Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V dnešní době kouří jen hlupáci!

S chutí se vždy zapojím do debaty o zákazu kouření s těmi, kteří tento zákaz odsuzují. Také se jen usmívám nad hloupostí těch zastánců kouření, kteří tvrdí, že je nedemokratické něco zakazovat a ohánějí se jejich vlastní svobodou a tudíž právem kouřit. Časté tvrzení, že zákaz kouření v restauracích je zasahováním do práv kuřáků a majitelů těchto zařízení je jen dokladem toho, jaká je krátkozrakost a hloupost těch, co tyhle nesmysly pronášejí. Tak nějak při tom urputném hájení demokratických práv ovšem zapomínají na ty samé práva a omezení nás nekuřáků!

Člověk se totiž jako kuřák nerodí, tento návyk si vypěstuje! Kouření je nemoc slabé vůle a tudíž jako na nemocné musíme na kuřáky pohlížet a izolovat je právě těmito zákazy, když nejsou sami schopni nekouřit tam, kde se vyskytují i nekuřáci.  Uvědomte si totiž laskavě, že to nejsme my nekuřáci, kdo vás omezuje a škodí vám. Naopak vy tím kouřem a zápachem omezujete nás! A to se nebudu bavit o hromadách vajglů v ulicích měst, které po vás zůstávají na chodnících. 

Jsem i přesvědčený o tom, že zavedením tohoto zákazu, návštěvníci hospod neubudou. Proč? Jednoduše proto, že většina lidí se jde do těchto podniků pobavit, pokecat se známými, najíst se a hlavně jak se říká, na jedno točený. Ještě jsem nikdy nezažil, aby si šel někdo do hospody jen zapálit a když už tam tedy je, tak si dá i to pivo k té cigaretě.  Funguje to opačně, chlapi a dnes i ženy si zajdou na pivo a k pivu si zapálí. Takže hosté po zákazu kouření doma nezůstanou, jak nás pár hloupých křiklounu straší, lidé budou chodit dál, jen s tím rozdílem, že kuřáci si to cígo prostě zapálí venku! Ti rozumnější proti nejsou, naopak by to sami uvítali a tvrdí, že aspoň ušetří tím, že míň prokouří.

I majitelé na tom jen vydělají v podobě ušetření nákladů za ne tak častý provoz ventilace vzduchu, propálených ubrusů a nábytku, ucpaných pisoáru díky odhozeným nedopalkům a i samotný úklid popelníků a odpadu vzniklého z kouření něco stojí, o častějším malování zažloutlých stěn a praní záclon nemluvě. Tím největším přínosem pak pro ně bude přírůstek nových hostů, kteří dnes do zakouřených hospod raději ani nechodí.

A věřte mi, vím, o čem mluvím, několik let jsem se totiž v tomto oboru pohyboval a i spousta mých kamarádů jsou kuřáci, takže vím, o čem píšu.

 Jinak já osobně bych v těchto omezeních kouření šel ještě dál. Prosazoval bych zákaz všude na veřejnosti! Cenu tabákových výrobků pak zvednul minimálně o 100% a tyto peníze použil na financování léčebných výloh vzniklé kouřením. Je zarážející, že tím největším ochráncem samotného kouření je stát?! Dávno již měli tyto zákony omezující možnosti kouření na veřejnosti fungovat! Podle statistik kouří asi 29 % našich obyvatel starších 15 let. Je to tedy necelá třetina a my ostatní, téhle smradlavé menšině populace stále ještě ustupujeme!? 

Jistě, stát má z kuřáka ročně kolem 50 miliard z daní za tabákové výrobky, ovšem náklady vydávané na pokrytí následků škod vzniklé kouřením, (zde jsou zahrnuty nejen náklady léčebné, ale i následky požárů způsobených kuřáky) jsou 80 až 100 miliard! Ročně tak díky kuřákům je státní rozpočet zhruba 40 až 50 miliard v mínusu a nikoli v plusu, jak se nám snaží pánové z vlády a řad poslanců namluvit! Jak jednoduší by potom bylo řešení státního rozpočtu, pokud bychom rázem měli těch 50 miliard k dobru, viďte pane Kalousku?! Jenže jednodušší je si asi zapálit a zvedat daně, když vám chybějí peníze v rozpočtu!

Alarmující je i fakt, že počet vykouřených cigaret v české republice neklesá, kouří čím dál více dětí a to i mladších 12 let!

