Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jaký bude letošní festival ve Varech?

Už je to tady. Školní rok nám pomalu končí a já se můžu těšit na zbrusu nové prázdniny, plné zcela nových zážitků. Hned na začátek prázdnin si zajedu na mezinárodní filmový festival do Karlových Varů, kde se ukážu téměř každý rok. Tentokrát to tam bude pro mě jistá změna. Nejedu na festival coby divák a návštěvník, ale jako novinář. 

Tomáš Kabát

Už při získání samotné novinářské akreditace jsem měl radost z toho, že budu na stejné lodi, jako například novinář Otakar Svoboda, anebo jiní zástupci světových médií. Je sice pravda, že regionální rádio má trochu jinou úroveň než třeba ČT24, či BBC. Vše ale při vyřizování novinářského povolení proběhlo hladce a zcela bez problémů. Stačilo pár nahrávek z vysílání, oficiální žádost vedoucího zpravodajství, fotografie, vyplnění formuláře a můžu jet. Na místě pak ještě uhradím akreditační poplatek, který činní asi 1000 korun. 

Už minulý rok jsem na tento blog přispíval nějakými články právě o filmovém festivalu. Letos už na nějaké rozsáhlé psaní, právě díky práci, nebude tolik času, a tak se Vás budu pokoušet aspoň průběžně zásobovat fotografiemi a krátkými popisy z akcí. S akreditací se snad dostanu k lidem a objektům, které budou lahůdkou pro můj fotoaparát.

Na festivalu se taky kromě filmů, světových premiér a filmových hvězd moc těším i na doprovodný program. Prý má vystoupit například kapela Support Lesbiens, jejichž hudbu i docela můžu, anebo také Jaromír Nohavica. Myslím si, že je na co se těšit. Snad jen doufám, že systém rezervací vstupenek se změní k lepšímu. Podle mě byly rezervace minulý rok řešeny mírně nešťastně. 

Už teď netrpělivě prohlížím stránky festivalu, které se od minulého ročníku moc nezměnily. Vyhlížím hvězdy, filmy, doprovodný program. Jsem velmi zvědavý na to, jak tento ročník festivalu dopadne. Doufat ale v přízeň počasí jsem už přestal. Snad pokaždé, když jsem na festivalu byl, tak minimálně jeden den pršelo. Však co by to bylo za Vary bez deště…



Autor: Tomáš Kabát | úterý 23.6.2009 11:32 | karma článku: 12,29 | přečteno: 2244x
  • Další články autora

Tomáš Kabát

Životní úspěch? Co to vlastně je?

K čemu se hnát za životním úspěchem, když se naše priority s dobou mění? Není naopak příliš omezující, stanovovat si nějaký cíl, který mermo moci budeme považovat za životní úspěch?

7.11.2014 v 9:06 | Karma: 8,43 | Přečteno: 387x | Diskuse| Společnost

Tomáš Kabát

Zahraničním novinářem na zkoušku

Organizace European youth press uspořádala v říjnu na půdě Evropského parlamentu dny mladých novinářů (European youth media days). Jednalo se o workshopy pro studenty novinařiny nebo mladé novináře ze zemí Evropské unie. Ti si vybrali druh workshopů podle svých zaměření – na výběr byly skupiny televizní, printové i rozhlasové novinařiny, fotografie a sociálních médií. Každá skupina dostala také téma, na kterém měla pracovat.

11.2.2014 v 18:02 | Karma: 4,22 | Přečteno: 226x | Diskuse| Média

Tomáš Kabát

Nejsou vzdělávací pořady hovadina?

Už mnoho desetiletí se média využívají i pro prezentaci naukového obsahu. Za minulého režimu například druhý program Československé televize vysílal v průběhu dopoledních hodin pořady, které měly doplňovat výuku na základních školách. Díky tehdejším striktně stanoveným osnovám bylo jasné, co se žáci ve školách v daných dnech učili. Už tehdy byly ale i tyto vzdělávací pořady spíše na škodu. Místo pedagogického uchopení témat totiž často převládalo propagandistické ideologické pojetí. Doba se naštěstí změnila, vzdělávací pořady však stále příliš dobře nevzdělávají.

12.11.2013 v 18:51 | Karma: 8,81 | Přečteno: 670x | Diskuse| Média

Tomáš Kabát

Expo 1958 se komunistům vymklo kontrole

Zajímali jste se někdy o Expo 1958? V tom případě je tento článek pro vás. Vznikal jako práce do školy, ale bylo mi líto jej po odevzdání rovnou "zavřít do šuplíku". Když už jsem si s tím dal tu práci, tak to alespoň zveřejním, aby si to zájemci přečetli také. Tento článek je poněkud delší, tak si uvařte kávu a pohodlně se usaďte.

16.7.2013 v 6:18 | Karma: 17,53 | Přečteno: 1435x | Diskuse| Kultura

Tomáš Kabát

Rozhlasový trh se s březnem mění

Mluvené slovo už jen na Českém rozhlasu Plus. S prvním březnovým dnem končí vysílání hned tří stanic mluveného slova. Sloučí se stanice Leonardo, Rádio Česko a ČRo 6. Mění se i zprávy.

20.2.2013 v 21:04 | Karma: 4,75 | Přečteno: 345x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Turek: Nejdu rozbít Evropu, potřebuje ale rekonstrukci a velký šok

10. června 2024

Jedním z největších překvapení letošních evropských voleb se stal Filip Turek. Po vyhlášení...

Američané vyhlížejí klíčovou bitvu slov. Trump je v ráži, Biden tvrdě trénuje

17. června 2024  15:25

Premium Spojené státy čeká příští týden první debata prezidentských kandidátů. Oba ke klíčovému bodu...

Podmínka pro soudce za sexuální nátlak neplatí, je třeba doplnit důkazy

17. června 2024  15:15

Krajský soud v Ostravě zrušil osmnáctiměsíční podmíněný trest, který Okresní soud ve Frýdku-Místku...

Policisté v obleku, hlava státu v bezpečí. Ochranka ve videu předvedla svou práci

17. června 2024  14:49

Prověření terénu, koordinace policistů a především ochrana prezidenta Petra Pavla. Policie na svém...

Nerudová, Síkela, Kolaja či Mora? Poraďte politikům s výběrem eurokomisaře

17. června 2024  13:45

Emoce spjaté s letošními eurovolbami ještě nestihly doznít a vládní strany čeká další důležitá...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1645x
Tomáš Kabát pochází z Ostravy, nyní žije v Praze, kde pracuje v rozhlasových médiích. Má rád kulturu, filmy, každý rok tradičně jezdí na mezinárodní filmový festival do Karlových Varů. Rád cestuje a poznává nové lidi. Články na blog píše pro radost.

----

Aktualizace z roku 2015: Zdravím všechny návštěvníky mého blogu. Již nějakou dobu se psaní nevěnuji. Zdejší články jsou spíše historickou záležitostí a vyjadřují spíše názory a postoje nezralého středoškolského/vysokoškolského studenta. Mnoho zde popsaných postojů jsem změnil, berte prosím vše s rezervou. Zde uvedené názory rovněž nevyjadřují postoje organizace, v níž pracuji.