A pak proč muslimové neslaví Vánoce aneb jak to vlastně mohlo být..

Po množině článků a teorií,  mnohdy až konspiračních, jak, proč a čím se to všechno stalo, dostal jsem nutkavou potřebu vysvětlit, jak to vlastně bylo dle mého názoru. Proč hned vytahovat kalibry teroristickejch útoků, když se můžeme klidně pokusit o docela prosté vysvětlení.

Džamál Muhammad al-Džamál byl přátelský, lidový až žoviální muž, jak jsem se dočetl v tisku. Navíc v Česku žil více jak dvacet let. Takže se muselo jednou stát to, že si všiml, že existují vánoce a že si v té době lidé nadělují dárky. Tento obyčej se mu tak zalíbil, že ho zavedl i do své rodiny, což se mu nakonec stalo osudným.

Jeho poslední štědrý den dostal pod stromeček novou vestu, takovou tu s hodně kapsičkama, s futrálkama na patrony a očky na zavěšení granátů. V osudný den se vydaal do trezoru, kde měl dle všech platných českých zákonů a předpisů umístěn svůj malý arzenál a jal se zkoušet, co všechno se do kapsiček dá nacpat, kolik nábojů jde nastrkat do futrálků.

A právě při tom, jak zkoušel, kolik se na nové vestě dá unést granátů přišla manželka, jako obvykle s naprosto banálním dotazem, co u toho trezoru pořád dělá.

V té chvíli, kdy se na ni otočil, aby ji pokáral za nevhodnost dotazu a poslal ji pro tužku, aby jí mohl zapsat do knihy přestupků další vyrušení od chlapské zábavy, ztratil koncentrovanost a nechtíc vytáhl pojistku z jednoho z granátů....

 

Autor: Miroslav Stehno | pátek 3.1.2014 15:15 | karma článku: 20,71 | přečteno: 1018x