Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

U toho mikrofonu mluví nějaký buran. Aha, to je pan poslanec.

Dívat se na přímý přenos z Poslanecké sněmovny ČR je vskutku "radost". Pan Jandák s panem Grebeníčkem tradičně bez kravaty, paní Černochová v hippies paletu přes ramena a zbytek poslanců, ač slušně oděných, zabořených v novinách či internetu. Pan kníže se jednání bohužel neúčastnil, jinak věřím, že by alespoň on vnesl do sálu jakousi úroveň. Jinak jsou tyto postavičky snažící se zaujmout citacemi Adolfa Hitlera, vytahující dávno uzavřené kapitoly, pokoušející se naučit své kolegy anglicky a vůbec neřešící jádro věci, vážně nad všechny sitcomy a reality show které znám. Jsou mi čím dál tím víc k smíchu.

Když se na to velkolepé osazenstvo PSP ČR dívám, mám pocit, že si občané nezvolili své zástupce ve věcech veřejných, ale nějaké herce či veřejné baviče lidu a svých kolegů. Vynechejme fakt, že se dnes sněmovna sešla zejména proto, aby jednala o vydání Vlasty Parkanové (Ta se právě dnes v 19:11 vzdala na základě hlasování své funkce Místopředsedkyně PSP ČR.).

To, že sněmovna jednala o Parkanové, nebylo ale při jednání vůbec poznat. Většina poslanců, i když se mi při pohledu na ně příčí to slovo použít a raději bych je otituloval slovem burani, odbíhala od tématu a snažila se zaujmout širokým spektrem citátů, hlasitými pokřiky jako z pavilonu opic, či svou opocenou hrudí, kterou místo kravaty nechali pod třemi odepnutými knoflíčky na košili kamerám na obdiv. No a když si tento sněm plný buranů po pěti hodinách konečně vyříkal všechny historky z 90. let, přesvědčil o svém rétorickém (ne)umění a často i o své touze po nekompromisním zničení opozice, přičemž 90% z toho ani nesouviselo s tématem, odhlasovali naši "burani" konečně to, co bylo od začátku jasné, že odhlasují - vydání Vlasty Parkanové.

Ne že bych se u toho dobře nepobavil, ale říkám si, jestli mají vrcholoví politici takové divadlo zapotřebí. Divadlo, při kterém člověk mající máslo na hlavě vyčítá máslo na hlavě druhému člověku a kde za 300 minut jednání uslyšíme mimo spousty hloupostí 2 až 3 inteligentní myšlenky, přičemž jedna o tom, že v tomto volebním období poslanci nějak moc řeší sami sebe, mi stojí za to, abych ji sem napsal. Ta je totiž vážně na pováženou!

Tak nevím, jestli potřebují voliči vidět reality show i v přímém přenosu na veřejnoprávní televizi, ale když tyto neomalené burany, kteří si nevidí do úst, do sněmovny volí, pak asi ano.

(V závěru bych ze článku jen rád vymezil všechny poslance a politiky, kteří svou práci dělají svědomitě a skutečně pracují - těmto výše napsaná slova nepatří.)

Autor: Jáchym Stolička | středa 11.7.2012 20:04 | karma článku: 34,86 | přečteno: 3350x
  • Další články autora

Jáchym Stolička

Lidská hloupost je větší zlo než terorismus nebo islám

Člověk je od přirozenosti agresivní a bojechtivý tvor. Ohlédneme-li se do historie - na všechna zla, která člověk na člověku páchal - nemůžeme ani dnes pracovat s východiskem, že jsme od přirozenosti mírumilovní tvorové.

3.12.2015 v 16:32 | Karma: 14,06 | Přečteno: 913x | Diskuse| Politika

Jáchym Stolička

Senzace okolo vojenského konvoje je zbytečná a hloupá

Kontext, ve kterém dochází k různým událostem, může z událostí jinak obyčejných a banálních učinit události neobyčejné a pozoruhodné. Takovéto události pak lidi buďto sjednocují, nebo, jako v tomto případě, rozdělují. Průjezd spojeneckých vojsk přes ČR se vzhledem ke kontextu, vnitropolitickém i mezinárodně politickém, takovouto neobyčejnou událostí stal. Otázka zní: Je senzace, ať už pozitivní nebo negativní, spojená s průjezdem spojeneckých vojsk přes naše území opravdu tak nutná?

29.3.2015 v 9:00 | Karma: 18,27 | Přečteno: 930x | Diskuse| Politika

Jáchym Stolička

Co lze z úspěchu ANO usoudit o stavu a budoucnosti české politiky?

Již před rokem jsem vyjádřil svou nedůvěru v politické hnutí ANO, které líbivou formou nabízí rychlé a efektivní řešení politické krize v zemi a lepší budoucnost jejím občanům. I přes výrazný úspěch hnutí jak v parlamentních, tak komunálních volbách má nedůvěra stále trvá. Důvody k ní jsou následující.

13.10.2014 v 8:00 | Karma: 19,63 | Přečteno: 1268x | Diskuse| Politika

Jáchym Stolička

Trest smrti nic neřeší. A vraždu dítěte už vůbec ne

Ve středu 10. 9. 2014 bylo nálezem mrtvého těla ukončeno pátrání po devítileté holčičce z Klášterce nad Ohří, která se v úterý nevrátila ze školy domů. Někdejší podezření, že dívka zemřela násilnou smrtí, se nyní potvrdilo, když policie dopadla muže podezřelého z vraždy holčičky. Tato tragická událost dala v médiích podnět k diskusi o tom, jaký trest je pro vraha dítěte adekvátní a zdali by takový člověk měl dostat trest smrti.

12.9.2014 v 17:37 | Karma: 10,51 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Společnost

Jáchym Stolička

Slibujeme nesplnitelné, ale hlavně to voličům neříkejte

Vždy před volbami si kladu otázku, zdali si politici vůbec uvědomují, že sliby, které lidem v předovlebních kampaních dávají, často splnit nelze a je to z jejich strany účelová lež, a nebo jsou sami tak omezení a věří, že jsou tyto sliby schopni naplnit. V tomto období, kdy se politické strany snaží udělat dojem na co největší množství lidí, je dle mého názoru také nejvíce deklasován nápis na prezidentské standartě "Pravda vítězí". Proč? Prezident Edvard Beneš kdysi řekl, že lidé o pravdu ve skutečnosti vůbec nestojí. Naopak, chtějí žít v iluzi a nejvíce budou adorovat toho, kdo se jim o zachování jejich iluzí postará.

11.9.2014 v 10:20 | Karma: 12,01 | Přečteno: 528x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3501x
Občan ČR, hrdý vlastenec a názorově konzervativec, který se zajímá o svět, ve kterém žije, a jehož budoucnost mu není lhostejná. Váží si lidí inteligentních, čestných a pracovitých a v jednání dává přednost logice a rozumu před agresí a předsudky. Blog na iDNES.cz píše bezmála 5 let a je otevřen diskusi na jakékoliv téma.