Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vstali noví bojovníci- a ti už se nezakecají

Zatímco bojujeme proti chiméře normalizačních komunistů se stranickou knížkou, kteří dusili zemi cenzorskými zásahy, téměř bez povšimnutí přijímáme stejnou praxi přicházející z Bruselu. Protože co EU činí, dobře činí.

Jak říká Petr Fiala, zelené náboženství Evropské Unie, které pod názvem Green Deal zvěstuje konec  (starého) světa, je realita, s níž už nejde nic dělat. Nechám teď stranou Fialův poraženecký fatalismus a vypíchnu základní rysy apokalypsy Green Deal.

Aby se jakékoliv nové náboženství, které jde proti zdravému rozumu a které má univerzální ambice, mohlo prosadit, potřebuje mimo jiné:

1.) novou terminologii. To například znamená říkat Green Deal a Boj proti dezinformacím a Transparentnost. Rozhodně to neznamená převzít terminologii starého náboženství, takže rozhodně neříkat "Centrální plánování", ani "Cenzura" a už vůbec ne "Kritika ano, ale konstruktivní".

2.) přitažlivou eschatologii, učení o konci světa. V podání Green Dealu to znamená zvěstování blížícího se Konce způsobeného činností člověka.

3.) možnost vykoupení. Zelené náboženství nabízí možnost smýt ze sebe hříchy v podobě minimalizace vypouštěných emisí, přeneseně pak v zakoupení (emisních) odpustků.

4.) ideál Ráje, kde všichni žijí šťastni buď bez prvotního hříchu, nebo ve společnosti 72 panen- nebo bez uhlíkové stopy, nenávisti a zraňující mluvy.

5.) eliminaci (názorů) druhých, kontrolu nad prostorem, kde se mohou šířit konkurenční myšlenky. To nyní znamená zejména cenzuru internetu.

EU v posledních měsících správně pochopila, že nemůže bojovat silou svých myšlenek. hlavně proto, že jsou v přímém rozporu s každodenní zkušeností jejích obyvatel. Správně pochopila, že jedinou možností, jak alespoň dočasně prosadit názor, že Země je středem vesmíru, je cenzura a ostrakizace. Ještě na začátku migrační krize se pokoušela vysvětlovat, že migrace je dobrá pro původní obyvatelstvo, pro ekonomiku členských zemí, pro zajištění míru a spravedlnosti ve světě. Ale lež má krátké nohy a podruhé už by jí na to skočil málokdo. Ve zvrácené logice EU pak zbývá k prosazení vlastní cesty jediný způsob- CENZURA.

Cenzurovat a neříkat tomu cenzura je samozřejmě jednoduché. Potřebujete jiné slovo pro cenzuru (viz bod 1), ideál společného Dobra, ke kterému všichni MUSÍ směřovat (bod 4) a samozřejmě moc. Moc přikázat druhým, aby vám šli na ruku v zájmu sledování vlastních cílů. Facebook a Twitter se samozřejmě podvolí okamžitě, provozovatelé ostatních relevantních služeb vzápětí. Brusel vede kampaň chytře tak, aby se odpůrce diskvalifikoval sám: tím, že chce trestat "nenávist a toxické debaty", dává kritikům jedinou možnost: prohlásit sám sebe rovnou za nenávistného, svou kritiku za toxickou.

Všechno, co zažíváme ze strany EU, není nic nového v dějinách a mnozí z nás to pamatují z doby nedávné- při domácích debatách budeme dětem opakovat "to ale ve škole neříkej", budeme mít dvojí myšlení, vytvářet ostrůvky pozitivní deviace, budeme se tvářit, že veřejné volby jsou v pořádku, protože nemáme přece co skrývat, budeme kupovat jen ty výrobky, které nám Strana EU předem schválí a závistivě budeme pokukovat za hranice. A přitom budeme předstírat, že došlo k naplnění západních hodnot, že romány 1984 nebo Ucho nikdy nebyl napsány.

Přesto přese všechno jsem ještě dalek k přijmutí defétismu, který jsem zmínil v úvodu. K dokonání obratu na cestu do otroctví ještě několik stupňů zbývá a pořád je o co bojovat. Ještě můžeme mít svobodné, tj. tajné volby, ještě nejsou strany jednoho společného Dobra spojeny v jednotnou kandidátku Národní fronty (pro mladší uvádím link na wiki). Ale jak se běh dějin zrychluje, už neplatí ani Reaganovo Svoboda není nikdy dál od zániku než jednu generaci. Tolik času říct "A přece se točí!" už nemáme.

Autor: Vojtěch Toráč | čtvrtek 27.5.2021 12:46 | karma článku: 31,15 | přečteno: 651x
  • Další články autora

Vojtěch Toráč

Souboj věštců. Flegr : Jolanda 0:1

21.října prohlásil prof.Flegr, že za měsíc umře každý den 1.000 lidí. Nevyhnutelně. Protože on je vědec a grafy nelžou. Už dříve řekla věštkyně Jolanda, že taky vidí velký špatný. Nevyhnutelně, protože karty nelžou.

23.11.2020 v 8:50 | Karma: 44,78 | Přečteno: 9315x | Diskuse| Společnost

Vojtěch Toráč

Bezhlavá svoboda slova

Jestliže o spravedlnosti víme, že je slepá, a jsme za to i rádi, o svobodě slova jsme to do nedávné vraždy ve Francii netušili. Ovšem poznání, že tahle svoboda je slepá proto, že nemá hlavu, už tak radostné není.

22.10.2020 v 14:33 | Karma: 17,03 | Přečteno: 384x | Diskuse| Politika

Vojtěch Toráč

Babiš dostane státní vyznamenání

Andrej Babiš dostane medaili za zásluhy o stát. Pravděpodobně ne nyní, ale ocenění ho nemine po jeho konci v aktivní politice. Oceněn bude za řízení státu během pandemie- a právem.

30.3.2020 v 15:05 | Karma: 45,38 | Přečteno: 10610x | Diskuse| Politika

Vojtěch Toráč

S Ondráčkem jen vrtíme psem

U Ondráčka ani v nejmenším nejde o fakta, jde jen o symbol. I když to "jen" je v uvozovkách- symboly dokáží lépe než fakta vzedmout emoce a potlačit racionalitu. Posloužil jako hůl, kterou část společnosti našla na Babiše.

7.3.2018 v 9:11 | Karma: 42,99 | Přečteno: 3488x | Diskuse| Politika

Vojtěch Toráč

Snad se zloba lidí neobrátí proti nám, doufají komunisté

Bolševici věří, že lidé po jejich teroru nepodlehnou strachu a nenamíří svou zlobu proti vyznavačům Leninova učení. Tak brutálních zločinů by se pravý bolševik nedopustil, shodují se.

18.11.2015 v 20:09 | Karma: 23,57 | Přečteno: 782x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2084x
Podle lékařů má špatně vyvinutou žlázu společenské povinnosti, před lety nechal Moravu Moravou a usadil se v Praze.