Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Náš partner - Věšák na naše problémy

Název plně vystihuje realitu, každý z nás hledá někoho, kdo by splnil jeho tužby. Zákon přitažlivosti zní: Co vyzařujeme, to dostaneme. Pamatujme: Rozumíme-li sobě, porozumíme i svému okolí. Žijme svůj život, ne ten druhých lidí. Buďme svobodní, ale ne osamělí.

Název plně vystihuje realitu. Každý z nás hledá někoho, kdo by splnil jeho tužby. Nelze hovořit jen o materiálních potřebách, to by bylo moc jednoduché. Chceme k někomu patřit a zároveň někomu patřit, mít své místo ve společnosti, někomu včetně sebe dokazovat, že jsme potřební a užiteční. Chceme se ve vztahu realizovat, mít potomky, mít se kde prezentovat. Těch důvodů je tolik, kolik je lidí na světě.

Proč jsem se ženil já? Chtěl jsem někam patřit a o někoho se starat. Ovšem podle mých vlastních představ. Moje jasné představy plně nekorespondovaly s představou mé manželky, tak jsme se rozvedli.

Dobře, špatně? Berme to jako fakt. Až v manželství pochopíme, že na každém hloupém vtipu o manželství, kterému jsme se dříve smáli, něco je. Na to téma existuje velké množství teorií. Přidám tedy další.

Poměr mužské a ženské energie je v každém z nás různý. Každý z nás si okopíruje jednoho ze svých rodičů a přidá kousek toho svého. Přitahujeme automaticky takový protipól, abychom v součtu měli 100% mužské i ženské energie. Lze jednoduše konstatovat, že hlavně přitahujeme lidi s podobným nastavením, ti jsou pak našimi kamarády, a lidi s opačným nastavením, ti zase životními partnery. Ostatní lidé okolo nás většinou jen proplouvají.

Zákon přitažlivosti zní: Co vyzařujeme, to dostaneme.   

Co se stane, když se změníte a váš partner ne? Rozejdete se. Jak poznáte, že jste se změnil? Váš nový partner bude jiný. Když se nezměníte a změnil se váš původní  partner, tak si s velkou pravděpodobností k sobě přitáhnete stejný typ člověka jako předtím. Častokrát i skoro stejně vypadá. Není to ale dobře nebo špatně, je to tak. Smutné by bylo, pokud by nám měl naši představu o štěstí splnit náš partner. To pak máme problém.

Lidé se ve vztahu doplňují, jeden od druhého se učí a do jisté míry kopírují. Co je normální? To, co žijete. Chcete změnu? Tak na sobě pracujte, ale může se vám lehce stát, že váš partner se nebude chtít měnit, a tak se rozejdete.

Určitě nelitujte minulosti, ale pokud přitahujete stejné typy partnerů a stejné příběhy, které už hrát nechcete, tak se nad sebou zamyslete a začněte se sebou něco dělat. Zákon přitažlivosti je neúprosný. Je to jako když házíte kostky a padají vám stejná čísla. Nezapomeňme, že před sebou neutečeme.

Pamatujme: Rozumíme-li sobě, porozumíme i svému okolí.

Co je nejlepší? Poměr mezi mužskou a ženskou energii 50 na 50. Vyrovnanost, přitahujete vyrovnané partnery i přátele. Jak na to?

Zbavte se svého jistého, abyste neumřeli nudou při zažívání stejných příběhů. Univerzální návod na člověka neexistuje, ale jako u všeho platí, všichni jsme tak různí, a přitom tak stejní!

Pokud jste ve stavu sebereflexe, a chcete se skutečně změnit, ne jenom měnit, doporučuji pracovat na více úrovních. Fyzické, mentální, emocionální i duchovní. Udělejte si hlavně svůj nezávislý názor.

Je velmi přínosné stravovat se střídmě, nepřejídat se a své fyzické tělo nezatěžovat trávením. Doporučuji  lehčí vyvážená jídla, preferujte japonskou, thajskou, indickou a čínskou kuchyni.  S velkou pravděpodobností, se vám podaří zredukovat váhu a budete zdravější. Zařaďte do svého života půsty, mají blahodárné účinky na vaše zdraví. Půstem mimo jiné pročistíte negativní emoce ve vašem těle. Doporučuji různé očistné kůry, ledviny, tlusté střevo a játra. Zařaďte do vašeho života pravidelné cvičení, začněte meditovat. Hlavně si načtěte nové informace, literatury a odkazů na internetu je habaděj.

Co říci závěrem?

