U toho mikrofonu mluví nějaký buran. Aha, to je pan poslanec.

Dívat se na přímý přenos z Poslanecké sněmovny ČR je vskutku "radost". Pan Jandák s panem Grebeníčkem tradičně bez kravaty, paní Černochová v hippies paletu přes ramena a zbytek poslanců, ač slušně oděných, zabořených v novinách či internetu. Pan kníže se jednání bohužel neúčastnil, jinak věřím, že by alespoň on vnesl do sálu jakousi úroveň. Jinak jsou tyto postavičky snažící se zaujmout citacemi Adolfa Hitlera, vytahující dávno uzavřené kapitoly, pokoušející se naučit své kolegy anglicky a vůbec neřešící jádro věci, vážně nad všechny sitcomy a reality show které znám. Jsou mi čím dál tím víc k smíchu.

Když se na to velkolepé osazenstvo PSP ČR dívám, mám pocit, že si občané nezvolili své zástupce ve věcech veřejných, ale nějaké herce či veřejné baviče lidu a svých kolegů. Vynechejme fakt, že se dnes sněmovna sešla zejména proto, aby jednala o vydání Vlasty Parkanové (Ta se právě dnes v 19:11 vzdala na základě hlasování své funkce Místopředsedkyně PSP ČR.).

To, že sněmovna jednala o Parkanové, nebylo ale při jednání vůbec poznat. Většina poslanců, i když se mi při pohledu na ně příčí to slovo použít a raději bych je otituloval slovem burani, odbíhala od tématu a snažila se zaujmout širokým spektrem citátů, hlasitými pokřiky jako z pavilonu opic, či svou opocenou hrudí, kterou místo kravaty nechali pod třemi odepnutými knoflíčky na košili kamerám na obdiv. No a když si tento sněm plný buranů po pěti hodinách konečně vyříkal všechny historky z 90. let, přesvědčil o svém rétorickém (ne)umění a často i o své touze po nekompromisním zničení opozice, přičemž 90% z toho ani nesouviselo s tématem, odhlasovali naši "burani" konečně to, co bylo od začátku jasné, že odhlasují - vydání Vlasty Parkanové.

Ne že bych se u toho dobře nepobavil, ale říkám si, jestli mají vrcholoví politici takové divadlo zapotřebí. Divadlo, při kterém člověk mající máslo na hlavě vyčítá máslo na hlavě druhému člověku a kde za 300 minut jednání uslyšíme mimo spousty hloupostí 2 až 3 inteligentní myšlenky, přičemž jedna o tom, že v tomto volebním období poslanci nějak moc řeší sami sebe, mi stojí za to, abych ji sem napsal. Ta je totiž vážně na pováženou!

Tak nevím, jestli potřebují voliči vidět reality show i v přímém přenosu na veřejnoprávní televizi, ale když tyto neomalené burany, kteří si nevidí do úst, do sněmovny volí, pak asi ano.

(V závěru bych ze článku jen rád vymezil všechny poslance a politiky, kteří svou práci dělají svědomitě a skutečně pracují - těmto výše napsaná slova nepatří.)

Autor: Jáchym Stolička | středa 11.7.2012 20:04 | karma článku: 34,86 | přečteno: 3350x