Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zhulte mi babku, ožerte dědka, ať nám zvolí opět zmetka.

Jako každý jiný den jsem si i dnes pročítal různé zprávy a články na různých zpravodajských serverech. Mimo jiných mě zaujala zpráva o výsledcích průzkumu konzumace alkoholu a drog u mladistvých Průzkum, který probíhal v evropských zemích u žáků devátých tříd a prvního ročníku středních škol pro Českou republiku příliš dobře nedopadl, upřímně tohle prvenství je děsivé stejně jako výsledky.

Pro zajímavost v Evropě vyzkoušelo účinky marihuany 17% šestnáctiletých, u nás 42%!!! A u otázky týkající se konzumace alkoholu (otázka zněla, kdo za minulý měsíc zkonzumoval alespoň 5 skleniček alkoholu), je evropský průměr 57% u nás opravdu hrozivých 79%.  

Nechci příliš rozebírat důvody, jak je to možné, a kdo je za tento stav zodpovědný?! Všichni jsme se určitě někdy setkali se situací, kdy parta dětí před markety přemlouvá někoho, kdo má 18 let ke koupi lahvinky, kterou následně konzumují v někde v parku. O tom že by ve všech klubech či barech chtěli vždy doklad o tom, že je zákazník plnoletý si můžeme nechat jen zdát. A ruku na srdce, kolik z nás proti tomu někdy zasáhla?!

Promlouvat do svědomí těm rodičům, kteří přímo dětem nalévají nebo jen tiše tolerují tento stav, považuji za  zcela neúčinné a tak trochu mrhání časem.

Já řešení tohoto problému nechám na povolanějších a spíše zapolemizuji o následcích pro naši společnost.  To že díky tomuto trendu vyrostou celé generace nemocných alkoholiků, jejíž léčba potom stojí milióny, které lze použít lépe a užitečněji, nemusím snad ani psát. O tom jaké to je žít či pracovat s takovým alkoholikem, bych vám zažit ani nepřál. Já tuhle zkušenost mám a díky, více se bez toho obejdu. Nehledě na to, že právě alkohol a drogy jsou i častým  spoluviníkem dopravních nehod, při kterých umírají právě mladiství!

Mě ale napadlo i jiné nebezpečí, které nám hrozí díky tomuto jevu. Všichni jistě dobře víme, jak lehce lze zmanipulovat děti k různým účelům, díky nezkušenostem a často i naivním představám je vnímání reality u mládeže tak trošku jiné než u nás dospělých. Lehce se pak může najít nějaký gauner, který této stále ještě dětské naivity zneužije ve svůj prospěch. A pokud tyto děti navíc budou závislé na čemkoli, bude to o to jednoduší.

Nechám teď už jen na vaši fantazii, co vše potom můžou i od vašich dětí chtít?

A nemusí to být jen před volbami.

Autor: Radim Valášek | čtvrtek 31.5.2012 15:15 | karma článku: 15,02 | přečteno: 1254x
  • Další články autora

Radim Valášek

Nejčistější Péťa bude asi pěknej ...

Se zaujetím sleduji dění na naši politické scéně a tak mi nemohlo ujít odvolání pana Pospíšila z funkce ministra spravedlnosti. Jako každý jiný mohu jen spekulovat nad tím, co opravdu vedlo slabého Péťu Nečase k tomuto, pro mě dost nesmyslnému kroku, nakonec je to jeho právo, právo předsedy vlády. Já mu toto právo upírat nehodlám. Jen jako občan této země očekávám, že se tímto krokem, nevrátíme někam do časů normalizačních čistek.

28.6.2012 v 11:55 | Karma: 19,39 | Přečteno: 1137x | Diskuse| Politika

Radim Valášek

Omlouvám se Vám Výsosti, že jsem si dovolil názor

To jsem si ale dovolil troufalost, zveřejnit svůj názor! Mít tu moc, nechám se za tu drzost okamžitě zavřít, nebo aspoň veřejně zmrskat! Jak mě mohlo jen napadnout míti něco proti tak zdraví prospěšné a voňavoučké činnosti, jakou bezesporu kouření cigaret je?!

3.6.2012 v 10:10 | Karma: 23,73 | Přečteno: 1852x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

V dnešní době kouří jen hlupáci!

S chutí se vždy zapojím do debaty o zákazu kouření s těmi, kteří tento zákaz odsuzují. Také se jen usmívám nad hloupostí těch zastánců kouření, kteří tvrdí, že je nedemokratické něco zakazovat a ohánějí se jejich vlastní svobodou a tudíž právem kouřit. Časté tvrzení, že zákaz kouření v restauracích je zasahováním do práv kuřáků a majitelů těchto zařízení je jen dokladem toho, jaká je krátkozrakost a hloupost těch, co tyhle nesmysly pronášejí. Tak nějak při tom urputném hájení demokratických práv ovšem zapomínají na ty samé práva a omezení nás nekuřáků!

2.6.2012 v 16:16 | Karma: 43,95 | Přečteno: 10705x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Nikdo za všechny a všichni proti všem!

Mám rád tohle období, kdy nám sluníčko umožňuje vyhřívat se na předzahrádkách restaurací a pozorovat to hemžení kolem nás. I já si takhle zrovna sedím, usrkávám své presso a pozoruji skupinku místních dětí, která před chvílí dorazila z nějaké slavnosti, neboť každý z nich drží v ruce nafukovací balónek. Navzájem se teď dohadují kdo z nich má balónek lepší. Ten můj modrý je největší tvrdí Péťa, Ne ten můj červený, oponuje mu Filípek, ale oranžový je nejkrásnější křičí Bohoušek, kdepak to ten můj žlutý, stál totiž nejvíc, překřikuje ho Mireček. Všichni jste úplně mimo, ten nejlepší mám přeci já, vykřikuje malý Vašík. S úsměvem pozoruji, děti jak se navzájem přehadují a jejich maminky, jak je napomenou vždy, když se křik ratolestí stává hlasitějším.

1.6.2012 v 12:12 | Karma: 9,25 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Proč jako autor NEMOHU diskutovat pod svým článkem?!

Je to již nějaký ten pátek zpátky, co jsem si založil svůj blog a začal v něm zveřejňovat své názory a popisovat svůj pohled na určité dění ve společnosti. Ostatně jako každý jiný bloger jsem se tedy rozhodl dobrovolně a přitom veřejně prezentovat své myšlenky před tisícovkami čtenářů. Osobně jsem tento způsob veřejného vyjadřování považoval za jakousi možnost příspěvku k širší diskuzi, porovnávání názorů a postřehů na určitá témata dnešního života s ostatními čtenáři. Byl jsem tedy i připraven a ochoten podrobit se veřejné kritice od ostatních blogerů i pouhých čtenářů. Zároveň jsem to přivítal jako dobrou příležitost poznat názory ostatních a tím i své vlastní obzory tak nějak rozšiřovat.

26.5.2012 v 7:07 | Karma: 13,25 | Přečteno: 986x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Pronájem 2kk 61m2+sklad+zahrada 150 m2
Pronájem 2kk 61m2+sklad+zahrada 150 m2

Americká, Františkovy Lázně - Horní Lomany, okres Cheb
12 500 Kč/měsíc

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1835x
svobodný občan s vlastním názorem, nestraník, a nikoho mé články číst nenutím!

Seznam rubrik