Holky to chtěj taky……

„Nespí se mnou!“ zahajuje Tereza bez pozdravu náš pravidelný babský sedánek. „Nakrucuji se před ním v kalhotkách, koupila jsem si i saténovou krajkovou košilku a…nic.

 

„Kdo?“, olízne si Pavla prsty od zákusku a upřeně hledí na Terku.

„No kdo asi! Vašek přeci, jsme spolu už rok a půl“.

„Aha,no  kdo se má pořád v těch tvých chlapech vyznat, střídáš to jak fusakle.“

„Nechte toho holky, jste jak malé!“, okřikuju je na oko. „Obávám se Terko, že budeš muset do tak zapeklitého problému vnést vícero informací."

„A co chcete vědět? Je to normální chlap, bydlíme spolu půl roku, má docela náročné zaměstnání, jenže jak lehne, tak spí. Než si stačím v koupelně udělat všechny večerní  maličkosti, tak chrápe. Proč na mě nečeká? Proč sám neudělá pěknou atmosféru, nezapálí  svíčky a neloudí po mně sex? Klidně každej den, dyť na světě jsme jen jednou a mě to s ním baví.“

„Jenže jeho evidentně s tebou ne“, zakucká se Pavla.

„Nedrť ji Pajino, podívej se jak je z toho semletá“,koukáme na ni obě jak na svatý obrázek.

„Poraď mi nulko“, žadoní Terka moji maličkost.

Nulko, mi holky říkají, protože jsem se kdysi plná elánu chtěla vrhnout na studium psychologie. Udělala jsem si pouze nultý ročník,jakousi přípravku, získala certifikát a tím to haslo. Elán mě přešel a já si nadále kupuji pouze časopisy a ve volných chvílích hltám různá moudra a pak si o nich sama přemýšlím. Občas uhodím hřebíček na hlavičku při diskuzích s kamarádkami, ale to je asi tak vše.

 

„Jejda a jak ti mám poradit? Já měla vždycky chlapy, kteří byli až otravní tím, jak chtěli sex, nikdy jsem se s tím nesetkala. Hele a není on prostě unavenej? Nebo netrvá ti to moc dlouho v té koupelně? Někteří chlapi nemají rádi, když se babáč v koupelně moc dlouho šlechtí, někdy tím prostě ztratíš tu svoji přirozenou vůni, anebo prostě nevydrží čekat. Víš co, je to pak stereotyp, koupelna, postel, koupelna spát. Ale proč ti to teda neudělá rovnou mezi dveřma? Měl by pak klid a vykonáno pro dnešek. Nebo je zkrátka na tobě strašně moc vidět a on to z tebe cítí, že to strašně moc chceš. A chlapi jsou dobyvatelé. Musejí dobývat a občas i slyšet tu větičku - dnes ne miláčku, bolí mě hlava." Mluvím do pološera, hledí na mě pouze dva páry očí mých kamarádek.

„No tak to bych se teda načekala, než by mě začal dobývat. Nejdřív by se musel vyspat, pak najíst a pak  možná. Já kolem něj budu lítat, podstrojovat mu a nakonec mi on řekne - dnes ne miláčku a usne. Kurňa, dyť to bych měla říkat já! Ale jak mu mám říct ne, když se třepu na to, až řekne ano!“zvyšuje hlas Terka.

„Pst!, neřvi,všichni tě poslouchají“, říkám já. Tak potom máte prostě sexuální nesoulad a možná bys to měla řešit s odborníkem, jaký má na to názor. Hm,ale  je to divné. Bydlíte spolu půl roku a ty řešíš věci jak manželka po dvaceti letech. I když, ta už by taky možná uvítala klid, nebo změnu. Dvacet let to dělat s jedním chlapem musí být taky na metál. Zkoušela jsi se ho na to zeptat?“ptám se kámošky.

„Ne!, seš blbá? A na co bych se  jako měla ptát?! To se ho mám doprošovat?"

„Ne, doprošovat, ale zeptat se ho normálně, jak často potřebuje sex, zda se mu to líbí, jestli mu něco nechybí, popřípadě na něj skočit a převzít iniciativu. Já myslím, že téma sex, by  mělo patřit k normální komunikaci, jako třeba když se ptáš, co budete o víkendu vařit, co tedy nakoupit? Kdo se postará o to, aby bylo nakoupeno a kdo uvaří. Ty si myslíš, že je normální se s partnerem sestěhovat a čekat, že se automaticky přizpůsobí vaše potřeby, on bude jak králíček  trtkat furt a tobě to bude pořád příjemné , na vše budete mít stejný názor a ty se jen zamyslíš a on už bude vědět co si myslíš a co chceš? Tak to se Terezo rychle prober a přestaň přemýšlet o tom, že si zase najdeš jinej kus, protože tento neodpovídá tvému naturelu. To pak nezůstaneš, ale s nikým a budeš nám tu fňukat do aleluja,jak jsi nešťastná!“zvyšuji už hlas.

 

„Hele ty ses nám rozjela“, komentuje situaci Pavla. „Jen ji dej, už dlouho se s ní mazlíš. Nulka má pravdu, otočí se na Terku.  Žádnej chlap ti není ušitej na míru. Když potkáš na přechodu starší pár ruku v ruce, tak ti garantuju, že i oni mají za sebou hezkých pár let sžívání, bolesti, smutku a hádek. Nic na světě není zadarmo a my se tu neustále učíme. Seš fakt naivka.“

„Dobrá, zkusím si s ním o tom promluvit, ale budu to muset udělat pod vlivem, střízlivá to nedám. Nejsem zvyklá se moc bavit o sexu. Myslela jsem si, že chlap vždycky musí mít větší chuť na sex než ženská, že to tak zkrátka je. Dycky jsem to tak měla,“komentovala svoji situaci Terka.

