Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Najdi svou bohyni

Myslím tím teď ženy, možná Vás, možná Vaše kamarádky, které se dostaly do obchodní mašinérie za duchovním životem.  

I mně se kdysi takto zmagořila kamarádka, přidala mě na sociální síti na stránky plných těchto bohyň, kde se prodavály hnusné, předražené šmuky (samozřejmě s božskou sílou, která byla za úplňku vložena do šperku), květované sukně, batikovaná trika a další artikl za fakt předražený peníz. Bohyně si tu vyměňovaly zkušenosti  z ženských kruhů. Co je ženský kruh netuším, představovala jsem si to tak, že na poli někde rozdělají oheň, svléknou se do naha, přeříkavají kouzelné formule a tancují s plameny v zádech. Což by mohl být docela dobrej mejdan, když bych si k tomu přifantazírovala slivovici. Tyto ženy ji většinou Biojídlo, můžeme jim tedy řikat i Bioženy, v Praze nakupují na farmářských tržištích, dělají reiki, nosí Biobavlnu, manžestráky, nelíčí se. Dříve dělaly kočičky z keramiky, dnes vymalovávají antistresové omalovánky. Některé extremní Bioženy rodí doma, vodí své děti do lesních školek a od března do října chodí naboso. Ano, opravdu bez bot. Soukromě jim ještě říkám lesany.  Jednu takovou bohyni znám. Vlastně jich znám víc, nějak omylem se mezi nimi vždy ocitnu. 

Pozorovala jsem je a říkala si jaké jsou. Co zatím je? Únik ze špatného vztahu, špatné dětství. Problémy, které měly být řešeny v ordinaci psychologa. Nebo jen snaha být osobitá, výjimečná. Každopadně jsou to ženy ve svých názozech velice přesvědčené, urputné až agresivní (hlavně ty co rodí doma mají potřebu se hájit i před člověkem, kterému je opravdu jedno, kde si rodí). 

Vzpomínám hlavně na jeden večírek, kde jsem byla mezi těmito bohyněmi. Jedna mi vyprávěla o hrůzách, které se dějí kvůli palmovému oleji. Chtěla po mě vyjádřit nějakou litostivou účast nad těmi opicemi. Nešlo to, myslím, že každy by si měl řešit nejprve své potíže, ve svém státě, než začne chtít spasit celý svět. "Víš Aničko, mně je uplně u zadku palmovej olej, spíš mě štve, že naši důchodci po zaplacení léků, nemaj pomalu na rohlík. což by Tě mělo taky pálit víc, populace stárne, děti neděláme, kdo na Tebe bude vydělávat"? Tím jsem bohyně rozsekala a nutila je slézt z duchovních sfér na zem. Oni rozsekaly mě tím, že krom corny tyčinek, kde není palmovej olej, nejí už nic. "Zkuste bůček, tam by taky nemusel bejt". 

Snažím se chapát, být otevřená, třeba mě nějaká myšlenka, zažitek osloví, posune. Jeden zážitek mě opravdu posunul. Akce se jmenovala "Hledání víl a skřítků" a bylo to kdesi u Nymburka. Jela jsem s kamarádkou, abych poděkovala paní, která akci pořádala, netoužila jsem hledat skřítky a víly. Byla jsem mezi nevyrovnanou partou esoteriků a bohyň. Bohyně měly manžestrové kalhoty, batikované triko a velký zuby. Takové, že Vám připomínají kobyly a máte chuť je krmit mrví, což kamáradka posléze udělala. Seděly jsme všechny pod krásným vzrostlým stromem. Poslouchala jsem, kterak probíhalo hledání víl a skřítků v minulosti.  Posléze se bohyně rozprchly, lehaly si do křovích, objímaly stromy, aby následně plakaly, když si sdělovaly zážitky, prý se cítily spjaty s matkou přírodou. Kouřila jsem opodál cigaretu a připadala si, jako Alenka v říši divů. Jako někdo, kdo je absolutně střízlivý mezi partou sjetech feťáků.  Holky byly smutné a hledaly pomoc. Doufaly, že ji najdou u esoterické kšeftařky, ale marně. Jejich Guru je na konci téhle akce, kdy je vytáhla jenom do přírody na dvě hodiny objímat stromy, zkasírovala o sedm stovek. Tím jsem se přesvědčila, že celé tohle božství, esoterika, duchovní život, biojídlo, je jenom kšeftování s naivitou a zoufalstvím žen. Holt některá žena konktaktuje ve slabé chvilce své bývalé milence a některá hledá duchovní přesah. 

