Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Obětování / Sacrifices

Právě jsem se vrátil z Německa, kde jsem týden pracoval. Jezdím tam několikrát za rok školit manažerské dovednosti. Tentokrát, pro mě nebyla nejstresující věc práce, ale zda budu moci kvalitně trénovat! Lidé mě zvou k ním na víkend, ale odmítám. Skupina kamarádů jela do Holandska na Velikonoce a chtěli, abych s nimi jel, ale zůstávám doma. Chci jezdit, ale potřebuji pořádně trénovat. Samozřejmě jsou na těch místech bazény, ale jaké jsou? Třeba přijdu a místní bazén je malý, přecpaný, bez dráh, tak nebude možné trénovat. Kamarádi, kteří jeli do Holanska řekli, že můžu tam trénovat. I kdyby tam byly dobré možnosti trénovat, chodili by spat ve 23 hodin, abychom byli fit ráno? Jak je znám, ani náhodou!

Teď potřebuji být ve vodě okolo 2 hodin denně, 6 dní v týdnu, takže musím pečlivě plánovat všude, kam chodím a všechno, co dělám. Někdy bych chtěl jít na klub. Jindy chci jen vegetit doma u filmu. První věc je totálně nemožná a druhá se zřídka stává, protože prostě není čas.

Příští víkend poletím do Anglie na pár dní za rodinou. Trénink tam nebude ideální, ale rozhodl jsem se udělat ústupek, protože jsem tam byl naposledy loni v červenci. Pocházím z malého městečka na venkově asi 130 km na západ od Londýna nazvané Wootton Bassett. Nikdo v Británii do nedávna to neznal. Teď skoro každý to zná, ale bohužel ne z dobrých důvodů. Asi 5 km od nás je největší základna letectva v Anglii a je to místo, kam přiletí těla našich vojáků, kteři zemřeli v Iraku a Afghánistánu. Jsou naložené na vozy a pak jezdi přes Wootton Bassett cestou na konečnou destinaci. Na začátku pár lidí přislo na High Street, aby vdali čest mužům, kteři dali za národ svoje životy. Postupně přišlo víc a víc lidí a nyní u silnice jsou davy stojící mlčky. To se stává jenom v Wootton Bassett. Kvůli tomu je to místo, kde natáčí reportáže BBC a proto je teď naše město známé. Jsem pyšný na to, že lidé vytvořili takovou tradici.

Zpátky k plavání. V Anglii budu chodit na bazén, kde jsem trénoval na triatlony před tolika lety. Myslím si, že to bude divný pocit zase tam být a znovu se specifickým účelem. Podmínky nejsou ideální, protože bazén je jen 25 m dlouhý. Plavu tolik, že na takovém krátkém bazéně mám pocit, že se furt točím, ale na pár dní to zvládnu. Jen doufám, že pořád mají dráhy!

 

I’ve just returned from a week of working in Germany. I go there a few times a year to deliver business training courses. The most stressful part of that for me this time wasn’t the work, but whether I’d still be able to get some quality swimming in.

People invite me to visit them for the weekend but I refuse. A group of friends has gone to Holland for Easter and wanted me to go but I declined. I want to go but I need to train. Of course they have swimming pools in all these places, but what are they like? I could turn up and the local pool could be small and overcrowded with no lanes and it’s not possible to train. My friends going to Holland said I could train there. Even if there were good training possibilities, would they be going to bed at 11pm to be fresh the next morning? As I know them, no chance!

I need to be in the water about 2 hours a day, 6 days a week right now so I have to carefully plan everywhere I go and everything I do. Sometimes I want to go clubbing. Other times I just want to veg at home in front of a film. The former is out completely and the latter doesn’t happen as much as I’d like because there simply isn’t time.

Next weekend I’m going to England to see my family for a few days. Training isn’t going to be ideal there but I decided to make a concession as I haven’t been there since last July.

I come from a small town about 130km west of London called Wootton Bassett. Nobody in Britain knew of it until recently. Now almost everyone knows it, but unfortunately for the wrong reasons. About 5km away is the largest Royal Air Force base in England and it’s the place where they bring the bodies of our soldiers that die in Iraq or Afghanistan. They’re then put on to vehicles and driven through Wootton Bassett on their way to their final destination. It started with a few people coming out on to the High Street to pay their respects to the men who died for their country as they went past. Gradually, more and more people started coming out and now the street is packed with crowds standing in silence. This is the only place it happens. Because of this it’s the place where the BBC usually reports from and hence my home town is now well known. So I’m proud of the people who care enough.

