Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nový program na poslední týden / A New Programme for the Last Week

Včera vše proběhlo v klidu a dorazil jsem na kemp Nová živohošť po 10,1 km ve vodě. Dneska si užívám druhý a poslední odpočinkový den. Cestou domů včera jsem chtěl jet podél řeky, abych se podíval na zbytek trasy a byl jsem příjemně překvapen. Když jsme si psali s Povodím Vltavy v únoru, pan mi napsal, že vodné dílo Vrané bude vypuštěné z důvodu rekonstrukce, ale včera bylo plné vody:-). Plánoval jsem plavat stejnou délku Vraného, ale na Slapech, abych nezkrátil trať. No, je to super, že budu opravdu plavat celou trať z Českých Budějovic do Prahy a už se teším na pokračování zítra. Včera večer jsem přeplánoval tento týden a níže najdete nový program. Paní z Davle chtěla vědět, kdy tam budu plavat. Teď Vám můžete sdělit, že budu tam ve čtvrtek asi mezi 9:30 a 10:30.

Celkem mám za sebou 126,9 km. Myslel jsem, že už to bude bolet. Nechci se chlubit, ale cítím se výborně a mě to pořád hodně baví. Myslím si, že příští týden budu mít těžký absťák!

Co mě čeká tento týden kromě skoro 50 km? Ve čtvrtek se mnou bude pádlovat kamaráka a redaktorka z Českého rozhlase a zároveň natočí reportáž. V pátek jsem domluvený s BBC na reportáž, tak mám na co se těšit. A v sobotu bude poslední etapa do Žlutých lázní. Dorazím v 15 hodin a pak to pořádně oslavím!! Přijďte oslavit se mnou.

 

Nový program / New Programme

13.7. Nová živohošť – Slapská hráz   11.5 km

14.7. Slapská hráz – Štěchovice   9.5 km

15.7. Štěchovice – Vrané   10.5 km

16.7. Vrané – Praha-Modřany (splav/weir)   9.5 km

17.7.  Praha-Modřany (splav/weir) – Praha (Žluté lázně 15:00)   5 km

     

    Everything went calmly yesterday and I got to Nová živohošť campsite after 10.1km in the water. I’m enjoying my second and last rest day today. On the way home yesterday I wanted to drive along the river to see the rest of the route and I was pleasantly surprised. When I was writing to Povodí Vltavy (the company responsible for the River Vltava) in February they told me that Vrané reservoir would be empty for construction work but yesterday it was full of water:-). I had planned to swim the equivalent of the length of Vrané in Slapy reservoir so that I didn’t shorten the route. So it’s great that I will actually swim the whole way from České Budějovice to Prague and I’m already looking forward to continuing tomorrow. Last night I re-planned this week and you can see the new programme above.  A lady from Davle wanted to know when I’ll be swimming through there. Now I can tell you that it’ll be on Thursday between 9:30 and 10:30.

    Overall I’ve swum 126.9km so far. I thought that it would be hurting already. Without bragging, I have to say that I feel great and I’m still really enjoying it. I think that next week I’ll be suffering from severe withdrawal symptoms!

    What awaits me this week apart from about 50km? On Thursday a friend of mine and reporter from Czech Radio will be paddling and making a report at the same time. Then on Friday the BBC are going to do a report so I’ve some things to look forward to. And on Saturday there will be the last stage to Žluté lázně in Prague. I’ll arrive at 3pm and then have a good celebration!! Come and join me.

    Autor: Paul Whitaker | pondělí 12.7.2010 10:13 | karma článku: 9,01 | přečteno: 1008x
    • Další články autora

    Paul Whitaker

    Poslední etapa a oslava / The Last Stage and Celebration

    Poslední den včera byl skvělý. Měl jsem plavat jen 5 km, abych měl ještě sílu na oslavu:-). Nevěděl jsem co mě v cíli ve Žlutých lázních bude čekat kromě toho, že bude pár reportérů a kamarádů. Načasoval jsem to skoro přesně a krátce po 15 hodině jsem dorazil na cíl. Normálně když plavu, neslyším nic kvůli vodě v uších, ale najednou jsem slyšel řev a při dýchání jsem viděl na molu a břehu velký dav. Lidé mávali a tleskali. Byl to super pocit. Ještě víc jsem nečekal, že jako vůbec první věc jsem dostal panáka slivovice – z toho jsem byl nadšen:-).

