Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není to stejné, v Turecku stále jsou demokratické volby. Důkazem buď i to, že vláda AKP je menšinová.

0 1
možnosti
JR

J14a22n 43R22i26c26h43t10e56r

31. 8. 2020 10:34

Až na ty tisíce uvězněných odpůrců režimu (nebo zkrátka jen plně nesouhlasících) máte jistě pravdu, demokracie jak vyšitá.

A je tady ještě jeden, mnohem podstatnější rozdíl: zatímco Lukašenko prosazoval diktaturu jaksi "uvnitř", Turci vyhrožují na všechny strany (dokonce i spojencům!) ozbrojeným konfliktem, pokud nebude vyhověno jejich zájmům. Ať už jde o obsazování nalezišť ropy a zemního plynu ve Středozemním moři, dovoz zbraní do Libye, obsazení části Sýrie či obchodování (a tedy jeho financování) s Islámským státem.

5 0
možnosti
TK

Západu o žádnou demokracii v Bělorusku, stejně jako na Ukrajině, nebo v severní Africe samozřejmě nejde. Jde o geopolitickou moc, o oslabení Ruska a tedy i o to, připravit ho o sféru jeho vlivu. Především USA se řídí heslem "Rozděl a panuj". Tedy jakýkoli výsledek, který zabrání státům ve sféře vlivu nepřítele prosperovat, je dobrý. Když se takový stát nepodaří získat na svoji stranu, ať se raději zmítá v občanské válce, hlavně, když už nebude k užitku nepříteli, v tomto případě Rusku.

Ostatně i EU je do značné míry ekonomickým nepřítelem USA, proto přílišná prosperita a další rozšiřování EU není v zájjmu USA, proto USA podporují brexit, proto střelili do nohy německého koně VW, mnou si ruce nad likvidací EU migrační vlnou a přivádí je do stavu zuřivosti jakákoli snaha EU o spolupráci s východem (Nord Stream 2). Ostatně kdo nemá krátkou paměť, vzpomene si, že nynější krize vztahů s Ruskem nezačala anexí Krymu, ale tím, že Merkelová akcelerovala vzájemně výhodnou ekonomickou spolupráci s Ruskem a dostala od Američanů přes prsty tak, až se z toho zhroutila. Jistě ne náhodou v té době prasklo, že americké tajné služby špehují "spřátelené" evropské politiky i významné evropské podniky a výzkumná centra, včetně vnitřní komunikace. (Ostatně díky této špionáži nemohl VW uhrát do ztracena manipulaci s emisemi, jako ostatní výrobci, ale byl donucen se "přiznat" a nést plnou tíhu následků.)

2 1
možnosti
JS

Máte naprostou pravdu, o lidská práva nikdy nešlo, vždy jde o zájmy a ty se za boj za lidská práva schovávají docela dobře a jinde se dělá jakože nic nebo se jen utrousí věta jako v případě Katalánců, že je to vnitřní záležitost Španělska a je vymalováno, stejně vlažně se vyřešila vražda novináře na ambasádě SA. Zájmy a zase jen zájmy, lidská práva jsou jen pro někoho a jen někdy.

2 1
možnosti
SB

Přesně tak to je.

Ale běda, když tohle řeknete zarytým havlistům, kteří se dodnes domnívají, že američtí politikové Havlovi tleskali v USA za jeho údajnou ochranu lidských práv!

Tleskali mu proto, že si spočítali, že je pro ně výhodné mít ho jako místodržícího v jedné ze svých gubernií.

Zájmy USA nám ladí do not více než zájmy RUska, a proto je pro nás výhodné být ve sféře amerického vlivu. Ale kdo si myslí, že tady jde o nějaká lidská práva, je na omylu. I tady jde jen o zájmy.

3 1
možnosti
SB

Máte plnou pravdu.

Ale o tom to právě je, pane autore.

Proto lidé podobného uvažování, jako mám já, nikdy neskočí na líbivá hesla, která nám předříkával pan Havel nebo která nyní slyšíme na Letné od chviolkařů.

Lidé jiných názorů si o nás pořád myslí, že nám by se nic takového nelíbilo. Ale to není pravda. To by se líbilo snad každému, ale rozumně uvažující lidé vědí, že je to utopie.

To, že odmítáme různé Drahoše nebo chilkaře, je prostě tím, že víme, že slibují nesplnitelné.

3 1
možnosti
Foto

Souznim s vaším názorem.

0 1
možnosti
DR

Já naopak doufám,byť si o něm myslím svoje, že to Lukašenko (aspoň zatím) ustojí. Výsledkem by totiž díky opoziční podpoře západu byla další rozvrácená země.

A o Turecku nemá asi smysl diskutovat vůbec. K čemu je nějaké NATO, když si jeho nejmocnější členové můžou vojensky "soukromě" dělat co je napadne, aniž by vůbec měli snahu to konzultovat s ostatními členy? Jen na tradiční mediální blábolení Stoltenberga o ruském nebezpečí?

