Nenechej se znovu zotročit

Jako kluk jsem měl problém s hracími automaty. Pak jsem se z toho dostal a měl jsem pocit, že už je to jen minulost. Myslel jsem si, že se mi něco takového už nemůže stát.

O deset let později jsem zjistil, že mám stejný problém znovu. Docela nenápadně jsem sklouzl k tomu, že jsem nedokázal projít okolo hracího automatu, aniž bych do něho nedal alespoň dvacku. Trvalo mi to rok, než jsem tuhle staronovou závislost znovu porazil. Zvládl jsem to jen díky víře a síle, kterou mi dal Ježíš.

Díky této nepříjemné životní zkušenosti velice dobře rozumím následujícím slovům apoštola Pavla: "Žijte v Kristu Ježíši, když jste ho přijali jako Pána. 7V něm zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry, jak jste v ní byli vyučeni, znovu a znovu vzdávejte díky.
8Dejte si pozor, aby vás někdo nesvedl prázdným a klamným filosofováním, založeným na lidských bájích, na vesmírných mocnostech, a ne na Kristu.
9V něm je přece vtělena všechna plnost božství; 10v něm jste i vy dosáhli plnosti.
On je hlavou všech mocností a sil." (Koloským 2,6-10)

V překladu Jeruzalémské Bible zní 8.text takto: "Dávejte pozor, aby vás někdo neuvrhl do otroctví..." Skutečnou svobodu může zažívat jen ten, kdo se naučí přijímat sílu od Ježíše. Pavel tu vzpomíná na známý text proroka Jeremiáše: "Požehnán buď muž, který doufá v Hospodina, který důvěřuje Hospodinu. Bude jako strom zasazený u vody; své kořeny zapustil u vodního toku, nezakusí přicházející žár. Jeho listí je zelené, v roce sucha se ničeho neobává, nepřestává nést plody." (Jeremiáš 17,7-8)

Pane, děkuji ti, že mi dáváš svobodu. Díky tvé síle jsem schopný bojovat s tím, co jsem dřív nezvládal. Vím, že to nejsou má vítězství. Bez tebe bych to nedokázal. Pomáhej mi, prosím, abych se nenechal znovu zotročit žádnou hříšnou závislostí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | úterý 13.9.2011 18:00 | karma článku: 5,25 | přečteno: 378x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 21,13