    18.7.2010 v 17:01 | Karma: 11,14 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Sport

    Paul Whitaker

    Smíšené pocity ke konci / Mixed Feelings towards the End

    Vážení čtenáři, jsem už skoro v cíli!! Poslední dva dny ve vodě proběhly bez problému a zítra mě čeká jen 5 km do konečné cíle. Teď je vhodná chvíle Vám poděkovat. Vím, že mnozí z Vás tento blog čte pravidelně a dostal jsem od Vás hodně podporujících vzkazů. Ještě bych chtěl poděkovat těm, kteří poslali peníze, které dělaji rozdíl pro lidi kteří to opravdu potřebují. Když jsem tento projekt začal, netušil jsem, že se o tom bude vědět tolik lidí. To nejde o mě, ale hlavně o neziskovou organizaci Asistence o.s., pro kterou to dělám. Ještě nemáme konečnou částku a počítám, že peníze budou stále chodit, tak za pár týdnů určitě napíšu aktuální částku.

    16.7.2010 v 19:34 | Karma: 9,31 | Přečteno: 876x | Diskuse| Sport

    Paul Whitaker

    Nádherný den / A Beautiful Day

    Už jsem psal o kráse Vltavy, ale dnes to musím opakovat, protože byl snad nejhezčí úsek ze všech! Plaval jsem 8,7 km přes Stěchovickou přehradu. Je sice jen kousek z Prahy, ale trochu bokem, tak asi tam jezdí málo lidí, ale rozhodně to stojí za to. Je to úzké s vysokými skály na obou stranách a jako všude po Vltavě je všude hodně stromů. Naštěstí ještě nejsem dost unavený, abych neocenil přírodu kolem a za to jsem rád. Vede tam turistická trasa a určitě se tam vrátím „na suchu“.

    14.7.2010 v 17:30 | Karma: 11,47 | Přečteno: 1171x | Diskuse| Sport

    Paul Whitaker

    Meteorologové se spletli / Meteorologists made a mistake

    Já jsem právě hodně unavený, ale ne z plavání, kvůli meteorologům! Hláslili na dnešek dopoledne silné bouřky, takže skoro celou noc jsem to řešil a měl jsem strašné nervy. Spal jsem asi jen čtyři hodiny.

    13.7.2010 v 22:17 | Karma: 10,54 | Přečteno: 1410x | Diskuse| Sport

    Paul Whitaker

    Čistota Vltavy / The Cleanliness of the Vltava

    Lidé se mě často ptají jak čistá je Vltava. Mám za sebou 117 km a ani jednou jsem se necítil špatně. Hned z Českých Budějovic jsem měl dojem, že voda byla čistá. Na Orlíku viditelnost byla skvělá, ale bohužel momentálně kvůli vysoké teplotě vody jsou sinice. Byly asi jen dvě místa, kde leželo víc mrtvých ryb! Zatím jediné škaradé místa byly u Podolska a na konci Kamýcké přehradě, kde byly velké, hnusné kusy sinic! Právě plavu na Slapské přehradě, kde teplota vody je mírně studenější, než na Orlíku (ideální v těch vedrech). Díky tomu nejsou sinice a jsem si plavání hodně užíval dneska. Ale stále jsem neviděl při plavání živou rybu.

    10.7.2010 v 22:29 | Karma: 10,90 | Přečteno: 1530x | Diskuse| Sport
    • Nejčtenější

    Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

    25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

    Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

    Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

    29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

    Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

    Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

    24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

    Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

    Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

    1. května 2024  12:58

    Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

    NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

    26. dubna 2024  12:04

    Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

    Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

    2. května 2024

    Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

    Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

    2. května 2024

    Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

    Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

    1. května 2024  22:26

    Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

    V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

    1. května 2024

    V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

    • Počet článků 31
    • Celková karma 0
    • Průměrná čtenost 1202x
    Paul Whitaker - muž, který poplave v létě 2010 ve Vltavě 175 km z Českých Budejovic do Prahy.

    Seznam rubrik