s umístěným linkem: Jak už jsem psal 11.9.2022 v článku Senátní volby 2022: Volme Kovářovou (NK) a Noveského (PRO), nevolme Strachotu (Svobodní) JUDr. Daniela Kovářová patřila k několika málo osobnostem v těchto volbách, které stálo za to volit a obecně jsou přínosem pro kteroukoli veřejnou funkci – a dodávám včetně prezidentské.

Vzhledem k opakovanému porušení Kodexu upozorňujeme, že při příštím porušení pravidel může být Váš blog stažen z titulní strany jako celek.

Za administraci

Tereza Janků

02.10.2022 10:00:24

Dobrý den,

vaše vyhodnocení mých dvou blogů o porušování kodexu blogeru je nesprávné. Máte nadřízeného s kterým to mohu řešit a který vás zaškoluje?

S pozdravem

Josef Zbořil

02.10.2022 10:11:20 Tereza Janků

Dobrý den, pane Zbořile,

„nevkládejte odkazy na stažené texty do jiných blogů“ je myslím celkem prosté, snadno srozumitelné sdělení - není k tomu zapotřebí ani dvacetiletá praxe editora, kterou mám (troufám si vzhledem k Vašemu životopisu tvrdit, že na rozdíl od Vás), ani sedm let práce zde na blogu.

Pokud si na mě chcete stěžovat, samozřejmě můžete, musíte ovšem počkat, až se můj nadřízený vrátí z dovolené, ráda mu Váš komentář předám.

Považujte to prosím za mou poslední zprávu v této věci, k Vašemu blogu jsem se již vyjádřila.

S pozdravem

Tereza Janků

02.10.2022 10:16:17

Doplnění - proč se stejnou logikou a „citlivostí“ nebyly z titulní strany staženy např. i tyto 3 blogy vyjadřující (ne)podporu a (anti)reklamu politickým subjektům?

Díky, Jihlavo! - https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792555

Jana Nagyová by měla zmizet z politiky - https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792477

SPD trpí lidskou a myšlenkovou prázdnotou, je totálně nevolitelná - https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792196

Redakční kolegialita s redaktorkou Klárou Pukovcovou, kdy článek měl vysokou čtenost a hodnocení a dostal by se přirozeně do TOP čtených?

S pozdravem

Josef Zbořil

02.10.2022 11:12:37

Stále jste nevrátila na titulní stranu vámi špatně vyhodnocené a stažené dané dva blogy:

https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792557

https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791153

JZ

02.10.2022 17:31:33

Opravdu arogantní chování a příkladná ukázka „helpdesku“ paní Terezo Janků. JZ

05.10.2022 18:01:38

Uplynuly tři dny a stále jste Terezo Janků nevrátila na titulní stranu vámi špatně vyhodnocené a stažené dané dva blogy a neomluvila se za své arogantní chování.

JZ

15.06.2023 9:45:10 Veronika Krátká

https://zboril.blog.idnes.cz/c/802947/prostejovsky-cerven-1990-30ti-tisicove-uvitani-havla-varovani-pred-karieristy-typu-pavla.html

Dobrý den, pane Zbořile,

prosím o urychlené odstranění fotografie z novin, na kterou nemáte autorská práva. Fotografii jste sice vyfotil, ale obsah novin a obrázek podléhá autorskému zákonu. Jinak bych musela článek stáhnout z hlavní strany. Děkuji za pochopení.

S pozdravem,¨

Veronika Krátká

adminka

15.06.2023 10:28:35

Zdravím,

OK. Souhlas mi ale OS KOVO bez problému vydá. Máte nějaký formulář který akceptujete?

S pozdravem

Josef Zboril

15.06.2023 14:02:04 Veronika Krátká

Dobrý den,

Stačí souhlas prostřednictvím emailové zprávy od autora.

S pozdravem,

Veronika Krátká

adminka

15.06.2023 16:01:47

Díky za info. JZ

31.01.2024 7:57:18 Tereza Janků

https://zboril.blog.idnes.cz/c/810525/esg-spravne-vidi-priroduspolecnost-a-obcanstvi-jako-vycerpatelna-datane-jako-wifi-zdarma.html

Dobrý den,

Váš článek jsme byli nuceni stáhnout z hlavní strany Blogu iDNES pouze na Váš soukromý blog, protože odporuje Kodexu blogera:

„Na titulní straně Blogu iDNES.cz nemohou být texty, které mají v perexu nebo titulku grafické prvky, jejichž cílem je nepřiměřeně přitáhnout pozornost na článek (např. titulek VELKÝMI PÍSMENY, speciální znaky v titulku, texty jinou barvou atd.).“

Více viz Kodex blogera:

http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

Pokud nedovolené prvky odstraníte a dáte nám vědět, článek na homepage rádi vrátíme (s původním časem vydání).

