Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Omlouvám se Vám Výsosti, že jsem si dovolil názor

To jsem si ale dovolil troufalost, zveřejnit svůj názor! Mít tu moc, nechám se za tu drzost okamžitě zavřít, nebo aspoň veřejně zmrskat! Jak mě mohlo jen napadnout míti něco proti tak zdraví prospěšné a voňavoučké činnosti, jakou bezesporu kouření cigaret je?! 

Děkuji Vám vaše kuřácká jasnosti, že jste se obtěžovali mi laskavě vysvětlit, jak moc jsem se ve svém unáhleném názoru na kouření mýlil. Dovolte mi jen pár doplňujících otázek ohledně vyjasnění pohledu na demokratická práva zastánců kouření. To víte, jsem jen prostý hloupý nekuřák a tak nechápu některé ty myšlenkové pochody vašeho kuřáckého veličenstva.

 Předně mám dotaz, proč vám nevadí zákaz kouření v autobusech, vlacích, při představeních v divadlech, kinech, v obchodech a nebo v čekárnách u lékaře? Abyste mě dobře pochopili Výsosti, nerozumím dost dobře tomu, proč jen majitelé restaurací mají mít to právo výběru hosta? Chápu Vás, že se vám hnusí koukat na ty nekuřácké podvratné živly, když dostanete chuť na pivo a vychutnáváte si u něj svou voňavoučkou cigaretku, nedej bože, když tam přitáhnou i se svými haranty a otravují vám vzduch! Ale proč jen v restauraci? Není tak trošku diskriminační ponechat tohle právo výběru jen majitelům těchto podniků a těm ostatním nařídit dodržování zákazu?!  Víte jak mě teď mrzí, že jsem se kdysi rozhodl opustit vaše řady kuřáků, mohl bych se tady v té věci angažovat a vybojovat stejnou možnost rozhodování pro všechny majitele!

Ba co víc, napadá mě, založte stranu, s těmi 29% vašich členů jistě vyhrajete volby a potom zrušíte zákazy kouřeni všude. Zakážete zdražování cigaret jednou pro vždy, naopak jejich cenu snížíte jen na výrobní náklady, zavedete automaty cigaret do škol a zrušíte nesmyslné nařízení o prodeji tabákových výrobků od 18 let. Je přece nesmysl bránit dětem v tak bohulibé činnosti, zvláště když nemůžou ještě chápat, jak jím to prospívá. Jednou vám budou ještě vděčni za to, že jim milostivě zkrátíte délku života a oni tak nebudou muset pracovat až do důchodu.  Ptáte se mě jasnosti, jak potom nahradíte chybějící peníze ve státním rozpočtu? Jednoduše zavedete daň pro nás nekuřáky, nakonec jsme to pakáž nevykouřená a nic jiného si nezasloužíme, když si nevážíme toho, že nám milostivě a zdarma podkuřujete až pod rypáky Vaše kuřácká jasnosti.

Nakonec my nekuřáci, vám to jistě rádi uhradíme. Tak už se na mě prosím pěkně nehněvejte a odpusťte mi tu mou troufalost vlastního názoru. Jako výraz vděku za vaši milost a odpuštění jsem založil konto, z kterého bude financována osvěta prospěšnosti kouření mezi námi nekuřáky, aby váš život kuřáků, nebyl z naši strany nijak omezován a nebyli dále rozšiřovány ty nesmysly o škodlivosti kouření. Snad s námi budete mít ještě chvíli tu trpělivost a vydržíte tady s námi.

Bez Vás kuřácká milosti, by to tady bylo příliš zdravější a odporně voňavější.

Autor: Radim Valášek | neděle 3.6.2012 10:10 | karma článku: 23,73 | přečteno: 1852x
  • Další články autora

Radim Valášek

Nejčistější Péťa bude asi pěknej ...

