Odhalené tajemství

            Apokalypsa – slovo, které v mnoha lidech díky filmům z Hollywoodu a různým výkladům fundamentalistů vyvolává hrůzu. Řecký termín „apokalypsis“ přitom znamená „zjevení“.

Zjevení, které Bůh dal Ježíši Kristu, aby ukázal svým služebníkům, co se má brzo stát; naznačil to prostřednictvím anděla svému služebníku Janovi. Ten dosvědčil Boží slovo a svědectví Ježíše Krista, vše, co viděl. Blaze tomu, kdo předčítá slova tohoto proroctví, a blaze těm, kdo slyší a  zachovávají, co je tu napsáno, neboť čas je blízko. (Zjevení 1,1-3)

            Cílem knihy, která má apokalypsu v názvu, přitom není šířit paniku a hrůzu, ale naopak přinášet pokoj každému, kdo si ji v klidu a pozorně přečte.

            Ježíš nás nenechává tápat. V době, kdy první křesťané zakouší pronásledování od Židů i Římanů, posílá své církvi povzbuzující poselství. Odhaluje v něm budoucnost. Každý, kdo zůstane věrný, obstojí a bude mezi vítězi.

            Většina toho, co Jan popisoval jako budoucnost, je dnes minulostí. Zbývá už jen závěr – Ježíšův návrat a odměna těm, kteří se rozhodli zůstat na jeho straně bez ohledu na to, jaké následky to pro ně bude mít.

            Blíží se chvíle, kdy Ježíš povolá k novému životu hrdiny, mučedníky, kteří zemřeli v době pronásledování od Židů, Římanů, křesťanů, muslimů, fašistů, komunistů… Ježíš totiž na nikoho z nich nezapomene. I proto je tu „Apokalypsis“.

Ježíši, prostřednictvím knihy Zjevení povzbuzuješ i mou víru. Chci být mezi vítězi. Díky, že jsi a budeš se mnou až do konce.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Morous jeden ...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | úterý 15.11.2016 6:10 | karma článku: 25,73 | přečteno: 283x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 21,13