Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ranní kroucení

Vstal jsem a myslel, že se mi hlava rozskočí. Bylo celkem brzy. Odskočil jsem si, lehl si zpátky a říkal si, že to třeba zaspím. Vzpomněl jsem si, že jsem nechal budík v obyváku. Vstal jsem znovu a jak se pohnul v hlavě mi zacukalo. No, dneska se asi moc bránit nurofenu nebudu. Normálně se bráním celkem dost a pokud to jde, žádný prášek neberu. Nějak to nemám rád.

Kde je ten budík? Někde na stole asi.  Vrátil jsem se pro něj, aby nebudil všechny, když ho zaklapnu rychle, tak vzbudí jen mne. Proč jsem si ho vlastně natahoval? Ta hlava. Bolí mě dnes, jako už snad tradičně po pracovním víkendu. Pondělky mám volné, ale nic neudělám. No jo, něco jsem, ale snad měl v plánu, když jsem si ho natahoval, no ne? Třeba mě to trkne, až zazvoní. Jdu si zase lehnout.

V hlavě mi škubá a trhe. Nebo naopak? No nic, zase se zvednu a jdu si pro lék. Snad to přejde a ještě usnu. Věřím, že mě to přejde a ležím. Mám plnej nos. Převalím se a lehnu si na druhej bok. Nepomůže to, pořád se nenadechnu. Smrkám jako o závod a znovu ulehám. Je to trochu lepší. Co? Co jsem to... tma, uvolnění, usínání... KUR... budík se rozezněl. No jo, ale myšlenka, že si vzpomenu, až zazvoní byla lichá. Hlava už tak nebolí, tak si poležím, mám to volno přece.

Někdo klepe. Nene, to se mi asi zdá. Že bych se ještě neprobudil. No jo, někdo klepe. Vlastně jsem neusnul, když to slyším. Zase někdo něco chce. Achjo. Tak jdu. Měl bych se obléct. Kde je ten župan? Jé, to než ho najdu... Tak aspoň tričko, to vidím. Jdu otevřít. Jejda, instalatér. No jo vlastně. Už vím, proš jsem měl natažený budík. Tak dobrý den, moment jenom posbírám věci a odnesu je z koupelny. Tak pojďte dál, je to celé vaše.

Hm, zajímavé, jak jim na tom městu všechno trvá, ale jak si člověk řekne, že toho má dost a přestane se spoléhat na sliby v telefonu a pošle stížnost na správné místo, tak zjistí, že i anglickej šiml byrokratický může být pružnější. Před týdnem přišli to okouknout a dnes už to dělají. Rychlost nevídaná. Pravda, ten minulý týden jsem si myslel, že už to přišli udělat, ale zase tak pružní nejsou. Po jedné prohlídce si to přišel prohlídnout ten správný člověk a pak už prejh  za týden to bude. No dneska jsou tu.

Oj, něco se mi nezdá. Nestihl jsem ranní stolici. Snad mu to nebude trvat moc dlouho. Jsem na něj milý, i když ještě jasně rozespalý. I kafe jsem udělal. No jo, i jemu. Vyrval záchod a spalchovací nádobu, které nešli už nijak odmontovat, zarezlo to celé v jeden kus. Teda kusy dva, dole mísa a nahoře nádoba. Asi prasknu. Už je tu celkem dlouho, dostla druhý kafe, usmívá a říká, že pracuje a nic teď nepotřebuje. Usměju se taky, ale už tam s ním nestojím, jdu si sednout, nastavil jsem is cloud a taky nového emailového klienta, věci co jsem odkládal na neurčito a teď se to hodilo, nebylo to tak náročné, jen trochu na čas a hlavně mě to odvádělo od praskajícího pupku. A jeje má milá vstala a už se tu kroutíme dva. Říká, že už to bude pracant.

Všechno jsem nastavil. Co teď. kafe už ne, to se do mě nevejde, ani jsem vlastně nedopil to původní. Napíšu blog, řeknu si. Zase si pro něco jde ven, vypadá, že ho to baví. Zkoušíme na něj vyloudit ztuhlý úsměv, ale kroutí to s náma pořádně. No v nejhorším máme zahradu, sice uprostřed sousedních oken, ale když to jinak nepujde... Sláva, už věci nepřináší, už je začal odnášet. Můžeme pustit vodu. Tak první pustím dámu, ať to když tak nespadne se mnou. Stihla to, než se vrátil z auta pro zbytek věcí. Já to ještě musím vydržet, ještě chce něco vyřídit. Jo jasně, to zakrytování přijdou dodělat jindy, dva týdny, no jo. Vhuuu, to je ti úleva. Ozkoušel jsem ho a byla to paráda. Krásný nový záchod máme.

No a to je teď asi tak všechno.

LShorizons

Autor: Lukáš Štika | úterý 26.2.2013 10:59 | karma článku: 6,36 | přečteno: 321x
  • Další články autora

Lukáš Štika

Husák a Tymošenkov

Jak se některé osudy mohou podobat a přitom tak lišit. Kdysi jsem slýchal takový vtip, že dobrou průpravu či výuční list na presidenta může člověk dostat v kriminále. Četl jsem v poslední době články o několika lidech, kteří celkem ovlivňovali dění ve světě.

23.2.2014 v 18:16 | Karma: 20,28 | Přečteno: 901x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Křivolaké jazyky

Před chvilkou jsem jinde napsal, že dojídám zbytky, dívám se na hokej a bavím se u toho. Třebas: Írat bojuje, Zdeno Čára vyhazuje na Šakeru, Hanzůl mu to bere, Rozéval střílí a Lako chytá...

18.2.2014 v 23:02 | Karma: 4,51 | Přečteno: 181x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Anglické pocity

Měli jsme návštěvu a já si úplně živě vzpomněl, jaké to bylo zezačátku. Jaké to je v cizí zemi, kde vám nerozumí a vy nerozumíte jim.

4.2.2014 v 10:09 | Karma: 11,06 | Přečteno: 524x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Když pravá jede doleva

Politika jako všude jinde, tak i tady je plná zákrut a občasných podivností. Všude se koukají na čísla a snaží se oslovit voliče i za cenu populismu. U levých stran mě to nepřekvapuje ani trošku, protože ty na tom staví. Levicoví politici se vždycky chlubí cizím peřím a slibují nesplnitelné, někteří tomu dokonce věří, i když ví, jak to dopadlo v dřívějších dobách a třeba i jiných státech, že se to prostě zaplatit nedá. Když se tito dostanou k moci, tak většinou zjistí, že to málo co mohou použít z kapes lidí, jim nebude stačit, snaží se pak zvýšit daně a vytvářet paniku. Pak to co se nedaří hodit na někoho jiného atd...

2.2.2014 v 10:50 | Karma: 10,61 | Přečteno: 441x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Líná huba...?

Jak jsem už psal v minulém blogu, nějaký čas jsem pracoval pro agenturu tady v Norwichi. Funguje to tak, že buď zavolají a jedete makat, nebo nikdo nevolá a pak práce není. Mohou zavolat třebas v pět ráno nebo před půlnocí, máme tu něco pro tebe na dnešek - bereš? No a buď řeknete, že jo jedu, nebo že ne – nejedu.

18.8.2013 v 8:30 | Karma: 7,69 | Přečteno: 388x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Politolog: Dělníci opustili levici a míří k populistické tyranii většiny

2. května 2024

Vysíláme Letošní evropské volby by mohly překreslit politickou mapu starého kontinentu. Posilují totiž...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  9:52

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 566x
pracující student, usazující se větroplach a snílek


taky autor projektu www.lshorizons.com

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články