Dříve jsem se měnil hlavně mentálně. Moje manželka na svých názorech trvala, tak jsme se rozvedli. Změnil jsem se skutečně, ano. Moje stávající žena je jiná. Nyní se měním ještě víc, ale má žena na sobě pracuje taky a měníme se spolu. Ve vztahu je důležité vzájemně se respektovat a podporovat se. Ne mít k sobě partnera, jehož hlavním úkolem je realizovat nám naše potřeby. Žijme svůj život, ne ten druhých lidí. Buďme svobodní, ale ne osamělí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Petříček | středa 4.6.2014 9:38 | karma článku: 18,66 | přečteno: 1558x
  • Další články autora

Stanislav Petříček

Pravda rozděluje. A každý máme tu svoji. Zdraví začíná jídlem!

Má smysl kohokoliv přesvědčovat nebo s ním bojovat za tu naši "pravdu"? Buďme rádi, ze jsme každý jiný. Respektujme, že každý jsme originál a nevnucujme všem právě tu naši pravdu.

12.11.2015 v 18:34 | Karma: 17,50 | Přečteno: 818x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Masajové mají pravdu. Jak se vychovává muž?!

Chceme zpátky muže? Některé staré zvyky by se neměly měnit. Současná mužská generace je plná znalostí, ale čím dál tím méně použitelná.

3.11.2015 v 18:06 | Karma: 31,54 | Přečteno: 2015x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Nechtěné děti 2. díl – Smíření s mámou po 43 letech

Život nám všem přináší i bolestivé příběhy. Vztah mezi rodiči a dětmi patří k těm nejsložitějším. Racionálně se naučíme vyrovnat skoro se vším, ale jak dosáhnout v našich vztazích skutečného pocitu vnitřního klidu?

23.9.2015 v 21:35 | Karma: 24,03 | Přečteno: 2002x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Ambice? Zdravý „Mekáč“!

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdRAWá, ale protože VÁM bude chutnat. Představujeme vám bistRAWveg a distribuční síť Zelená vidlička.

6.9.2015 v 21:28 | Karma: 19,92 | Přečteno: 1714x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Žijeme jak na běžícím páse a při tom hledáme vnitřní klid

Co je pro nás důležité? Vyhrát? Neprohrát? Zúčastnit? ... Co je skutečné důležité a presto nás to nikdo to neučí? Zůstat vždy v klidu!

30.8.2015 v 18:38 | Karma: 18,69 | Přečteno: 1715x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

KOMENTÁŘ: Evropa udělala osudovou chybu. Migrace je druh nevojenské expanze

11. května 2024

Premium Věcně nesmyslnou teorií multikulturalismu Evropa rozpoutala migrační vlnu, která starý kontinent...

Polsko tíží migrační tlak z Běloruska. Na hranici si vybuduje opevnění

11. května 2024  14:39

Polsko vybuduje opevnění na své hranici s Běloruskem, aby čelilo migračnímu tlaku, který podle něj...

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 300 obětí

11. května 2024  10:53,  aktualizováno 

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly několik stovek obětí....

Moskva využije zpožděných dodávek zbraní, míní šéf ukrajinských pozemních sil

11. května 2024  13:36

Válka proti Rusku vstoupí v příštích dvou měsících do kritické fáze, soudí velitel ukrajinských...

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1858x
Po druhé ženatý, čtyřnásobný otec, dvojčata kluci a mladší dcery.

 

Narodil jsem se a i dnes převážně žiji v Liberci. Několik let jsem žil v Praze, Brně, ale i a na malé vesnici v Kostomlatech nad Labem - Rozkoš. Od léta 2014 částečně bydlíme v Orlandu v USA 

 

Spoluvlastním firmy, které jsou dodavatelem služeb převážně výrobním závodům v automobilovém průmyslu v ČR i zahraničí.

 

Rád cestuji po celém světě. Mám rád SVOBODU, přijímám ZODPOVĚDNOST a vím, že musím pro úspěch RISKOVAT. Nebojím se změn a své myšlenky umím reálně naplnit.

 

V prosinci 2013 jsem radikálně upravil stravovací návyky a změnil odpovídajícím způsobem tomu i životní styl. Zhubl jsem cca 30 kg a změnil velikost oblečení z velikosti XL na XS.

 

V dubnu 2015 jsem otevřel se svoji manželkou a dalšími spolupracovníky bistRAWveg v Liberci -  RAW veganské vitariánské bistro. Plánujeme rozšířit naše bistRAWveg v dalších městech a zahraničí. 

 

Více informací o mě najdete na facebooku www.facebook.com/stanislav.petricek.5

Seznam rubrik