Manželský trojúhelník

            Manželství, to vždy byli muž a žena. Jakmile do něj vstoupí někdo třetí, nastávají problémy a vztah se většinou rozpadá. Je tu ale jedna vzácná výjimka.

Upadne-li jeden, druh jej zvedne. Běda samotnému, který upadne; pak nemá nikoho, kdo by ho zvedl. Také leží-li dva pospolu, je jim teplo; jak se má však zahřát jeden? Přepadnou-li jednoho, postaví se proti nim oba. A nit trojitá se teprve nepřetrhne! (Kazatel 4,10-12)

            Šalomoun tu tak trochu skrytě nabízí pomoc těm, kteří ve svém manželství občas stojí před problémem, kdy hlasování dopadne jedna ku jedné. Tím třetím ve vztahu, který zvyšuje jeho pevnost i hodnotu, je Stvořitel. Vždyť to byl on, kdo nám do našeho nitra vložil touhu po protějšku, který nás bude umět milovat takové, jací jsme, a stejná touha nás vede ke hledání někoho, koho bychom mohli mít rádi i my. Proto nám Šalomoun nabízí tento zvláštní manželský trojúhelník.

            Z vlastní zkušenosti mohu říci, že mi Stvořitel pomohl při hledání mé milé a během těch více jak třiceti let našeho manželství náš vztah mnohokrát zachránil. Bez tohoto Třetího v našem vztahu by nebyla naše láska tak bohatá.

            Šalomoun nám doporučuje, abychom provázek našeho manželství zpevnili třetím vláknem, které bude pevnější než ty naše dvě, což mohu z vlastní zkušenosti doporučit. A znám spoustu dalších manželství dokazujících pravdivost této rady.

Stvořiteli, děkuji Ti, že jsi do mého nitra vložil touhu i schopnost milovat a jsem rád, že jsi tím třetím v mém manželství.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Běda samotnému

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | středa 6.7.2016 7:10 | karma článku: 22,67 | přečteno: 826x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Hlavně, žes je nesnědla

19.5.2024 v 8:30 | Karma: 19,97