Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přestupový kolotoč začíná

Boje o ligový pohár již dávno skončily, válka na poli přestupů však teprve začíná. A o kom že se ve sportovních kuloárech v současnosti mluví nejhlasitěji?

Tomáš Mičola (20 let, Ostrava)
Baník je ve finančních problémech a prodej mladého a perspektivního hráče by mu mohl pomoci. Držitel stříbra z MS „20“ v Kanadě by se tak mohl stěhovat pod liberecký Ještěd do týmu Ladislava Škorpila. 

David Střihavka (26 let, Ostrava, resp. Plzeň)
Kdysi velký talent českého útoku, dnes je jeho kariéra neustále zbržďována zraněními a nevyrovnaností výkonů. Před dvěma lety se stal kmenovým hráčem Plzně, za kterou však dosud nenastoupil a potuloval se po hostování – anglický Norwich, Slavia Praha, Baník Ostrava. Za pár dnů by se měl začít na nový ligový ročník připravovat právě v Plzni, ta však ještě čeká na případné zájemce o jeho služby. Tak uvidíme.

Rudolf Otepka (35 let, Ostrava)
Tvořivý záložník, s kterým vedení Baníku nepěkně zametlo, když se nechalo slyšet, že s jeho službami již nepočítá, a proto ho již nebude stavět do posledních zápasů jara. Otepka sám deklaroval, že se chystá do týmu blíže jeho bydlišti v Příbrami. Již několik týdnů se však spekuluje o jeho případném angažmá v celku pražského mistra ze Slavie a nově se mezi uchazeče zapsali také vršovičtí Bohemians 1905. 

Adam Hloušek (20 let, Jablonec)
Jablonecký útočník či záložník je podle svého agenta Pavla Pasky v hledáčku obou pražských „S“. Není však vyloučen ani jeho odchod do zahraničí, konkrétně do francouzského St. Etienne. František Komňacký, trenér Jablonce, se však nechal slyšet, že žádného hráče prodávat nemusejí, rozhodně ne pod cenou. Uvidíme tedy, jak se situace kolem tohoto mladíka nakonec vyvine.

David Lafata (27 let, Jablonec)
Od chvíle, kdy se tento reprezentační útočník vrátil z nepříliš povedeného angažmá v Rakousku, se mluví o jeho přestupu do pražské Sparty. Zda je však právě letošní léto tím pravým k jeho vykoupení ze smlouvy v Jablonci, to ví nejspíš pouze pánové Chovanec a Křetínský.

Andrej Kerič (23 let, Liberec)
Chorvatský snajpr a nejlepší ligový kanonýr letošního ročníku je podle všeho na odchodu do zahraničí. Zájemci o jeho služby by se jistě našli i mezi českými prvoligovými týmy, ty však na něj nejspíš nebudou mít dostatek finančních prostředků. Liberecký útočník tak pravděpodobně zamíří do německé Bundesligy.

Jan Rajnoch (27 let, Cottbus, resp. Mladá Boleslav)
Letos v zimě ještě člen širšího kádru fotbalové reprezentace. Když však odešel na hostování do německého Cottbusu a přestal pravidelně nastupovat v základní sestavě, sešel poněkud z očí. Navíc se ve svém novém klubu neprosadil, a tak má zamířeno zpátky do české ligy. Zakotví v Boleslavi, nebo ho v srpnu uvidíme v dresu Sparty či Slavie, která o tohoto středního záložníka usilovala již v zimě?

Marek Kulič (33 let, Sparta)
V zápasech, ve kterých za Spartu nastoupil, patřil k jejím nejlepším hráčům. Díky svému věku a výši platu, který pobírá, však již není pro letenské perspektivní. Stále hlasitěji se spekuluje o jeho návratu do Boleslavi, ze které do Sparty před dvěma lety zamířil.

Petr Švancara (31 let, Žižkov)
Přestože má ve Viktorce stále platnou smlouvu, tým zpod žižkovského vysílače již s ním nepočítá. On sám přiznává, že je o něj zájem, jména adeptů o jeho služby však nechce prozradit. Nicméně se nechal slyšet, že půjde do týmu, který za jeho přestup Žižkovu zaplatí „slušné peníze“, aby tak Viktorce alespoň trochu pomohl.

Ondřej Čelůstka (19 let, Zlín)
Jméno tohoto pravého obránce či záložníka znal před půl rokem asi málokdo. Na jaře se však stal tahounem Zlína a měl velký podíl na jeho výborných výkonech v posledních kolech ligy. Jistě by byl posilou pro každý český prvoligový tým, on však nejspíš zamíří do německého Hannoveru, kde se byl před pár dny podívat i s rodiči na jakési kratičké stáži.

Dušan Švento (23 let, Slavia)
Rychlonohý záložník přeškolený na obránce, jehož loňský přestup do Anglie zhatilo zranění kolena. Letos je však ve formě a mluví se zejména o zájmu rakouského Saltzburgu, jednoho z případných soupeřů pražské Slavie ve 3. předkole Ligy mistrů. Posílí český mistr svého konkurenta v boji o evropské miliony prodejem rychlíka ze Slovenska?

