Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Slevy v New Yorkeru? Nákup za všechny peníze!

Jdete centrem Prahy a téměř ze všech výloh s módním zbožím se dočtete: SLEVY, SALE, JEŠTĚ NIŽŠÍ CENY, ZLEVNĚNO, VÝPRODEJ, KRACH CEN… Podlehnete a rozhodnete se, že si uděláte radost. Vyrazíte do obchodů. Pár kousků oblečení a navíc za skvělé ceny? Proč ne? Jenže někde nakoupíte opravdu se slevou a jinde, např. v New Yorkeru si to jen myslíte… Pod bílou samolepkou je totiž cena mnohem nižší a to o 10 až 100 korun!

New Yorker poprvé...

Stalo se to asi před rokem. Byla doba letních výprodejů a velkého snižování cen v obchodech s oblečením. Po celé České republice šly ceny razantně dolů. Nepotřebovala jsem až tak moc nakupovat. Všechno, co potřebuji, už ve svém šatníku mám. Ale když jsou takové výprodeje, byla by škoda, se nepodívat po obchodech.

Procházela jsem New Yorkerem na Václavském náměstí. Zaujaly mě doplňky, protože z vlastní zkušenosti vím, že za pár korun může člověk nakoupit spoustu krásných korálů, náušnic, náramků a nejrůznějších ozdob.

Zamířila jsem tedy k doplňkům a probírala jsem se jimi. Ceny byly úžasně nízké! A to mě potěšilo. Navíc jsem si říkala, že když jsou všude jinde slevy 40%, 50% a 60% nebo dokonce 70%, tak ani tady to není nic divného.

Několik korálků se mi líbilo! Bílá přelepka s novou cenou na původní černé cenovce, jasně ukazovala, že cena korálků je 79 korun. To se mi líbilo! Ale jak jsem tam tak stála a zvažovala, zda si korále koupím nebo ne, podívala jsem se pod bílou samolepku.

Cena, kterou jsem objevila, byla pro mě šokem! Korále totiž stály původně 69 korun! Takže nejenže bych si nekoupila zlevněné zboží, ale ještě bylo o 10 korun dražší než původní cena.

Přitom byla krabice s doplňky označena nápisem: SLEVA! SALE! Protože jsem se s takovým postupem ještě nikdy nesetkala, byla jsem nemile překvapená, zklamaná.

Na utrácení jsem už neměla náladu, nic jsem nekoupila a odešla jsem z New Yorkeru. Na mysli jsem měla jedinou myšlenku: Když se domníváme, že původní cena je přelepena novou cenou a všude kolem jsou reklamy upozorňující na slevu, nemusí to znamenat, že si kupujete zlevněné zboží.

New Yorker podruhé...

Letos na jaře jsem si chtěla koupit nějaký plášť. Takový plášť, který si můžete obléknout na jaře - kdy je ještě chladno, v létě - když prší a na podzim - kdy jsou dny ještě plné slunce. Obešla jsem několik obchodů, např. Marks and Spencer, Kenvelo, C&A, Takko Fashion, Orsay, H&M, Promod...

Nikde se mi žádný nelíbil. Když už by přicházel v úvahu nějaký plášť, připadal mi moc obyčejný nebo byl vyroben ze 100% PES nebo opět neměly moji velikost. Své představy jsem se vzdát nechtěla, a tak jsem zamířila do New Yorkeru. Líbil se mi na první pohled! Byl černý, jednoduchý, se zajímavými prvky a v mé velikosti. Cena byla 1350 korun.

V porovnání s ostatními obchody, které jsem navštívila, byl sice o něco dražší, ale konec konců, plášť si člověk nekupuje každého půl roku. A nakonec tam byla ta bílá přelepka s novou cenou. Samozřejmě se slevou.