Back to swimming, there I’ll be going to the pool that I used when I was training for triathlons many years ago. I think it’ll be a strange feeling to be back there again with a specific purpose. Again, the conditions are not ideal because it’s only 25 metres long and with the distances I’m doing I feel like I’m forever turning but for a few days it’ll be fine. I hope they still have laned sessions!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Paul Whitaker | neděle 4.4.2010 9:15 | karma článku: 5,19 | přečteno: 968x
  • Další články autora

Paul Whitaker

Poslední etapa a oslava / The Last Stage and Celebration

Poslední den včera byl skvělý. Měl jsem plavat jen 5 km, abych měl ještě sílu na oslavu:-). Nevěděl jsem co mě v cíli ve Žlutých lázních bude čekat kromě toho, že bude pár reportérů a kamarádů. Načasoval jsem to skoro přesně a krátce po 15 hodině jsem dorazil na cíl. Normálně když plavu, neslyším nic kvůli vodě v uších, ale najednou jsem slyšel řev a při dýchání jsem viděl na molu a břehu velký dav. Lidé mávali a tleskali. Byl to super pocit. Ještě víc jsem nečekal, že jako vůbec první věc jsem dostal panáka slivovice – z toho jsem byl nadšen:-).

18.7.2010 v 17:01 | Karma: 11,14 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Smíšené pocity ke konci / Mixed Feelings towards the End

Vážení čtenáři, jsem už skoro v cíli!! Poslední dva dny ve vodě proběhly bez problému a zítra mě čeká jen 5 km do konečné cíle. Teď je vhodná chvíle Vám poděkovat. Vím, že mnozí z Vás tento blog čte pravidelně a dostal jsem od Vás hodně podporujících vzkazů. Ještě bych chtěl poděkovat těm, kteří poslali peníze, které dělaji rozdíl pro lidi kteří to opravdu potřebují. Když jsem tento projekt začal, netušil jsem, že se o tom bude vědět tolik lidí. To nejde o mě, ale hlavně o neziskovou organizaci Asistence o.s., pro kterou to dělám. Ještě nemáme konečnou částku a počítám, že peníze budou stále chodit, tak za pár týdnů určitě napíšu aktuální částku.

16.7.2010 v 19:34 | Karma: 9,31 | Přečteno: 876x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Nádherný den / A Beautiful Day

Už jsem psal o kráse Vltavy, ale dnes to musím opakovat, protože byl snad nejhezčí úsek ze všech! Plaval jsem 8,7 km přes Stěchovickou přehradu. Je sice jen kousek z Prahy, ale trochu bokem, tak asi tam jezdí málo lidí, ale rozhodně to stojí za to. Je to úzké s vysokými skály na obou stranách a jako všude po Vltavě je všude hodně stromů. Naštěstí ještě nejsem dost unavený, abych neocenil přírodu kolem a za to jsem rád. Vede tam turistická trasa a určitě se tam vrátím „na suchu“.

14.7.2010 v 17:30 | Karma: 11,47 | Přečteno: 1171x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Meteorologové se spletli / Meteorologists made a mistake

Já jsem právě hodně unavený, ale ne z plavání, kvůli meteorologům! Hláslili na dnešek dopoledne silné bouřky, takže skoro celou noc jsem to řešil a měl jsem strašné nervy. Spal jsem asi jen čtyři hodiny.

13.7.2010 v 22:17 | Karma: 10,54 | Přečteno: 1410x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Nový program na poslední týden / A New Programme for the Last Week

Včera vše proběhlo v klidu a dorazil jsem na kemp Nová živohošť po 10,1 km ve vodě. Dneska si užívám druhý a poslední odpočinkový den. Cestou domů včera jsem chtěl jet podél řeky, abych se podíval na zbytek trasy a byl jsem příjemně překvapen. Když jsme si psali s Povodím Vltavy v únoru, pan mi napsal, že vodné dílo Vrané bude vypuštěné z důvodu rekonstrukce, ale včera bylo plné vody:-). Plánoval jsem plavat stejnou délku Vraného, ale na Slapech, abych nezkrátil trať. No, je to super, že budu opravdu plavat celou trať z Českých Budějovic do Prahy a už se teším na pokračování zítra. Včera večer jsem přeplánoval tento týden a níže najdete nový program. Paní z Davle chtěla vědět, kdy tam budu plavat. Teď Vám můžete sdělit, že budu tam ve čtvrtek asi mezi 9:30 a 10:30.

12.7.2010 v 10:13 | Karma: 9,01 | Přečteno: 1008x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Partneři z Francie vsadili každý sám podobná čísla, miliony vyhráli oba

17. května 2024  8:25

Jako o mimořádně vzácném případu hovoří experti o výhře ve francouzské loterii, ve které uspěli muž...

Vypadá to jako plakát k hororu. Brity vyděsil rudý portrét Karla III.

17. května 2024  8:16

Značnou pozornost vzbudil portrét, který si nechal vyrobit britský panovník Karel III. Dílo malíře...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila i na sklady s ropou

17. května 2024  6:42,  aktualizováno  8:13

Sledujeme online Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Americkým Houstonem se prohnala mohutná bouře, vyžádala si čtyři oběti

17. května 2024  8:09

Nejméně čtyři lidé přišli o život při silných bouřkách, které se ve čtvrtek přehnaly přes město...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1202x
Paul Whitaker - muž, který poplave v létě 2010 ve Vltavě 175 km z Českých Budejovic do Prahy.

Seznam rubrik