Očekávám tedy od našich zákonodárců jediný možný postup a to urychlené schválení zákonu o ZÁKAZU KOUŘENÍ NA VEŘEJNOSTI A V RESTAURAČNÍCH ZAŘÍZENÍCH! A zvýšení cen tabákových produktů minimálně o 100%. Dále i zpřísnění postihů pro prodejce, kteří zásobují cigaretami děti a mladistvé! Je si potřeba veřejně poukázat na to, že kouření je zlo a stojí nás všechny mnohem více než si připouštíme. Stojí nás to nejen peníze, ale hlavně zdraví!    A nakonec jen tolik:   Frajeřina je  totiž nekouřít!

Autor: Radim Valášek | sobota 2.6.2012 16:16 | karma článku: 43,95 | přečteno: 10705x
  • Další články autora

Radim Valášek

Nejčistější Péťa bude asi pěknej ...

Se zaujetím sleduji dění na naši politické scéně a tak mi nemohlo ujít odvolání pana Pospíšila z funkce ministra spravedlnosti. Jako každý jiný mohu jen spekulovat nad tím, co opravdu vedlo slabého Péťu Nečase k tomuto, pro mě dost nesmyslnému kroku, nakonec je to jeho právo, právo předsedy vlády. Já mu toto právo upírat nehodlám. Jen jako občan této země očekávám, že se tímto krokem, nevrátíme někam do časů normalizačních čistek.

28.6.2012 v 11:55 | Karma: 19,39 | Přečteno: 1137x | Diskuse| Politika

Radim Valášek

Omlouvám se Vám Výsosti, že jsem si dovolil názor

To jsem si ale dovolil troufalost, zveřejnit svůj názor! Mít tu moc, nechám se za tu drzost okamžitě zavřít, nebo aspoň veřejně zmrskat! Jak mě mohlo jen napadnout míti něco proti tak zdraví prospěšné a voňavoučké činnosti, jakou bezesporu kouření cigaret je?!

3.6.2012 v 10:10 | Karma: 23,73 | Přečteno: 1852x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Nikdo za všechny a všichni proti všem!

Mám rád tohle období, kdy nám sluníčko umožňuje vyhřívat se na předzahrádkách restaurací a pozorovat to hemžení kolem nás. I já si takhle zrovna sedím, usrkávám své presso a pozoruji skupinku místních dětí, která před chvílí dorazila z nějaké slavnosti, neboť každý z nich drží v ruce nafukovací balónek. Navzájem se teď dohadují kdo z nich má balónek lepší. Ten můj modrý je největší tvrdí Péťa, Ne ten můj červený, oponuje mu Filípek, ale oranžový je nejkrásnější křičí Bohoušek, kdepak to ten můj žlutý, stál totiž nejvíc, překřikuje ho Mireček. Všichni jste úplně mimo, ten nejlepší mám přeci já, vykřikuje malý Vašík. S úsměvem pozoruji, děti jak se navzájem přehadují a jejich maminky, jak je napomenou vždy, když se křik ratolestí stává hlasitějším.

1.6.2012 v 12:12 | Karma: 9,25 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Zhulte mi babku, ožerte dědka, ať nám zvolí opět zmetka.

Jako každý jiný den jsem si i dnes pročítal různé zprávy a články na různých zpravodajských serverech. Mimo jiných mě zaujala zpráva o výsledcích průzkumu konzumace alkoholu a drog u mladistvých Průzkum, který probíhal v evropských zemích u žáků devátých tříd a prvního ročníku středních škol pro Českou republiku příliš dobře nedopadl, upřímně tohle prvenství je děsivé stejně jako výsledky.

31.5.2012 v 15:15 | Karma: 15,02 | Přečteno: 1254x | Diskuse| Společnost

Radim Valášek

Proč jako autor NEMOHU diskutovat pod svým článkem?!

Je to již nějaký ten pátek zpátky, co jsem si založil svůj blog a začal v něm zveřejňovat své názory a popisovat svůj pohled na určité dění ve společnosti. Ostatně jako každý jiný bloger jsem se tedy rozhodl dobrovolně a přitom veřejně prezentovat své myšlenky před tisícovkami čtenářů. Osobně jsem tento způsob veřejného vyjadřování považoval za jakousi možnost příspěvku k širší diskuzi, porovnávání názorů a postřehů na určitá témata dnešního života s ostatními čtenáři. Byl jsem tedy i připraven a ochoten podrobit se veřejné kritice od ostatních blogerů i pouhých čtenářů. Zároveň jsem to přivítal jako dobrou příležitost poznat názory ostatních a tím i své vlastní obzory tak nějak rozšiřovat.

26.5.2012 v 7:07 | Karma: 13,25 | Přečteno: 986x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení

19. května 2024  9:19

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1835x
svobodný občan s vlastním názorem, nestraník, a nikoho mé články číst nenutím!

Seznam rubrik