Přemýšlím, kdy já se cítím božsky, jako bohyně. Bylo to vlastně docela nedávno. Oblékla jsem si korzet, podvazky a rudě namalovala rty. Takže holky, jestli v sobě hledáte bohyně, tak si sundejte mrkváče, raději si oblečte hezké prádlo, mějte se rády i bez duchovních přesahů a Vašim milým v tom prádle uvařte kus flákoty. Nejenže se budete jako bohyně cítit, ale v jeho očích opravdu taková budete. 

Autor: Zdeňka Ulmová | sobota 21.1.2017 23:40 | karma článku: 16,22 | přečteno: 619x
  • Další články autora

Zdeňka Ulmová

Žárlivost

Nedávno jsem četla článek o životě se žárlivcem. V diskusi pod ním se hojně všichni vyjadřovali o tom, jak je život se žárlivcem hroznej, kam to může vést, co všechno jsou žárlivci schopni udělat pro kontrolu svých partnerů.

8.4.2017 v 20:30 | Karma: 10,27 | Přečteno: 775x | Diskuse| Ona

Zdeňka Ulmová

Kde zjistíte, že jste absolutní debil? Na školení Excelu.

Prvnímu termínu jsem utekla, srazilo mě auto. Což byla tak šokující věc, že celé školení bylo zrušeno kvůli mně a vypsal se nový termín po mém uzdravení. Ztuhl mi úsměv na tváři, když mi to nadšeně šéf sdělil.

20.10.2016 v 19:43 | Karma: 23,74 | Přečteno: 1950x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Ulmová

Po ráno na ránu

Bylo nebylo jednou jedno děvčátko a to děvčátko, spěchalo ráno do práce. Na druhé stráně byl pán v autě, také spěchal do práce. A tak se stálo, že pán to děvčátko srazil.

8.9.2016 v 21:54 | Karma: 16,90 | Přečteno: 590x | Diskuse| Osobní

Zdeňka Ulmová

Jak je dnes těžké být optimistou

Teroristi, války, uprchlíci, vysoký daně, blbý politici, blbý partneři, blbý kolegové, šefové, blbá práce, problém, problém zase problém.

25.8.2016 v 20:21 | Karma: 15,63 | Přečteno: 541x | Diskuse| Ona

Zdeňka Ulmová

Zamilované krávy

Je krásné, teplé jaro. Dny se prodlužují, noci oteplují a ženy odhalují. To všechno nahrává vztahům, sexu a láskám.

28.5.2016 v 23:49 | Karma: 18,96 | Přečteno: 1077x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

„Mimořádně trapné“. Akademici a ekonomové kritizují úroveň Tulejových publikací

3. května 2024  14:09

Kandidát na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja publikoval své práce v potenciálně...

Na Česko loni útočili ruští hackeři. Nechte toho, vyzval je Černínský palác

3. května 2024  13:42,  aktualizováno  14:07

Za loňskými útoky na českou internetovou infrastrukturu stáli ruští hackeři, uvedlo ministerstvo...

GLOSA: Trestání bezdětků? Má-li něco logiku, vytáhněte na to kanon

3. května 2024

Premium Na živořící lidovce se sesypala hora kritiky za jejich návrh, aby bezdětní lidé odváděli vyšší...

Poslanci se rozhodli umožnit prodej některých lehčích drog dospělým

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  13:54

Dospělí si v Česku budou moci koupit lehké drogy jako HHC, kratom nebo konopí s nízkým obsahem THC,...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1620x
Milovnice česneku, krásných bot a léta

Seznam rubrik