Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem to pochopila tak, že hlavním programem a cílem hnutí ANO je dát do pořádku správu této země. A že tomu chybí ideologie? Ale já volím své zástupce do celostátních a místních orgánů proto, aby řádně a odpovědně spravovali společné veřejné věci, teoretičtí ideologové jsou mi na nic, ti patří do škol, ne na úřady.

Například ČSSD měla sice jasný "politický" program, ale složený ze samých nesmyslů. Proč se mají rušit poplatky u doktora, když výpadek těchto příjmů stejně vláda vrátí nemocnicím ze státního rozpočtu? Jaký smysl má zavedení třetí sazby DPH 10% na dětské plínky, když tak asi za rok začne děcko stejně chodit na nočník? A ti, co neměli na knížku za 480,- Kč, na ni nebudou mít ani za, řekněme, 450,- Kč. A farmaceutické firmy stěží sníží cenu léků o sníženou DHP.

Otázka je, jestli u nás nějaké "klasické" politické strany vůbec ještě jsou. Ani TOP09, ani ODS nedělaly a nedělají pravicovou politiku. Poslední roky ani KSČM nedělá čistou levicovou politiku. KDU-ČSL je "pravicová" nebo "levicová" podle potřeby.

0 0
možnosti

J58a26n 36H81o21r21a

13. 10. 2014 11:22

Jen bych dodal pár postřehů; ANO se ještě nestačilo zašpinit, ale to přijde, v tomto množství už to Andrej neuhlídá ani neokecá. Nízká volební účast - raději bez komentáře. Nakonec to zas takový propad v nejsledovanější Praze bez Tůmy a STAN nebyl. Mediální divadélko od majitele i zástupců TOPky už ke každému poměřování patří...

0 0
možnosti
Foto

Co lze tedy soudit? Aby se nám na výsluní nedostávaly strany, které jsou založeny na nějakém všeobecném pocitu nespokojenosti, tak je třeba vložit do volebních zákonů pětiprocentní klauzuli, že teprve po získání pěti procentu počtu obecních zastupitelů v daném kraji může daná strana se účastnit voleb do krajského zastupitelstva, teprve pak po získání pěti procent krajských zastupitelů do Senátu. A až získá pět procent senátorů, tak může se účastnit voleb do poslanecké Sněmovny.

4 1
možnosti

...a vznikne nám krásně oligarchický systém několika málo stran, které je velmi těžké dostat od lizu, protože se musí začít obecními volbami. Děkuji, nechci. Mimochodem ta autorem oslavovaná topka taky začala na celostátní úrovni. Volebním inženýrstvím nevychováte inteligentnějšího voliče.

0 0
možnosti

Je ANO pravicová nebo levicová strana? Jaké má ideje a směřování? Jaký má program? Jak dlouho vydrží s tímto neprogramem?

0 0
možnosti
Foto

To píšete z pozice voliče TOP 09 ?

4 1
možnosti

Takto bych zase nespekuloval. V zásadě má pravdu, jen opomíjí, že se ty klasické strany zdiskreditovaly samy. I to má své příčiny. Jen si myslím, že autor plně neporozuměl tomu, že to způsobily ty strany samy a prakticky ve vzájemném objetí a proč. Neporozuměl proč je v tom namočena daleko více právě pravice a že Babišovo ANO je už druhým pokusem po Bártovi. Podle klasických politologických příruček má pravdu i v těch rizicích. Jen zatím netuší, že strom života je ale hodně zelený a tudíž na cosi vykloubené z normálu nelze reagovat jinak než zase "nenormálně", byť logicky. On Babiš je nejen majitelem strany, on se tak i chová. Nicméně zda k dobrému či zlému pro ANO, to ukáže až čas. On osvícený diktátor či onarcha je přece jen operativnější než "demokratické" strany prolezlé řekněme prospěcháři. Holt záleží na tom Babišovi. Každopádně ukázal těm klasickým stranám, co jim hrozí, budou-li se chovat tak, jak se doposud chovají - všem, jakkoliv si myslím, že ODS a ČSSD přece jen cosi reflektují, TOP zatím nikoli, ani tím pověstným smočením prstíčku. A tu TOPku charakterizoval autor myslím dobře. Jen se opoměl myslím zmínit, že TOP přetrvá bez knížete a Kalouska jen tehdy, objeví-lin se tam osobnost - a to si myslím, že tam při způsobu carského řízení strany fakt nehrozí - zatím.

2 0
možnosti

Jestli on není problém v těch tradicích. Lidé pochopili, že mezi největší tradice našich tzv. tradičních politických stran patří lhaní, podvádění, zlodějiny, neplnění slibů, atd. Co je platné když se strana hlásí k odkazu Masaryka, nebo když se vymezuje jako liberálně konzervativní a pod., když to všechno jsou jen fráze podle kterých se vůbec neřídí.

7 0
možnosti
Foto

Ono i ta rétorika je důležitá.

0 0
možnosti

Nepopsal a nerozebral jste zdroje te nastvanosti. Tam je potreba vzdy zacit. Takze clanek k nicemu. A navic nevoni zaklinadlem TOP09, ktere toho ma s poctivou pravicovou polit. pramalo spolecneho.

5 0
možnosti

P37e56t63r 83P14o16u91r

13. 10. 2014 8:02

Rvcelý projekt ANO je bohužel cesta do pekel. Klasické hnutí, führer typu / až neuvěřitelně podobné 30tým letům v Německu včetně vnějších reálií :-( /.... I tenkrát to vypadalo na hnutí, partaj, která zemi a její pracovitý lid pozvedne, i tenkrát stál klasický kapitál na její straně . . . jen se někam časem vypařila demokracie, soutěž, parlament . . . . a když už bylo jasno, tak nebylo cesty zpátky . . .Rv

2 5
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3501x
Občan ČR, hrdý vlastenec a názorově konzervativec, který se zajímá o svět, ve kterém žije, a jehož budoucnost mu není lhostejná. Váží si lidí inteligentních, čestných a pracovitých a v jednání dává přednost logice a rozumu před agresí a předsudky. Blog na iDNES.cz píše bezmála 5 let a je otevřen diskusi na jakékoliv téma.