Nemám rád bonzáky

ale stejně tak nemám rád šiřitele bludů, hoaxů a obchodníky ze strachem. Měřit kdo je větší hrozbou pro demokracii nejde a hlavně je to zbytečné. 

 Vážený kolego Čermáku, krom nedávného duelu s panem Vodvářkou Vás sice v zájmu duševní hygieny a neotvírání diskuzí nečtu, ale tentokrát jste mě nalákal nadpisem tak, že jsem neodolal. 

https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=676570

 A co s tím, že spousta manipulativních webů skutečně manipulativní je?

A co s tím, že lidé už jsou nejrůznějšími obhájci zmanipulovaných pravd tak zmatení, že už věří šíleným nesmyslům. Fotomontážím, nebo fotografiím ze zcela vylhaným doprovodným textem?

Nelíbí se Vám naše nynější forma demokracie, ale je pozoruhodné, že takový halasný kritik a dokonce komunální politik zvesela publikujete své dle mě pokroucené pohledy na svět. Nejste ani na žádných středověkých seznamech a o tom ocitnout se ve společnosti Václava Havla, nebo Jaroslava Foglara, o tom se Vám může jen zdát. 

Přesto můžete být nebezpečný. Někdo náchylný k manipulaci může těmto panázorům podlehnout. 

Ale jsem sakra rád, že je můžete hlásat beztrestně. Jen se vždy budu snažit Vaše oběti a třeba i Vás samotného potkáme li se probudit z bludu. Na slušnosti a korektnosti není nic špatného. A vůbec nic špatného není ani na tom, umí li se trochu bránit. Pokud někdy uvidím páchat nějaký zločin, či zlý skutek , nebudu se držet rady Vašeho oblíbeného guru z Pražského Hradu a držet hubu. Bylo by mi ze sebe totiž blbě. 

S pozdravem Filip.

 

Autor: Filip Vracovský | pondělí 27.8.2018 19:22 | karma článku: 32,10 | přečteno: 2645x