Snad se zloba lidí neobrátí proti nám, doufají komunisté

Bolševici věří, že lidé po jejich teroru nepodlehnou strachu a nenamíří svou zlobu proti vyznavačům Leninova učení. Tak brutálních zločinů by se pravý bolševik nedopustil, shodují se.

Tento text není ani originální, ani kdovíjak objevný. Inspiruje se z textu idnes.cz publikovaný zde- a představte si, že by se takto psalo o komunismu po Listopadu 1989. http://zpravy.idnes.cz/reportaz-z-velke-mesity-v-parizi-d43-/zahranicni.aspx?c=A151117_231334_zahranicni_kha

Většina komunistů se shoduje, že StB a KGB používá marxismus-leninismus jen jako zástěrku. "Komunismus tohle nemá v povaze," míní Mirek Štěpán. Někteří komunisté si myslí, že kulaci, křesťané, máničky a inteligence si za útoky můžou sami, protože provádějí imperialistickou politiku.

Štěpán i Milouš se domnívají, že nárůst protikomunistických nálad ve společnosti nehrozí. "Lidé jsou inteligentní. Ví, že bolševismus nerovná se zlo," věří Milouš. Marie, která do kulturního domu přispěchala i s kufrem, si však svými spoluobčany jistá není. "Lidé by neměli zaměňovat to, co vidí v televizi, s komunismem."

V ČSSR žije asi pět milionů komunistů. A všichni si stále dobře pamatují, jak se v zemi lva po upálení Jana Palacha vzedmula vlna protikomunistických nálad. Bolševická média se proto obávají, že čeští komunisté se mohou opět stát "vedlejší obětí komunismu". Už ráno se na jedné budově Okresního výboru strany objevil nápis Jdi domů, Ivane. Někteří komunisté mají pocit, že by měli sami vysvětlovat, že s bolševismem nemají nic společného. Tento dojem zřejmě měl i starý muž o holi, který při pohledu na novinářku před Ústředním výborem okamžitě zvolal: "Komunismus chce mír pro všechny, to je vše!"

Na druhou stranu je třeba říci, že část české společnosti vyjadřuje svým komunistickým spoluobčanům podporu.Generální tajemník strany zároveň vypracoval pro všechny stranické orgány v zemi Poučení, které odsuzuje všechny formy násilí."Komunisté v ČSSR vyjadřují svou nezlomnou oddanost demokratické podstatě státu, která nás všechny sjednocuje."

Totalitní hnutí, než se naplno projeví, vykazují zvláštní známky přitažlivosti pro levicové intelektuály. Asi žádné zrůdné učení nebylo tak kreativně hájeno, jako komunismus. Všichni ti prostovlasí novináři psali oslavné články, jimiž umetali cestu zrůdné praxi. Neprobudila je ani smrt Milady Horákové, naopak jejich podpisy najdeme na petičních listech žádajících její smrt; spíše než na Chartě je najdeme na Antichartě. Jejich synové a vnuci teď jen pokračují v jejich práci. Nad komunismem ohrnují nos, už není přijatelný v salonech. Našli si nového chráněnce. Místo "výrobní prostředky patří všem" nyní pokukují po hesle "tahle země patří všem". Na nás je připomínat si, kam takové proklamace vedou.

Autor: Vojtěch Toráč | středa 18.11.2015 20:09 | karma článku: 23,57 | přečteno: 783x
  • Další články autora

Vojtěch Toráč

Bezhlavá svoboda slova

22.10.2020 v 14:33 | Karma: 17,03