Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čistota Vltavy / The Cleanliness of the Vltava

Lidé se mě často ptají jak čistá je Vltava. Mám za sebou 117 km a ani jednou jsem se necítil špatně. Hned z Českých Budějovic jsem měl dojem, že voda byla čistá. Na Orlíku viditelnost byla skvělá, ale bohužel momentálně kvůli vysoké teplotě vody jsou sinice. Byly asi jen dvě místa, kde leželo víc mrtvých ryb! Zatím jediné škaradé místa byly u Podolska a na konci Kamýcké přehradě, kde byly velké, hnusné kusy sinic! Právě plavu na Slapské přehradě, kde teplota vody je mírně studenější, než na Orlíku (ideální v těch vedrech). Díky tomu nejsou sinice a jsem si plavání hodně užíval dneska. Ale stále jsem neviděl při plavání živou rybu.

Urazil jsem dalších 10,2 km a skončil jsem v kempu Cholín. Zítra budu plavat dalších 10 km ke kempu Nová Živohošť.

Dnes mi bylo smutno:-(. Opustili jsme chatu na Orlíku a od zítřka budeme dojíždět z Prahy. Už jsem o chatě líčil a ty dva týdny tam byly super.

V neposlední řadě bych chtěl poděkovat Larsovi a Vieře, protože Ti dva dávali každý večer můj blog na web. Na chatě jsem měl možnost jen psát v mobilu email, tak jsem musel poslat emaily do Amsterdamu, kde bydlí, abyste měli možnost o mých myšlenkách a pocitech číst. Každý večer čekali na můj email a většinou do hodiny byl v blogu!

 

People often ask how clean the river is. I’ve done 117 km so far and I haven’t felt bad even once. Immediately from České Budějovice I had the impression that the water was clean. In Orlík the visibility was great but unfortunately because of the high temperature at the moment there are algae. There were about two places where dead fish were floating! So far the only horrible places were by Podolsko and at the end of Kamýk reservoir, where there were big, disgusting chunks of algae! At the moment I’m swimming in Slapy reservoir where the water is a little colder than Orlík (ideal in this heat wave). Thanks to that there are no algae and I really enjoyed swimming today. But I still haven’t seen a live fish while swimming!

I knocked off another 10.2 km today and finished at Cholin campsite. Tomorrow I’m going to swim another 10 km to Nová Živohošť campsite.

I was sad today:-(. We left the cottage on Orlík reservoir and from tomorrow we’ll commute from Prague. I’ve already waxed lyrical about the cottage and the two weeks there were great.

Last but not least today, I’d like to thank Lars and Viera because those two have been putting my blog on the web every evening. At the cottage I only had the possibility to write an email in my mobile phone so I had to send emails to Amsterdam, where they live, so that you would have the possibility to read about my thoughts and feelings. They were waiting every evening for my email and it was usually on the blog within an hour!

Autor: Paul Whitaker | sobota 10.7.2010 22:29 | karma článku: 10,90 | přečteno: 1530x
  • Další články autora

Paul Whitaker

Poslední etapa a oslava / The Last Stage and Celebration

Poslední den včera byl skvělý. Měl jsem plavat jen 5 km, abych měl ještě sílu na oslavu:-). Nevěděl jsem co mě v cíli ve Žlutých lázních bude čekat kromě toho, že bude pár reportérů a kamarádů. Načasoval jsem to skoro přesně a krátce po 15 hodině jsem dorazil na cíl. Normálně když plavu, neslyším nic kvůli vodě v uších, ale najednou jsem slyšel řev a při dýchání jsem viděl na molu a břehu velký dav. Lidé mávali a tleskali. Byl to super pocit. Ještě víc jsem nečekal, že jako vůbec první věc jsem dostal panáka slivovice – z toho jsem byl nadšen:-).

18.7.2010 v 17:01 | Karma: 11,14 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Smíšené pocity ke konci / Mixed Feelings towards the End

Vážení čtenáři, jsem už skoro v cíli!! Poslední dva dny ve vodě proběhly bez problému a zítra mě čeká jen 5 km do konečné cíle. Teď je vhodná chvíle Vám poděkovat. Vím, že mnozí z Vás tento blog čte pravidelně a dostal jsem od Vás hodně podporujících vzkazů. Ještě bych chtěl poděkovat těm, kteří poslali peníze, které dělaji rozdíl pro lidi kteří to opravdu potřebují. Když jsem tento projekt začal, netušil jsem, že se o tom bude vědět tolik lidí. To nejde o mě, ale hlavně o neziskovou organizaci Asistence o.s., pro kterou to dělám. Ještě nemáme konečnou částku a počítám, že peníze budou stále chodit, tak za pár týdnů určitě napíšu aktuální částku.

16.7.2010 v 19:34 | Karma: 9,31 | Přečteno: 876x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Nádherný den / A Beautiful Day

Už jsem psal o kráse Vltavy, ale dnes to musím opakovat, protože byl snad nejhezčí úsek ze všech! Plaval jsem 8,7 km přes Stěchovickou přehradu. Je sice jen kousek z Prahy, ale trochu bokem, tak asi tam jezdí málo lidí, ale rozhodně to stojí za to. Je to úzké s vysokými skály na obou stranách a jako všude po Vltavě je všude hodně stromů. Naštěstí ještě nejsem dost unavený, abych neocenil přírodu kolem a za to jsem rád. Vede tam turistická trasa a určitě se tam vrátím „na suchu“.

14.7.2010 v 17:30 | Karma: 11,47 | Přečteno: 1171x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Meteorologové se spletli / Meteorologists made a mistake

Já jsem právě hodně unavený, ale ne z plavání, kvůli meteorologům! Hláslili na dnešek dopoledne silné bouřky, takže skoro celou noc jsem to řešil a měl jsem strašné nervy. Spal jsem asi jen čtyři hodiny.

13.7.2010 v 22:17 | Karma: 10,54 | Přečteno: 1410x | Diskuse| Sport

Paul Whitaker

Nový program na poslední týden / A New Programme for the Last Week

Včera vše proběhlo v klidu a dorazil jsem na kemp Nová živohošť po 10,1 km ve vodě. Dneska si užívám druhý a poslední odpočinkový den. Cestou domů včera jsem chtěl jet podél řeky, abych se podíval na zbytek trasy a byl jsem příjemně překvapen. Když jsme si psali s Povodím Vltavy v únoru, pan mi napsal, že vodné dílo Vrané bude vypuštěné z důvodu rekonstrukce, ale včera bylo plné vody:-). Plánoval jsem plavat stejnou délku Vraného, ale na Slapech, abych nezkrátil trať. No, je to super, že budu opravdu plavat celou trať z Českých Budějovic do Prahy a už se teším na pokračování zítra. Včera večer jsem přeplánoval tento týden a níže najdete nový program. Paní z Davle chtěla vědět, kdy tam budu plavat. Teď Vám můžete sdělit, že budu tam ve čtvrtek asi mezi 9:30 a 10:30.

12.7.2010 v 10:13 | Karma: 9,01 | Přečteno: 1008x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Poslanci mají jednat o zákoníku práce, ANO chce zabránit výpovědi bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  13:45

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1202x
Paul Whitaker - muž, který poplave v létě 2010 ve Vltavě 175 km z Českých Budejovic do Prahy.

Seznam rubrik