Jak se známkuje prezident

I dneska večer při pročítání zpráv se mi povedlo kliknout na článek, který mě maximálně zaujal.Ale sám známkovat nebudu, vím, že bych nebyl objektivní....

V článku stojí že známkování prezidenta Miloše Zemana v průzkumu agentury STEM se za poslední rok zhoršilo. Rozuměj tomu tak, že spokojenost s jeho  prací se zhoršuje.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milos-zeman-hodnoceni-vysvedceni-pruzkum-verejne-mineni.A190312_463043_domaci_hm1

Sám jsem jej za dobu jeho působení v politice nikdy nemusel. Tudíž jsem jej nikdy v životě nevoli. A často i kritizoval. Považoval jsem to za svoje právo. Ostatně i on nejednou sekal dle mě až nevhodně do kavárenských řad, kam jsem se vždy ač pivař hrdě hlásil.

Příliš tomu zhoršení známek ale nerozumím. Dle mě prezident Zeman zůstává stále tím kým byl vždy a kým se nechal volit. Působí to na mě spíš dojmem, že řada lidí přišlo na to, že není nějakým kouzelným stařečkem, který obrátí jejich životy v neskutečné dobro.

Čeho se ale děsím je dojem, který z toho mám. Že až přijde někdo jiný, kdo jim slíbí ochranu a odpovědnost, za jejich životy. A slíbí jim to věrohodně. Bude zase volen. A bude jedno, jak reálné sliby to budou. 

A kdybych s pistolí u hlavy známkovat musel. Asi bych mu tu nedostatečnou u sebe mírně vylepšil. Čistě pro umělecký dojem. Stokrát s ním budu nesouhlasit, ale zůstat taková léta v dobrém i zlém svůj nějaké ocenění zaslouží.

Díky a ahoj Filip.

Autor: Filip Vracovský | úterý 12.3.2019 22:35 | karma článku: 21,28 | přečteno: 755x