Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když pravá jede doleva

Politika jako všude jinde, tak i tady je plná zákrut a občasných podivností. Všude se koukají na čísla a snaží se oslovit voliče i za cenu populismu. U levých stran mě to nepřekvapuje ani trošku, protože ty na tom staví. Levicoví politici se vždycky chlubí cizím peřím a slibují nesplnitelné, někteří tomu dokonce věří, i když ví, jak to dopadlo v dřívějších dobách a třeba i jiných státech, že se to prostě zaplatit nedá. Když se tito dostanou k moci, tak většinou zjistí, že to málo co mohou použít z kapes lidí, jim nebude stačit, snaží se pak zvýšit daně a vytvářet paniku. Pak to co se nedaří hodit na někoho jiného atd…

 

Nezazlívám jim to, je to jejich cesta, a pokud jim na to někdo skočí, jeho věc. Jen se nesmí dostat k většinové či absolutní moci komunisté, ti se ji neradi vzdávají a nějaké volby je pak už nezajímají, jestliže tu moc už drží, tak bez boje a násilí nepustí. V české republice jsme si to zažili a víme o tom své. Tedy ti co to zažili a neztrácí paměť. Někde jsem četl, že vlastně jen zhruba necelá třetina populace je ochotná se sama o sebe starat. Zbývající dvě třetiny a kousek jsou radši, když se za ně stará někdo jiný, i když za to platí neúměrně mnoho. Ať už penězi nebo svými právy.

 

Zajímavé je, že ti co nejvíce práv berou, zároveň nejvíce mluví o demokracii. Schovávají svůj vlastní prospěch z takových kroků za něco jiného. Třeba za obecné blaho. Řekl bych, že je to manipulace jak vyšitá. Přímo učebnicově ukázková. Stejně tak samozvaní spasitelé, výplod nepolitické politiky. Ti postupují dost podobně. Ale jak už jsem řekl u levých a samozvaných mě to nepřekvapuje, mají to většinou přímo v programech a netají se tím. Dost záleží, jaká se vytvoří atmosféra. Čím horší atmosféra, tím větší šance pro levé a samozvané. A vůbec nezáleží na tom, jak se opravdu věci mají.

 

Pro mě osobně horší, když na tuto vlnu naskočí i tzv. pravicový politici. Myslím, že asi nejhorší je, když pravicové strany se stáhnou příliš do středu a bohužel někdy i za něj. Pak se nalomí rovnováha a někomu to ukrojí z krajíce. Pokud se tímto dostanou k moci leví a samozvaní, tak pak ukrájí z krajíců všech. Hlavně to pocítí ti, kteří mají nejhlouběji do kapsy. I když vlastně dají méně, ale dát musí. Jo pak je tu občas skupina těch co nemají a ti sice peněz pár dostanou, ale výměnou za jejich všechna práva. Oni samy mohou mít pocit, jak nádherně to ochcali a jak si proto žijí, ale protože jen berou, tak je to vycucne a jsou to pak takový zombíci pokyvující hlavami a křičícími ano, i když myslí a cítí ne.

 

Co z toho může vznikat, třebas ten co umí nejlépe vycucávat státní pokladnu a na tom zbohatne, se pak stane ministrem financí, i přestože k tomu není způsobilý a udělá naprosto vše, aby se ke svému prospěchu, ať už hmotnému či nehmotnému, dostal. Takový kozel zahradníkem. Nebo když lidi věří, že labouristi jim chtějí dát vzdělání zadarmo a vůbec jim nedochází, že to byli právě oni, kdo zavedli poplatky a díky nastavení systému a potřebě administrace a zajištění všeho ty poplatky přestanou stačit a tak je zvýší. Naštěstí projde úprava konzervativců a tak je poplatek sice jednorázově vysoký, ale z kapes těch nejchudších pak odchází méně než předtím. A labouristi křičí, že to tak nenechají a bijí na poplach, mnoho lidí na tu hru přistoupilo a podporovali je, aniž by si zjistili, že pokud by prošel jejich návrh, lidi by to stálo daleko více.