David Kobylík (27 let, Olomouc)
Jeho návrat na Hanou fanoušky i vedení klubu nadchl, jeho odchod nemá ke stejné reakci těchto dvou skupin daleko, bohužel. Tvořivý záložník nedokázal o svých schopnostech přesvědčit šéfy klubu ani jeho příznivce, byť vstřelil vítězný gól proti pozdějšímu mistrovi ze Slavie. Zamířeno má nejspíše do zahraničí.

Aidin Mahmutovič (23 let) a Admir Ljevakovič (24 let, oba Teplice)
Dva Bosňané, kteří by rádi šli ve stopách Edina Džeka. A mají k tomu nakročeno přímo výborně! Jejich předchůdce udělal Teplicím i bosenským hráčům v Německu velké jméno, další angažmá podobného ražení má tedy celkem slušnou šanci na úspěch.

A takto bychom jistě mohli pokračovat ještě nějakou dobu. Dalšími hráči, kteří přes léto možná změní působiště, jsou např. Jan Morávek (19 let, Bohemians 1905), Karel Kroupa (29 let, Zlín), Riste Naumov (28 let), Luděk Stracený (32 let) či Martin Vozábal (30 let, všichni Žižkov). Vyjma mladičkého Morávka nahrává přestupu těchto hráčů i fakt, že jejich kluby letos sestoupily z nejvyšší soutěže.

Tak uvidíme, jak se přestupový trh nakonec rozhýbe a jak budou vypadat soupisky prvoligových týmů, až vyběhnou jejich hráči v srpnu na hřiště.

 

P. S.: Tento a další zajímavé články o sportu naleznete na novém webu "od fanoušků pro fanoušky" na www.thefansbase.com.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Barbora Tesnerová | pátek 5.6.2009 12:46 | karma článku: 22,59 | přečteno: 3557x
  • Další články autora

Barbora Tesnerová

Třeboňská veverka vypráví III. - Tohle počasí už není ani na draka…

Zdravím. Říkají mi Miky, To Miky. A někdy taky Tomiky. Jsem třeboňská veverka, speciální druh. Jsem totiž plyšák.

7.2.2012 v 6:03 | Karma: 6,22 | Přečteno: 441x | Diskuse| Osobní

Barbora Tesnerová

Třeboňská veverka vypráví II. - Jak se budu jmenovat?

Zdravím. Říkají mi Miky, To Miky. A někdy taky Tomiky. Jsem třeboňská veverka, speciální druh. Jsem totiž plyšák.

29.12.2011 v 14:48 | Karma: 6,35 | Přečteno: 533x | Diskuse| Osobní

Barbora Tesnerová

Třeboňská veverka vypráví I. - Stěhování do nového domova

Zdravím. Říkají mi Miky, To Miky. A někdy taky Tomiky. Jsem třeboňská veverka, speciální druh. Jsem totiž plyšák.

10.12.2011 v 13:24 | Karma: 6,35 | Přečteno: 533x | Diskuse| Osobní

Barbora Tesnerová

Němci v Africe září - a rozhodně ne náhodou, I. část

Právě probíhající mistrovství světa v kopané, které hostí Jihoafrická republika, je pro nemálo fanoušků fotbalu jistě zklamáním. Jednak za to může atmosféra na stadionech, kde skutečně fandící diváci nejsou vůbec slyšet přes neustávající bzučení příšerných vuvuzel (jiho)afrických „domorodců“. Druhým důvodem pak je nevalná kvalita předváděné hry, jež především v základních skupinách často doslova nudila.

5.7.2010 v 13:47 | Karma: 6,01 | Přečteno: 590x | Diskuse| Sport

Barbora Tesnerová

Němci v Africe září - a rozhodně ne náhodou, II. část

V předchozím článku jsem se zmiňovala o tom, že nejhezčí, příp. nejatraktivnější fotbal na právě probíhajícím mistrovství světa v Jihoafrické republice předvádí jednoznačně výběr Německa. Není to žádná náhoda a prapůvod těchto kvalitních výkonů musíme hledat šest let nazpátek, kdy k německé reprezentaci zamířil bývalý skvělý útočník a později trenér Jürgen Klinsmann.

5.7.2010 v 13:37 | Karma: 13,39 | Přečteno: 1446x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ženíšek může být novým ministrem pro vědu, kývlo i širší vedení TOP 09

9. května 2024,  aktualizováno  18:30

Marek Ženíšek má podle TOP 09 být novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace. Schválo to širší...

Česká republika by měla mít v Moskvě svého velvyslance, řekl Fiala

9. května 2024  13:03,  aktualizováno  17:54

Česká republika by měla mít podle premiéra Petra Fialy (ODS) v Rusku velvyslance. Obsazení postu...

Poškodí to českou demokracii nejvíc od 1989, odmítla Schillerová volbu poštou

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  17:45

Přímý přenos Poslanci pokračují ve schvalování návrhu koalice na zavedení korespondenční volby pro české občany...

Řidič odmítl zvážení náklaďáku, sto tisíc na pokutu vytáhl z batohu

9. května 2024  17:27

Že ani stotisícová pokuta za odmítnutí zvážení nákladního vozu nemusí být pro některé dostatečně...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Milovnice zvířat, sportu, knih, hudby, mé rodiny a dobrého jídla. Autorka knihy Poslední tanec (naleznete ji na http://www.stahuj-knihy.cz).