Demisi vlády

Největší roli v šíření pandaviru v Česku hraje ztráta důvěry vlády kvůli jejímu lhaní a směšnému, zmatenému počínání. Prostě lidé mají vládu a její opatření „na háku“. Nejlépe, kdyby podala demisi.

V úterý 29.prosince přibylo 16 329 pozitivně testovaných. V Německu, při počtu obyvatel 82 milionů, by to znamenalo 123 330 nakažených. Přitom Němci lomí rukama při aktuálních 22 000 případech denně. Při stodvaceti tisících by Angela Merkel plakala, rvala si vlasy a utíkala z kancléřství. Stejně tak Velká Britániie kde média hovoří o katastrofě, při 66 milionech lidí mají daleko i k polovičním číslům Česka.

Důvody současného stavu jsou:

  1. neschopnost testovat – při dnešních pravidlech jsou získaná čísla pouze orientační. Odráží (ne)ochotu se testovat, podstoupit karanténu a snížení příjmu. Výsledky proto představují vrchol ledovce, z kterého nelze usuzovat, co se děje pod hladinou, resp. v populaci, kolik je v ní nemocných, nakažených. Zde má pravdu Václav "Cimrman" Klaus st., že číslo R je fantasmagorie. U ledovce jde vypočítat velikost skryté části, zde nic takového nehrozí. Klíčové je až to, co se děje v nemocnicích, protože pokud někdo nemůže dýchat, tak tam jede a jde stranou veškeré mudrování zda přiznat nemoc nebo ne a o kolik peněz přijde.
  2. neschopnost trasovat (v době, kdy to mělo ještě smysl),
  3. diskreditace vlády - největší roli v šíření pandaviru hraje ztráta důvěry vlády kvůli jejímu lhaní a směšnému, zmatenému počínání. Z toho vyplývá i odmítání opatření ze strany veřejnosti. Prostě lidé mají vládu a její opatření „na háku“.
  4. švejkovství – v tom smyslu, že Švejk i když vystupuje jako blbec, je považován Čechy za chytráka, ale přitom jde opravdu o blbce. Němci mají „radost z povinnosti“, Češi zase „radost z obcházení povinností“. A je lhostejné, zda tato povinnost plyne z rozhodnutí vrchnosti nebo z prosté logiky, kdy normální člověk by řekl, že nějakou věc není třeba vysvětlovat. Nenadávejme zrcadlu, když máme křivou hubu. V Africe nikdo neočekává, že tamní státy budou vypadat a fungovat jako Německo nebo Švýcarsko, takže to neočekávejme ani v Česku.  

Na druhé straně, i když je vláda odrazem nás samých, Švejků k pohledání, to co zatím předváděla je moc i na Afriku. Z tohoto důvodu by pro blaho této země bylo nejlepší, aby Andrej Babiš a jeho skupina „manadžerů“ podala demisi.  Mám na mysli demisi v podobě televizního projevu s přiznáním „…....jsme neschopní, nevíme si rady, každé jiné sestavě budou lidé naslouchat více než nám, takže skutečně odcházíme a nějaké hrátky ing. Zemana s Ústavou nás nezastaví“. Byl by to čin vzdalující nás od Afriky.

 

Texty k pandaviru a chování vlády od 4.3.2020.

Afrika ve středu Evropy - Blog iDNES.cz

Rekonstrukce vlády, nejlepší krok k zvládnutí pandaviru - Blog iDNES.cz

Rouška jako projev loajality k vládě - Blog iDNES.cz

Soběstačností k bídě - Blog iDNES.cz

Vláda neumí řídit testování. Tak vypráví pohádky - Blog iDNES.cz

Vezmeme si poučení z krizového vývoje? - Blog iDNES.cz

400 miliard korun v kanále. Proč? - Blog iDNES.cz

Evropská unie v koronakrizi neselhala - Blog iDNES.cz

Život na „brzdy“ snad skončí - Blog iDNES.cz

Analýza reakce státu na COVID-19 - Blog iDNES.cz

Drzý úředník Roman Prymula - Blog iDNES.cz

A už se rozdávají metály - Blog iDNES.cz

Nerozdávejte zdravotní pomůcky, udělejme pořádek v distribuci - Blog iDNES.cz

V boji s čínskou chřipkou se poučme z historie vojenství - Blog iDNES.cz

Rád bych, kdyby premiér napřed myslel a potom mluvil - Blog iDNES.cz

 

 

 

 

 

 

Autor: Vilém Barák | středa 30.12.2020 17:10 | karma článku: 20,96 | přečteno: 812x