„Určitě to zkus“, odvětím. „Příště nám řekneš, jak se situace vyvíjí a vymyslíme další strategii. Víš co. Zase na druhou stranu, mít chlapa, kterej nechce furt sex má i své výhody. Jak stárneme, můžeme  taky onemocnět a jak bysme byly rády, kdyby ve zdraví přežil nějaký delší sexuální půst a nenaléhal a nebyl otravný a lačný po sexu. Ono všeho moc škodí a sex taky není všechno, i když dělá ve vztahu opravdu hodně".

Moje máma mi vždycky říkává,že když se podívám na jakýkoliv pár na ulici, na jakoukoliv vdanou ženu, či ženu ve víceletém trvalém partnerském svazku, tak každá si musela něčím projít. Něčím, co ji posléze zocelilo a posunulo dál. Nemůžeme pořád utíkat do stále jiné a jiné náruče v domnění, že tam to bude lepší. Bude to lepší v tom, co mometálně řešíme, ale zase se najde něco, co nám nebude vyhovovat.

Souhlasím s mojí mámou. Ale předtím, než se rozhodnu neutíkat, tak musím vědět, že ten chlap mi za to neutíkání stojí. To znamená, že cítím, že to tam zkrátka je, že ho mám někde uvnitř v srdci a chci, aby se tam zabydlel i přes to, že to bude občas bolet, že budu občas muset něco vydržet, nebo si i na něco  počkat.

 

 

(Tak co chlapci, jak to vidíte vy?)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Světlana Machalová | pátek 13.9.2013 12:47 | karma článku: 19,85 | přečteno: 3268x
  • Další články autora

Světlana Machalová

Pamatuješ, jak jsme spolu kradli hrozny?

"Pamatuješ, jak jsme spolu kradli hrozny?" zeptal se jí a očima zavadil o kanylu, která mu do žil vlévala život. "Ne, je mi to líto, zlato..." řekla něžným hlasem. "Od té doby jsem na tebe nemohl zapomenout."

24.5.2017 v 9:58 | Karma: 23,43 | Přečteno: 833x | Diskuse| Poezie a próza

Světlana Machalová

S tebou i bez tebe, budu to já…

Občas se Evy kolegové ptají, kdy se bude vdávat. Vždy odpovídá, že by ráda, ale nikdo ji nechce. Ač tato věta vždy vyvolá úsměv na tváři všech zúčastněných, protože za Evou se vždy chlapi otáčeli, skrývá v sobě netušenou realitu všedních dnů.

7.4.2015 v 9:37 | Karma: 16,85 | Přečteno: 832x | Diskuse| Poezie a próza

Světlana Machalová

Problémek single lady

Jmenuji se Alice. Kdo mě nezná, pomyslí si, že tahle holka přece nemůže mít žádný problém. Jsem docela pěkná, štíhlá brunetka, soběstačná, samostatná, chytrá... a přeci.

26.2.2015 v 13:48 | Karma: 20,54 | Přečteno: 1986x | Diskuse| Ostatní

Světlana Machalová

Už to nechci vědět, tati…..

  Když jsem byla malá, ptala jsem se táty, jak lidé těsně před smrtí poznají a cítí, že umřou? Posledním dechem pronesli, že umírají a v momentě umřeli. Táta mi tenkrát řekl, že neví, ale že mi to jednou určitě poví.

11.7.2014 v 9:28 | Karma: 25,22 | Přečteno: 1438x | Diskuse| Poezie a próza

Světlana Machalová

Když ublížil ten, co měl milovat………..

„Cože Světli, ty jsi sama? Ty, taková královna?“ koukal na mě před lety můj kolega František. "Královna? Děkuju Františku, představ si to, už to tak bude. Teď nechci hezkou chvíli žádného chlapa ani vidět.“

3.4.2014 v 20:16 | Karma: 19,75 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

V Litvě volí prezidenta, do druhého kola postupují Nauséda a Šimonytéová

13. května 2024  6:36

V druhém kole litevských prezidentských voleb se utká dosavadní hlava státu Gitanas Nauséda s...

Slunečný začátek týdne ve středu vystřídají přeháňky. O víkendu bude bouřit

13. května 2024  6:20

Počasí v Česku bude zpočátku týdne slunečné a s maximálními teplotami až do 25 °C. Změna ovšem...

Jeden za šest, dva za deset. Překupníci ošidili na hokejovém MS už stovky lidí

13. května 2024

Premium Jeden za šestku, dva za desítku, říká u vstupu do metra Českomoravská v Praze u areny zhruba...

Nábor do ochranky pro olympiádu v Paříži selhává. Chybí osm tisíc lidí

13. května 2024

Premium Nedostatek bezpečnostních pracovníků na nadcházející letní olympiádě v Paříži vyvolává vážné obavy...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3944x
Je mi 41 let, pracuji v dopravě, převážně v mužském kolektivu a psaní je můj relax. Ráda jezdím na kole. Můj koníček je chov slepic, v současné době téměř 30 kusů.  Neberte vážně to, co zde píšu, jsem vrbou svým kamarádkám a potřebuji to nějak ventilovat. Tak jsem si vybrala Vás :-)

Seznam rubrik