Děkujeme za pochopení.

Za administraci blogu

Tereza Janků

31.01.2024 15:47:25

Dobrý den,

opět neoprávněně od vás stažen článek - cílem není nepřiměřeně přitáhnout pozornost na článek, ale rozklíčovat zkratku ESG. Není opět co opravovat paní Terezo Janků!!! Vraťte článek i s ostatními mými reklamovanými z posledních dvou let na hlavní stranu a věnujte se konečně seberozvoji.

Velká písmena v názvu mého článku „ESG správně vidí PŘÍRODU,SPOLEČNOST a OBČANSTVÍ jako vyčerpatelná DATA,ne jako WIFI zdarma“ odpovídají

také poměrem cca z nedávno publikovaným:

- Ha Ha Ha HHC Ty ty ty THC

- EM HÁ DÉ

- Už jsem z toho NERVozní...

...či i vašemu článku: „NA LAVIČCE: Tramvaj je jeviště, kde vidíte celý svět, říká bloger Hewlit“...

...či přímo „Mladá fronta DNES“ či rubrice „iDNES.cz/BLOG“.

S pozdravem

Josef Zbořil

31.01.2024 15:49:36 Tereza Janků

Dobrý den, pane Zbořile,

děkuji za Váš názor, nicméně k Vašemu blogu jsem se již vyjádřila.

S pozdravem

Tereza Janků

13.04.2024 17:46:19

Zdravím,

nefunguje vložení odkazu do položky instagram.

S pozdravem

Josef Zbořil

Autor: Josef Zbořil | pondělí 15.4.2024 6:00 | karma článku: 20,11 | přečteno: 652x
  • Další články autora

Josef Zbořil

Jaký byl prostějovský LOUTKOFEST 2024? Aneb „Loutkáři: Youtubeři minulých století“

Od 5.3. do 6.4.2024 probíhala v městské galerii na Zámku Prostějov interaktivní výstava LOUTKOFEST. Jejím cílem bylo k příležitosti světového dne loutkářství (21.3.) poukázat na minulost i současnost loutkářství na prostějovsku.

30.4.2024 v 6:00 | Karma: 0 | Přečteno: 47x | Diskuse| Kultura

Josef Zbořil

Stand-up comedy Tyrše: O zpronevěře desítek milionů v SOKOLu

Generovaný, lidsky podobný, text pomocí chatbotu ChatGPT o tom, jak by zakladatel SOKOLa Miroslav Tyrš glosoval zpronevěru desítek milionů v účetnictví.

31.3.2024 v 6:00 | Karma: 12,63 | Přečteno: 285x | Diskuse| Společnost

Josef Zbořil

Recenze knihy Dominika Stroukala „Zvířátkování“

Ekonom Dominik Stroukal je také spoluautorem knížečky Zvířátkování z roku 1998, ve které dle abecedy skládá rýmovačky na zvířátka.

15.3.2024 v 6:00 | Karma: 6,18 | Přečteno: 97x | Diskuse| Poezie a próza

Josef Zbořil

Místo burky pro ženy chtějme zahalovací brýle VR pro muslimy "Halal Vision PBUH"

Brýle virtuální reality "Halal Vision PBUH" by mohl být název produktu nebo služby spojené s muslimskou kulturou a tradicemi, které by skutečně věřící muslimové měli nosit,aby byli věrni, jak svému svědomí, tak i toleranci Západu.

29.2.2024 v 6:00 | Karma: 9,93 | Přečteno: 299x | Diskuse| Společnost

Josef Zbořil

Politické strany nemají možnost plné kontroly voleb - po 10 letech díra z 0,125% na 10%

Politické strany a hnutí mají ze zákona možnost kontroly řádného průběhu voleb pomocí delegování členů do volebních okrskových komisí v ČR. Již v 10/2013 jsem upozorňoval, že v zahraničí volí cca 0,125% voličů bez jejich kontroly.

15.2.2024 v 6:15 | Karma: 21,64 | Přečteno: 447x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Green Deal nikdo nezmění. Vnímejme ho jako příležitost, radí Pavel Telička

30. dubna 2024

Premium Česká republika slaví 20. výročí vstupu do EU. Pavel Telička tehdy český vstup v Bruselu...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě si natočila pivo

30. dubna 2024  17:58

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

  • Počet článků 281
  • Celková karma 11,75
  • Průměrná čtenost 1768x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".