 

Teda koukám, co mi to vylezlo z toho psaní. No nic už to tak nechám.

Autor: Lukáš Štika | neděle 2.2.2014 10:50 | karma článku: 10,61 | přečteno: 441x
  • Další články autora

Lukáš Štika

Husák a Tymošenkov

Jak se některé osudy mohou podobat a přitom tak lišit. Kdysi jsem slýchal takový vtip, že dobrou průpravu či výuční list na presidenta může člověk dostat v kriminále. Četl jsem v poslední době články o několika lidech, kteří celkem ovlivňovali dění ve světě.

23.2.2014 v 18:16 | Karma: 20,28 | Přečteno: 901x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Křivolaké jazyky

Před chvilkou jsem jinde napsal, že dojídám zbytky, dívám se na hokej a bavím se u toho. Třebas: Írat bojuje, Zdeno Čára vyhazuje na Šakeru, Hanzůl mu to bere, Rozéval střílí a Lako chytá...

18.2.2014 v 23:02 | Karma: 4,51 | Přečteno: 181x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Anglické pocity

Měli jsme návštěvu a já si úplně živě vzpomněl, jaké to bylo zezačátku. Jaké to je v cizí zemi, kde vám nerozumí a vy nerozumíte jim.

4.2.2014 v 10:09 | Karma: 11,06 | Přečteno: 524x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Líná huba...?

Jak jsem už psal v minulém blogu, nějaký čas jsem pracoval pro agenturu tady v Norwichi. Funguje to tak, že buď zavolají a jedete makat, nebo nikdo nevolá a pak práce není. Mohou zavolat třebas v pět ráno nebo před půlnocí, máme tu něco pro tebe na dnešek - bereš? No a buď řeknete, že jo jedu, nebo že ne – nejedu.

18.8.2013 v 8:30 | Karma: 7,69 | Přečteno: 388x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Štika

Ranní kroucení

Vstal jsem a myslel, že se mi hlava rozskočí. Bylo celkem brzy. Odskočil jsem si, lehl si zpátky a říkal si, že to třeba zaspím. Vzpomněl jsem si, že jsem nechal budík v obyváku. Vstal jsem znovu a jak se pohnul v hlavě mi zacukalo. No, dneska se asi moc bránit nurofenu nebudu. Normálně se bráním celkem dost a pokud to jde, žádný prášek neberu. Nějak to nemám rád.

26.2.2013 v 10:59 | Karma: 6,36 | Přečteno: 321x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Další vlna míří přes Moravu

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:24

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Další vlna míří přes Moravu

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:24

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

V pouští u Las Vegas se objevil tajemný sloup. Policie řeší, kdo za tím stojí

21. června 2024  21:53

Necelé čtyři roky poté, co se úřady v americkém státě Utah potýkaly s tajemným kovovým kvádrem...

Po masové střelbě v americkém Arkansasu jsou dva lidé mrtví, osm zraněných

21. června 2024  21:37,  aktualizováno  21:50

Při páteční masové střelbě před supermarketem v Arkansasu byli zabiti dva lidé a dalších osm...

Zabíjí i druhoválečná munice. Exploze v Chorvatsku není neobvyklá, míní znalec

21. června 2024  20:52

Chorvatská policie vyšetřuje Čecha kvůli výbuchu, který zabil devítileté dítě a dvě ženy zranil....

Jan Kempa: Správný muž se nestydí své ženě projevovat lásku
Jan Kempa: Správný muž se nestydí své ženě projevovat lásku

Profesionální trenér sportovců-profesionálů i hobbíků, vytrvalec a závodník, Jan Kempa, je mužem činu. Svůj život obrátil v patnácti doslova...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 567x
pracující student, usazující se větroplach a snílek


taky autor projektu www.lshorizons.com

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články