8 10
možnosti
Foto

No co si tak asi komunista může myslet o diktátorovi Lukašenkovi ;-(;-D

9 3
možnosti
PK

Media , která jsem prošel to vidí následovně..

Francie a Řecko na jedné straně a Angela na druhé straně a máte v rámci NATO skoro neřešitelný problém. Řecký vztah je znám a Francie se mj. rozohnila, když 10. června 2020 se Le Courbet pokusil prohlédnout tureckou nákladní loď podezřelou z přepravy zbraní do Libye v rozporu s embargem OSN. Nákladní loď byla doprovázena třemi tureckými fregaty, které byly spojené s operací NATO, loď se odmítla podrobit.

Je zřejmé, že turecký vůdce „respektuje pouze sílu“. Podle Fancie by Evropská unie měla přijmout rozhodná opatření proti Turecku. Mezi ně patří: plná podpora Řecka, podpora francouzské přítomnosti ve východním Středomoří, vyloučení Dělnické strany Kurdistánu ze seznamu teroristických organizací a hospodářské sankce, které podkopají tureckou liru.

Pokud Německo proti těmto opatřením protestuje, Francie by z toho měla vyvodit všechny nezbytné závěry a ukončit existenci francouzsko-německého tandemu a třeba vystoupit z NATO, pokud si pamatujete tak toto už tady bylo

A co Turci? Tváří v tvář francouzským obviňováním se Ankara rozhodla postrašit kategorickou hrozbou. „Bez Turecka nebude NATO!“ varoval Ismail Hakki Musa. „Nebudete moci zacházet s Íránem, Irákem, Sýrií, Středomoří na jihu, Kavkazem, Libyí, Egyptem,“ trval na svém.

Tak co s tím chcete dělat? V tuto dobu, bez existence silného vůdce v EU,téměř neřešitelná věc a Turci slaví....

15 0
možnosti
Foto

Díky Petře. Ano, každý má nějaký zájem. O tom to je.

1 0
možnosti
Foto

Do těch kurdů bych se moc nepouštěl. Do Turecka jezdím dost často a mám tam přátele a část rodiny a nikdo kdo tam žije to tak jednoznačně jako vy nevidí. Jakmile slyší slovo kurd, tak už se ohlíží kolem co se zase stane.

0 0
možnosti
Foto

Pokud chtějí Turci jako majorita se stavem hnout, jsou lidé jako Ebra šance.Díky za návštěvu.

0 0
možnosti
MV

doporucuji, Filipe, precist v aktualnim vydani Reflexu rozhovor s jednim z demonstrantu v Belorusku

ze situace v Turecku take nejsem nadseny, ale nejsem politologem ani jinym specialistou, abych situaci hodnotil formou blogu

3 1
možnosti
JR

J82a89n 31R40i91c89h49t67e15r

30. 8. 2020 12:12

Blogy nejsou odborné statě, netřeba mít na všechna témata doktorát.

2 0
možnosti
Foto

klidně a ráda vřelý souhlas:)...

a právě proto! - jsou zapotřebí malá občanská hnutí, různá mírová hnutí a ekologická hnutí, nezávislé filmové festivaly(Redforde,díky:)) a osobnosti s kritickým myšlením, které klidně půjdou proti "svému" táboru, když jindy za ním stojí. Bohatý B.Gates podpoří prestižní fotosoutěž, co přinese výsledky zájmů bohatých ve světe třetím, Bono Vox a Michael Žantovský napíšou ostrý veřejný dopis Su Ťij, bývalé slavné disidentce, která má na svědomí novou genocidu, Bowling for Colombine svobodně bez pardonu řízne do amerického vzorově svobodného světa...kdy právo nosit zbraň je ok. A několik lidí se zastydí, jak jde politika diplomatickými cestami na prvním místě...

...a já vám tu garantuju, že jsem právě neomarxista a levičák a všichni ti, o nichž jsem psala právě, taktéž.

Ideální by bylo vnímat, kdo z těch, kdo Vás tady pochválí - a dobře za toR^, mi za tohle dá plus:));-)

5 0
možnosti
JM

Já bych Vám dal plus. Procházím blogy i názory, sem tam něco napíšu. Jenže svět nebude nikdy ideální, člověk je ve své podstatě docela zlý tvor. Kdyby byli všichni jako Vy, byl by svět lepší. Jenže tak to nikdy nebude.

Často s Vámi v názoru moc nesouhlasím, ale že jste třída, to poznám.

Stejně jako Filip Vracovský a Marek Trizuljak. Třeba nesouhlasím, ale vážím si jich, nějak podvědomě.:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 673
  • Celková karma 20,89
  • Průměrná čtenost 2115x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik