Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nejčistější Péťa bude asi pěknej ...

Se zaujetím sleduji dění na naši politické scéně a tak mi nemohlo ujít odvolání pana Pospíšila z funkce ministra spravedlnosti. Jako každý jiný mohu jen spekulovat nad tím, co opravdu vedlo slabého Péťu Nečase k tomuto, pro mě dost nesmyslnému kroku, nakonec je to jeho právo, právo předsedy vlády. Já mu toto právo upírat nehodlám. Jen jako občan této země očekávám, že se tímto krokem, nevrátíme někam do časů normalizačních čistek.

Dnes, kdy je však veřejným tajemstvím, že od samotného vzniku ODS, tuto stranu a s ní i dění ve státních úřadech řídí skupina kmotrů v pozadí, mě tento jeho čin nepřekvapuje, dokonce to i chápu. Pan Pospíšil je pro mnohé ty kmotry v pozadí nepohodlný a nebezpečný, proto zatáhli za provázek a loutka jménem Nečas vykonala. Důvod odvolání: ztráta důvěry a manažerská neschopnost dostát rozpočtové zodpovědnosti, kterým toto své rozhodnutí obhajuje, je přinejmenším dost slabé a tak trochu zapáchající. Doslova smradlavé je pak to, s jakou rychlostí to společně s hradním šaškem, pardon Vaškem provedli. Zvláště, když neuběhlo zase tak moc času, abychom například zapomněli na průtahy při odvolávání pana Bárty. 

Já se však, jako občan dovolím pana premiéra zeptat, proč stejný důvod například nepoužije pro odvolání pana Kalouska?! Jeho zásluhou totiž stát vybírá méně na daních, než předpokládal. Nepochybně je to větší problém a manažérské selhání! Nebo pan Vondra, copak on může mít důvěru, pokud nedokázal ukočírovat své podřízené a stát tak přišel o stovky miliónů! Copak pan Drábek a jeho nefunkční nový systém rozdělování sociálních dávek na úřadech práce za nějakou tu miliardu? Pan Heger a miliardy promrhané ve VZP?! Tohle snad nejsou, natolik závažná pochybení pane předsedo?! A nakonec Vy sám, přiznejte si, jestli jste sám natolik schopný manažér, abyste mohl zůstat ve funkci předsedy vlády?!

Není to tak dávno, co jste sliboval boj s korupcí, mafiánskými způsoby řízení státu a výsledek. Zastrašujete policii, která si dovolila vyšetřovat v nejvyšších patrech! Nezajímá vás hlas těch, kterým se máte zodpovídat, pohrdáte názory občanů. Hospodářský růst České republiky se pod vaším vedením a i díky krokům vaší vlády propadá. Nakonec i rozhodnutí o odvolání nejoblíbenějšího a nejpracovitějšího ministra vaši vlády, jak jste ještě nedávno prohlašoval,(i když, Vy jste toho už nakecal tolik!) není dobrou vizitkou schopného manažéra.  

Nedělám si již nějaký čas iluze o Vás a o tom, pro koho vlastně pracujete, pane premiére. Nakonec jsem vás ani nevolil, nejsem členem té vaši velké modré strany (nejsem členem žádné strany) a jako většina občanů vás prostě jen musím nějak přetrpět, než konečně pochopíte, že jste pro mnohé jen ..., co by měl odtáhnout konečně pryč i s těmi svými kmotry, než vám lidé opravdu zatleskají! Ale na tvář …….

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radim Valášek | čtvrtek 28.6.2012 11:55 | karma článku: 19,39 | přečteno: 1137x
  • Další články autora

Radim Valášek

Omlouvám se Vám Výsosti, že jsem si dovolil názor

To jsem si ale dovolil troufalost, zveřejnit svůj názor! Mít tu moc, nechám se za tu drzost okamžitě zavřít, nebo aspoň veřejně zmrskat! Jak mě mohlo jen napadnout míti něco proti tak zdraví prospěšné a voňavoučké činnosti, jakou bezesporu kouření cigaret je?!

3.6.2012 v 10:10 | Karma: 23,73 | Přečteno: 1852x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

V dnešní době kouří jen hlupáci!

S chutí se vždy zapojím do debaty o zákazu kouření s těmi, kteří tento zákaz odsuzují. Také se jen usmívám nad hloupostí těch zastánců kouření, kteří tvrdí, že je nedemokratické něco zakazovat a ohánějí se jejich vlastní svobodou a tudíž právem kouřit. Časté tvrzení, že zákaz kouření v restauracích je zasahováním do práv kuřáků a majitelů těchto zařízení je jen dokladem toho, jaká je krátkozrakost a hloupost těch, co tyhle nesmysly pronášejí. Tak nějak při tom urputném hájení demokratických práv ovšem zapomínají na ty samé práva a omezení nás nekuřáků!

2.6.2012 v 16:16 | Karma: 43,95 | Přečteno: 10705x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Nikdo za všechny a všichni proti všem!

Mám rád tohle období, kdy nám sluníčko umožňuje vyhřívat se na předzahrádkách restaurací a pozorovat to hemžení kolem nás. I já si takhle zrovna sedím, usrkávám své presso a pozoruji skupinku místních dětí, která před chvílí dorazila z nějaké slavnosti, neboť každý z nich drží v ruce nafukovací balónek. Navzájem se teď dohadují kdo z nich má balónek lepší. Ten můj modrý je největší tvrdí Péťa, Ne ten můj červený, oponuje mu Filípek, ale oranžový je nejkrásnější křičí Bohoušek, kdepak to ten můj žlutý, stál totiž nejvíc, překřikuje ho Mireček. Všichni jste úplně mimo, ten nejlepší mám přeci já, vykřikuje malý Vašík. S úsměvem pozoruji, děti jak se navzájem přehadují a jejich maminky, jak je napomenou vždy, když se křik ratolestí stává hlasitějším.

1.6.2012 v 12:12 | Karma: 9,25 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Zhulte mi babku, ožerte dědka, ať nám zvolí opět zmetka.

Jako každý jiný den jsem si i dnes pročítal různé zprávy a články na různých zpravodajských serverech. Mimo jiných mě zaujala zpráva o výsledcích průzkumu konzumace alkoholu a drog u mladistvých Průzkum, který probíhal v evropských zemích u žáků devátých tříd a prvního ročníku středních škol pro Českou republiku příliš dobře nedopadl, upřímně tohle prvenství je děsivé stejně jako výsledky.

31.5.2012 v 15:15 | Karma: 15,02 | Přečteno: 1254x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Proč jako autor NEMOHU diskutovat pod svým článkem?!

Je to již nějaký ten pátek zpátky, co jsem si založil svůj blog a začal v něm zveřejňovat své názory a popisovat svůj pohled na určité dění ve společnosti. Ostatně jako každý jiný bloger jsem se tedy rozhodl dobrovolně a přitom veřejně prezentovat své myšlenky před tisícovkami čtenářů. Osobně jsem tento způsob veřejného vyjadřování považoval za jakousi možnost příspěvku k širší diskuzi, porovnávání názorů a postřehů na určitá témata dnešního života s ostatními čtenáři. Byl jsem tedy i připraven a ochoten podrobit se veřejné kritice od ostatních blogerů i pouhých čtenářů. Zároveň jsem to přivítal jako dobrou příležitost poznat názory ostatních a tím i své vlastní obzory tak nějak rozšiřovat.

26.5.2012 v 7:07 | Karma: 13,25 | Přečteno: 986x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Úder na tábor v Rafáhu zabil 45 lidí. Rozhodnutí z Haagu musí platit, řekl Borrell

27. května 2024  12:47,  aktualizováno  15:19

Izraelské vzdušné údery na palestinský uprchlický tábor poblíž Rafáhu na jihu Pásma Gazy v neděli...

Řidič se řítil po dálnici rychlostí 226 km/h, bez papírů může být i rok a půl

27. května 2024  15:13

Rychlostní 226 kilometrů v hodině se po dálnici D55 u Tlumačova na Zlínsku řítil řidič audi....

Krajské a senátní volby budou 20. a 21. září, oznámil prezident

27. května 2024  14:42,  aktualizováno  14:48

Volby do třetiny Senátu a do zastupitelstev krajů se uskuteční v pátek a v sobotu 20. a 21. září....

Nepoučíme se. Základem zdraví má být životní styl, ne léky, říká Špičák

27. května 2024  14:22

Pandemie plně odhalila křehkost a zranitelnost moderní civilizace, přesto se Češi zdravějšímu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1835x
svobodný občan s vlastním názorem, nestraník, a nikoho mé články číst nenutím!

Seznam rubrik