Někdy si připadám jako debil

         Díky přibývajícím rokům se pomalu dostávám do kategorie lidí, kterým mladí zde v Brně nabízejí v šalině místo k sezení. Asi mne vidí reálněji, než jak se vidím ve svých představách já sám.

         Na Nový rok jsem jel šalinou. Pohodlně jsem seděl a pak přistoupila starší paní. Nabídl jsem jí své místo. S úsměvem poděkovala, že za chvíli vysedá, ale nakonec se posadila. Vystupovali jsme na stejné zastávce. Znovu se na mne usmála a pak řekla: "Mládenče, děkuji. Přeji vám krásný celý rok."

         Koncem ledna jsem v šalině zažil něco jiného. Mladá dívka mi nabídla své místo. Usmál jsem se, poděkoval a sedl si. Přede mnou seděl mladík se svou spolužačkou. Na každé zastávce se zvedal a nabízel své místo někomu ze starších pasažérů, kteří nasedali. Nikdo ale na jeho vstřícnost nereagoval.
         Korunu tomu dala starší paní, která na něho vyjela: "Uhni spratku a nepřekážej." Klučina si zase sedl ke spolužačce a zklamaně pronesl: "Někdy si připadám jako debil. Teď teda určitě. Na příští zastávce už raději nevstávám!" Měl jsem chuť mu říct, ať to nevzdává, ale jeho spolužačka mne předešla.

         Loni jsem se v polovině prázdnin přestěhoval do Brna. Po půlroce mohu konstatovat, že mladí jsou tu velice příjemní a soudě podle jejich chování v šalinách i vstřícní vůči nám starším. Tak jen doufám, že nepotkají moc takových, co jim místo poděkování vynadají do spratků. Bylo by škoda, kdyby na příští zastávce už nevstali.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | úterý 3.2.2015 8:35 | karma článku: 33,71 | přečteno: 1739x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 20,38