Se zaujetím sleduji dění na naši politické scéně a tak mi nemohlo ujít odvolání pana Pospíšila z funkce ministra spravedlnosti. Jako každý jiný mohu jen spekulovat nad tím, co opravdu vedlo slabého Péťu Nečase k tomuto, pro mě dost nesmyslnému kroku, nakonec je to jeho právo, právo předsedy vlády. Já mu toto právo upírat nehodlám. Jen jako občan této země očekávám, že se tímto krokem, nevrátíme někam do časů normalizačních čistek.

28.6.2012 v 11:55 | Karma: 19,39 | Přečteno: 1137x | Diskuse| Politika

Radim Valášek

V dnešní době kouří jen hlupáci!

S chutí se vždy zapojím do debaty o zákazu kouření s těmi, kteří tento zákaz odsuzují. Také se jen usmívám nad hloupostí těch zastánců kouření, kteří tvrdí, že je nedemokratické něco zakazovat a ohánějí se jejich vlastní svobodou a tudíž právem kouřit. Časté tvrzení, že zákaz kouření v restauracích je zasahováním do práv kuřáků a majitelů těchto zařízení je jen dokladem toho, jaká je krátkozrakost a hloupost těch, co tyhle nesmysly pronášejí. Tak nějak při tom urputném hájení demokratických práv ovšem zapomínají na ty samé práva a omezení nás nekuřáků!

2.6.2012 v 16:16 | Karma: 43,95 | Přečteno: 10705x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Nikdo za všechny a všichni proti všem!

Mám rád tohle období, kdy nám sluníčko umožňuje vyhřívat se na předzahrádkách restaurací a pozorovat to hemžení kolem nás. I já si takhle zrovna sedím, usrkávám své presso a pozoruji skupinku místních dětí, která před chvílí dorazila z nějaké slavnosti, neboť každý z nich drží v ruce nafukovací balónek. Navzájem se teď dohadují kdo z nich má balónek lepší. Ten můj modrý je největší tvrdí Péťa, Ne ten můj červený, oponuje mu Filípek, ale oranžový je nejkrásnější křičí Bohoušek, kdepak to ten můj žlutý, stál totiž nejvíc, překřikuje ho Mireček. Všichni jste úplně mimo, ten nejlepší mám přeci já, vykřikuje malý Vašík. S úsměvem pozoruji, děti jak se navzájem přehadují a jejich maminky, jak je napomenou vždy, když se křik ratolestí stává hlasitějším.

1.6.2012 v 12:12 | Karma: 9,25 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Zhulte mi babku, ožerte dědka, ať nám zvolí opět zmetka.

Jako každý jiný den jsem si i dnes pročítal různé zprávy a články na různých zpravodajských serverech. Mimo jiných mě zaujala zpráva o výsledcích průzkumu konzumace alkoholu a drog u mladistvých Průzkum, který probíhal v evropských zemích u žáků devátých tříd a prvního ročníku středních škol pro Českou republiku příliš dobře nedopadl, upřímně tohle prvenství je děsivé stejně jako výsledky.

31.5.2012 v 15:15 | Karma: 15,02 | Přečteno: 1254x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Proč jako autor NEMOHU diskutovat pod svým článkem?!

Je to již nějaký ten pátek zpátky, co jsem si založil svůj blog a začal v něm zveřejňovat své názory a popisovat svůj pohled na určité dění ve společnosti. Ostatně jako každý jiný bloger jsem se tedy rozhodl dobrovolně a přitom veřejně prezentovat své myšlenky před tisícovkami čtenářů. Osobně jsem tento způsob veřejného vyjadřování považoval za jakousi možnost příspěvku k širší diskuzi, porovnávání názorů a postřehů na určitá témata dnešního života s ostatními čtenáři. Byl jsem tedy i připraven a ochoten podrobit se veřejné kritice od ostatních blogerů i pouhých čtenářů. Zároveň jsem to přivítal jako dobrou příležitost poznat názory ostatních a tím i své vlastní obzory tak nějak rozšiřovat.

26.5.2012 v 7:07 | Karma: 13,25 | Přečteno: 986x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1835x
svobodný občan s vlastním názorem, nestraník, a nikoho mé články číst nenutím!

Seznam rubrik