Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sníh, sníh a zase sníh aneb blbec hází...

Házím, hrnu, přenáším pak hrnu, házím a zase dokola... Už necejtím záda, už necejtím ruce, už prostě to bílý svinstvo nemůžu ani cejtit. A ty hromady sněhu stále neubejvaj. Stěhuju je, teda ty hromady tý zmrzlý vody, z jednoho místa na druhé, v bláhové naději, že budu moci vyjet s autem z garáže. Nebudu, živly jsou proti!!!

A jsou to živly pilný. Stíhají sníh mnohem rychlejc z hromady za garáží, kam jsem ho již několikrát odnosil a odhrnul, foukat, čili přemisťovat zpět. Asi se tak rychle jako já neunaví. Napadá mě jediné pozitivum, ale nejsem si tím pozitivem moc jistej. Je to skutečnost, že mám to bílé svinstvo stále kam hrnout, házet, nosit, protože mě vítr neustále uvolňuje místo a kupa, kam sníh házím je stále stejná, vlastně žádná. Nenápadně chodím nakouknout za barák, jestli mě tam nějakej vtipálek nepostavil sněžné dělo. Nemůžu uvěřit, ale nepostavil.

Jsem docela silná nátura, tak pokračuju. Sice mě u toho napadají zcestný myšlenky, proč to vlastně dělám. Vždyť do večera a když ne do večera, tak do rána to určitě bude zase stejný. Vytrvávám a pokračuju. Připadám si jak Sisyfos... Navíc zase začalo chumelit. Už se to nejen sfukuje zpět, ale ještě toho sajrajtu přibejvá. Já se snad picnu. Hřbet už mám v jednom ohni. Svalstvo ochabuje. A já nevidím zdárnej konec mého snažení. A koukám, že ten konec ho nevidí ani pes, který se toho se mnou celou dobu účastní. Už jen vykukuje zpoza rohu a připadá mě, že se směje pod vousy a přemejšlí co to ten bláznivej páníček dělá za zbytečnosti. Vždyť v tom sněhu se tak pěkně běhá a válí a on ho nosí pryč.

Já už vážně nemůžu. Přemejšlím.

Vždyť jako dítě jsem to měl docela rád, s tátou jsme dělali ze sněhu velký kvádry. Nakládali jsme je na sáňky a vozili přes silnici, která tenkrát nebyla posolená, na louku, tam co dnes stojí zimák. A zase a zase, až byl dvůr zcela beze sněhu. A bavilo mě to. Nevím jak tátu, ale mě jo. Ale to bejvávalo, Nevím jestli ten sníh byl jinej, teplejší, příjemnější. Nebo že by to bylo proto, že jsem nemusel? Bejval jsem venku celej den a nic mě nestudilo, nezáblo. Teď mě studí a zebe a všechno bolí. A navíc to vlhko, jsem celej mokrej... Mokro mě probírá z přemejšlení.

Ježíš, ono do toho začalo chcát!!!

No tak to je ještě k lepšímu, sice už se to tolik nesfukuje, ale každá lopata váží nejmíň tunu. Neee, přeháním. Jenom metrák. Absolutní vysílení. Nabírám sníh na lopatu a netlačím, nehrnu, nenesu, neházím. Táhnu ji za sebou k té hromadě, která se přece jen začíná zvětšovat. Zde s vypětím posledních sil lopatu obrátím, zvednout už ji nemůžu. Ale už se to krátí, hromada se zvětšuje a sníh před garáží ubývá.

Asi jsem začal brzy. Měl bych si vzít příklad z těch, co udržují silnice. Nikdy nespěchaj. Jsem holt moc poskočnej a pilnej. Proč já blbec nepočkal. Proč jsem se to snažil uklidit v tom největším větru... Že by mladická nerozvážnost, to už u mě nehrozí. Takže blbec no...

Hotovo. Jdeme i se psem domů. Padám do svého kuřáckého křesla na chodbě. Asi umřu. Kouřím, piju kafe. Pak piju kafe a kouřím a myslím na to, že mě čeká ještě další kus z druhé strany domu a parkoviště před firmou. Nebo, že bych to nechal manželce? Ta je mladší, ještě ji to myslím baví. Jako mě, když jsem byl dítě.

