Turecko není Bělorusko. Za kolik jsou na prodej lidská práva?

Tímto blogem rozhodně nechci zpochybnit právo Bělorusů na svržení diktátora. Naopak. Někdy však musíme nastavit zrcadlo i vlastní přetvářce.

Tímto blogem rozhodně nechci zpochybnit právo Bělorusů na svržení diktátora. Naopak. Režim pošlapávající lidská práva je terčem opovržení a s radostí pozorujeme snahu opozice o nastartování demokratického procesu.  Dostává se mu po zásluze podpory té dle mě civlizovanější  části světa. Všichni tak nějak doufáme, že se do rodiny států, kde více, či méně zdárně funguje demokracie přidá další člen.

Lidská práva. To nejzákladnější co máme. Level, který zvířatům chybí, a dělá člověka jednadvacátého století člověkem. Jistě, svět není dokonalý a kdoví, zda někdy bude. Předsudky ve spoustě oblastech padají jen velmi pomalu. Třeba rasistům, ale mohu doporučit.... pořiďte si do rodiny černochy. Mám v Brazílii celou část rodinné větve s jinou barvou kůže. Můžete mi věřit jedno. Základní starosti a radosti lidských bytostí se rozhodně neliší podle barvy  našeho povrchu. Všichni žijeme, stárneme a umíráme. Čas mezitím nám vyplní starosti, radosti, láska, jídlo a spánek. Cpát do toho mála co máme vyměřené ještě nenávist, je mrhání naším časem.

Co zvířata nemají jsou nejen lidská práva, ale i politika. Politika, která jedním vrzem odsuzuje Lukašenka a třeba Čínu ( dle mě oprávněně). Druhým vrzem pěstuje našeho spojence na Bosporu. 

27.8. 2020 zemřela Ebru Timtik.

Právnička ve vykonstruovaném procesu odsouzená jako teroristka. 238 dní hladovky za právo své a svých kolegů na spravedlivý proces došlo do hořkého konce. Následné protesty policie násilně rozehnala. Pohřeb se odehrál rovněž za policejního dozoru a nebylo umožněno ani všem rodinným příslušníkům se jej zúčastnit. Připomíná vám to něco? Možná totalitu ? Hmmm.... Náš spojenec v Nato. Země která tak trošku drží v šachu i EU díky migrační krizi.

EU, tedy plaše zaprotestovala, to zase ano. Ale jinak celkem ticho po pěšině. Máme přeci své zájmy. Tak co s lidskými právy a jednou mrtvou ženou, nebo s genocidou Kurdů.

Díky a ahoj Filip.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3171780-turecka-advokatka-drzela-hladovku-za-spravedlivy-proces-po-238-dnech-zemrela?fbclid=IwAR1yYnu-fYmme5lJWoRRoZhIEbKugzawKtGu1dWnzDuPq1Nr4sBW9xcWtdQ

 

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/08/28/Turkish-lawyer-Ebru-Timtik-dies-on-hunger-strike-after-238-days

 

 

Autor: Filip Vracovský | neděle 30.8.2020 10:42 | karma článku: 42,88 | přečteno: 5273x