Ty nevěrníku jeden!

I tohle může patřit k máji, měsíci lásky. Všechno pučí, nejen květena, i hormony všech žijících tvorů...

Stačí se jen maličko porozhlédnout v těchto krásných, májových dnech po ulicích, nábřežích i náměstích. Všude kolem to voní, nosní instinkty zase fungují jaksepatří a pohled na spoře oděné děvy kdekoho nenechá v klidu. To je prostě máj, lásky čas! Tak to odnepaměti fungovalo a díky bohu funguje i dosud. A nejen u lidí!

Naše nynější, velice intenzívní návštěvy na veterině, způsobil bující nádor v těle fenky Betynky. Zdlouhavým procesem a neúspěšným léčením v jednom městě, se ocitla zde, u nás. Už měsíc s ní dojíždí její majitel obden sto kilometrů sem a zase zpět. Trpělivě, s velkou nadějí, která se den ode dne naplňuje. Inu, i takovou podobu mívá láska.

Čekárna u "psího" doktora, kdo by to neznal. Potkáte zde nepřeberné množství psích ras a jejich příběhů. V nich se skrývá nekonečno bolestí, zármutku i nadějí. Takové neustálé dilema. Přežije, uzdraví se, přišli jsme včas?

I my nejsme výjimkou. Mnoho našich psích kamarádů už prošlo rukama našeho Pana doktora. I my jsme nesčetněkrát volali, dojížděli a prosili nejen pana doktora, ale snad všechny svaté...aby pomohli. A vždycky pomohl.

I tentokrát, když jsme jen tvořili doprovod fence Betynce, bylo v čekárně dusno. Nejen hafíci, včetně krasavce dobrmana, byli nevrlí. Ale jako mávnutím kouzelného proutku, se náhle vše proměnilo. Do čekárny totiž vešla žena s velkým Ž. Jako z titulního módního časopisu. Sukýnka sotva ukrývala mini pozadí, dlouhé nožky se nesly jako v tom nejmírnějším vánku a sukýnka přitom krásně vlála! Za sebou vláčela miniaturního psíčka, kterému se to pranic nelíbilo.

"Žufíčku, ale to přece vydržíš, paninka chce jenom tvoje dobro", zazpívala směrem ke psíkovi a s přivřenými víčky ladně proplouvala čekárnou. Vtom ji padl zrak na dobrmana a už to taky dávala pěkně slovně najevo.

"No ty jsi ale psí krasaveček, co krasaveček, jsi hotový krasavec!" drmolila sukýnková děva stále dokola a přitom se láskyplně otáčela v bocích a hladila psího velikána. To si mohutný krasavec vyložil po svém a taky po svém začal konat. Tak, jak se v máji u samců patří. Byla to vskutku podívaná!

"Ty jeden nevěrníku", spustil se zlou páníček dobrmana, když na vlastní oči viděl důsledek psího chování. Pes nedbal a panička Žufíčka jen letmo povzdechla.

"Ach ten máj, ten ale umí dělat divy!"

 

Tak to jsem já, Betynka, před operací

Dobře to dopadlo!

Rexíku, zvu tě na výlet!

Tak dáte mi konečně ty klíče???

Rexíku, dnes z výletu nic nebude...

Víš, mám totiž povinnosti

Musím hlídat malýho bráchu

(fota Jitka Štanclová)

 

Autor: Jitka Štanclová | pátek 11.5.2018 21:43 | karma článku: 21,81 | přečteno: 764x
  • Další články autora

Jitka Štanclová

Svátek sousedů

30.5.2024 v 19:47 | Karma: 19,34

Jitka Štanclová

Mami, jak jsi to dokázala?

12.5.2024 v 12:52 | Karma: 36,93