 

N E CH Á M !!!

Pěkný den, z vysílení umírám.

Autor: Miroslav Stehno | sobota 18.2.2012 2:00 | karma článku: 14,00 | přečteno: 788x
  • Další články autora

Miroslav Stehno

Čest práci soudruhu řediteli....

Ale, tak jsem si vzpomněl, jak jsme jako devítileté děti dostaly nařízeno ve škole zdravit "Čest práci" a oslovovat učitele "soudružko/soudruhu".

29.9.2017 v 8:43 | Karma: 20,09 | Přečteno: 901x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Stehno

Čekáme na, čekáme že, prostě stále někde čekáme...

Myslím, že takový průměrný člověk třetinu života prospí, třetinu propracuje a třetinu pročeká. Čekáme asi rádi, proto jsme vymysleli čekárny, fronty, knihy, čtečky, chytré telefony, tablety, tablety (lexaurin), které to usnadňují.

12.5.2015 v 12:48 | Karma: 13,80 | Přečteno: 394x | Diskuse| Společnost

Miroslav Stehno

Aktovka

(osoby a události nejsou reálné, případná podobnost je čistě náhodná, při odposlechu fingovaného rozhovoru nebyla usmrcena žádná zviřátka a nikdo z účastníků si během smyšleného jednání nezapálil cigaretu) postavy: F - Štěpán FauliiJ - Jan Kulovičhlas z telefonu - hlas z tlf. názvy a zkratky: b.z. - bezcelní zona UA - Ucht Aizóna, Puchtin - vládce nejmenované říše Puchtinstán - nejmenovaná říšeEU - Echt Uizóna a.d - taková jedna smlouva

16.6.2014 v 7:06 | Karma: 11,84 | Přečteno: 296x | Diskuse| Politika

Miroslav Stehno

Tak jak to vidíš, lide obyčejný, lide odborový, lide koblížkový?

Kde jsou ideály, za které jsi házel lístky do uren při volbách? Co ti přinesl Paroubek blahé paměti, kromě toho, že slíbil? Co ti přinesl Zavadil blahé paměti, kromě toho, že ti uspořádal za tvé peníze zájezdy do matičky stověžaté, a že slíbil? Co ti přinesl Andréé (neblahé) nynější paměti, kromě několika koblížků před volbami?

10.4.2014 v 16:30 | Karma: 27,06 | Přečteno: 1425x | Diskuse| Politika

Miroslav Stehno

A pak proč muslimové neslaví Vánoce aneb jak to vlastně mohlo být..

Po množině článků a teorií, mnohdy až konspiračních, jak, proč a čím se to všechno stalo, dostal jsem nutkavou potřebu vysvětlit, jak to vlastně bylo dle mého názoru. Proč hned vytahovat kalibry teroristickejch útoků, když se můžeme klidně pokusit o docela prosté vysvětlení.

3.1.2014 v 15:15 | Karma: 20,71 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Atentátník přiznal u soudu vinu. Ficův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  13:07

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

Soud řeší obchody s počítači, obžalovaní údajně obrali stát o 180 milionů

26. ledna 2016  15:03,  aktualizováno  18.5 13:05

Ostravský krajský soud se začal zabývat obřími karuselovými obchody s výpočetní technikou. Pět...

GLOSA: TOP 09 jako KDS neboli ocásek ODS. Taky se v ní zřejmě tiše rozplyne

18. května 2024

Premium Jako by po volbách někdo TOP 09 polil mrtvou vodou. Místo aby s tím něco dělala, v poslední době...

Sudetští Němci na sjezdu pochválili dialog s Čechy. Zahráli i českou hymnu

18. května 2024  12:35

V sobotu, na druhém dni sjezdu Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SL), které zastupuje zájmy...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2003x
nechci být obyčejný člověk, dle kampaní ČSSD, ale jsem konzervativně založený, což se jistě každému líbit nebude. Ale co naplat, jsem prostě takový.No a v diskuzi jsem "miraska", i když to asi lze poznat.