Milý prodavač mi pomáhal vybrat velikost. Velikost SX mi byla malá,  S byla zase trošku zase velká. Po poradě s prodavačem jsem se rozhodla pro S a u pokladny jsem zaplatila. Měla jsem takovou radost, že jsem konečně po dvou měsících objevila to, co jsem chtěla!

Proč ráda nakupuji v New Yorkeru: Mají zajímavé střihy oblečení, jednotlivé druhy seženete v několika barevných variantách, k dispozici jsou přírodní materiály - len, bavlna, viskóza, nabízí oblečení v malých velikostech (SX, S) a ceny jsou přiměřené.

Překvapení mě čekalo doma, když jsem se rozhodla, že nahlédnu pod bílou přelepku. Občas jsem totiž zvědavá, kolik jsem ušetřila. Zjistila jsem však jako před rokem, že můj plášť, který jsem koupila jako výhodné zboží se slevou za 1350 korun, stálo původně 1250 korun!

Co k tomu dodat? Nevyčítám prodejci snižování či zvyšování cen. Jistě, má na to právo! Ale přijde mi to trochu jako podvod. Koho z nás by ostatně napadlo, že když je období sezónních slev a ceny jdou dolů, si koupí zboží, které je ve skutečnosti dražší?

Řekla bych, že nikoho z nás to zřejmě nenapadne. Prvotní myšlenka je totiž jednoduchá: pěkný plášť - dobrá cena - navíc sleva - období slev, visačka s bílou přelepenou cenou = sleva.

Moje rada: Pokud se tedy vydáte v období výprodejů na „lov oblečení", dejte si pozor, abyste během finanční krize nenakoupili dráž, než byste si přáli!

obrázky jsou z www.flikr.com

Autor: Hana Rebeka Šiander | čtvrtek 7.5.2009 17:10 | karma článku: 20,68 | přečteno: 4707x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Moje 90letá přítelkyně

Člověk nikdy netuší, koho potká. A tak se mi poštěstilo, že jsem po přestěhování narazila na báječnou sousedku. Muži, vzdělání, knihy, filmy, hudba, móda, dějiny... V tom všem si skvěle rozumíme a nezáleží na věku.

24.6.2024 v 12:00 | Karma: 22,67 | Přečteno: 610x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Moje 90letá přítelkyně

Člověk nikdy netuší, koho potká. A tak se mi poštěstilo, že jsem po přestěhování narazila na báječnou sousedku. Muži, vzdělání, knihy, filmy, hudba, móda, dějiny... V tom všem si skvěle rozumíme a nezáleží na věku.

30.5.2024 v 14:33 | Karma: 6,47 | Přečteno: 91x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Jak ztratit kamarádku snadno a rychle díky sociálním sítím

Víc jak rok jsem se těšila z krásného přátelství. Pak jsem kamarádce poukázala na chybu v jejím životě, díky které trpěla. Následovalo ukončení vztahu. Jak negativně ovlivňují sociální sítě naše vztahy?

27.4.2024 v 12:06 | Karma: 25,81 | Přečteno: 3925x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Proč mě přestalo bavit nakupování oblečení

Ačkoliv se obchodní řetězce dušují, že se zaměřují na ochranu přírody, šetrnost a udržitelnost, nic není vzdálenější realitě. Nekvalitní oblečení stěží přežije dva roky, nemá styl, ale zato je z mizerných materiálů.

25.4.2024 v 21:55 | Karma: 38,19 | Přečteno: 5547x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 15,08 | Přečteno: 787x | Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

V AfD si nechali staré vedení. K volbě šli kvůli odpůrcům v ulicích přes zátarasy

29. června 2024  13:03,  aktualizováno  14:35

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybrala jako své...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03,  aktualizováno  14:01

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

Mapuje sexualitu za holokaustu. Do queer dějin patří i Anne Franková, říká

29. června 2024  13:28

Seriál Vystudovala historii, anglistiku a sociologii v Berlíně, disertační práci psala v Torontu a nyní...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 626
  • Celková karma 22,62
  • Průměrná čtenost 3804x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->